Haveflora

Haveflora

lørdag den 20. oktober 2012

Jeg deltager i moseplassen's konkurrence


I min have har jeg et dejligt lille træ, Japansk Ahorn eller Løn som det også kaldes. En meget tidlig efterårsmorgen efter en nat med let frost, gik jeg som sædvanlig tur i min have, og mit blik faldt på dette dansende blad fra træet.

En ballet synes bladet at have været i færd med at danse, da frosten kom og forevigede det i den smukkeste position, pyntede bladet med et fint drys af iskrystaller og lod det stå til stor glæde for beskueren. Høstblader er temaet i moseplassen.no konkurrence.
Du kan stemme på dit favoritbillede den 26. 27. og 28. oktober på moseplassen's blogside.

Hvis du vil se flere høstblade og måske selv deltage med et flot foto,
 eller måske give mit bidrag din stemme,
så klik på billedet herunderHer er træet fotograferet en morgen i starten af maj.
Ved siden af træet, er der plantet en rosa blomstrende Dværgsyren.
Et flot par ;-)Hvis du har lyst til at læse mere om Japansk Ahorn, er der en spændende side om dets op rindelse og historie her
torsdag den 18. oktober 2012

Træer i haven

Birkeblade daler ned og lægger sig alle vegne. Der er 18 birketræer i og omkring haven. Jeg holder meget af birk med dens smukke sort-hvide stammer og dejlige luftige kroner som svajer let i vinden og giver en skøn lyd, næsten af rislende vand.

Solopgangen til morgen

Om vinteren kan birketræet se sådant ud

Birkelunden i det tidlige forårBirketræet har fået nyt fuglehus. 
Her er rigtig mange fugle i min have, da jeg fodrer året rundt. Flokke på hundrede spurve er ikke ualmindeligt ved foderbrættet. Der skal investeres i flere huse til vinter.
Et helt andet træ som vel egentlig er en busk men efterhånden så stor, at det godt kan kaldes et Laurbærtræ, synes jeg, er blevet opstammet. Bladene gik helt til jorden og busken fremstod alt for massiv, så den har fået en gang med beskæresaksen og er blevet til et lille pænt træ.


Der er blevet god plads under træet og her har jeg nu lagt krokus- og pinseliljeløg. 
Laurbærtræet står tæt ved indgangen til haven, så det bliver dejligt, at nyde de kommende blomsterløg i det tidlige forår hver gang jeg går forbi.


Hjortaktræets blade 

Hav en skøn efterårsdag

:-D
mandag den 15. oktober 2012

Ny fane med frøliste

Så har jeg endelig fået lavet en fane med mine frø :-D

Det er så forunderligt, at vi kan berige hinandens haver med al verdens planter og blomster vi kunne ønske os, ved at bytte lidt frø på kryds og tværs af havebloggene. Det har allerede været en meget stor fornøjelse at være med til det i et netværk af de sødeste havebloggere ;-) Og nu har jeg altså listet mine op på fanen 'Frøliste'.


Tag et klik på fanen og se om der er noget der frister!


Rigtig god efterårsdag
:-D