Haveflora

Haveflora

torsdag den 22. november 2012

Kompost, klip og kridhvide skønheder

Efter at have læst den fremragende artikel KOM'POST I POSER i blogmagasinet HAVEFOLKET, fik jeg lyst til at afprøve selv. Jeg har lavet syv sække i alt, de sidste fire mangler at komme over i sorte sække som skulle fremskynde processen. 
Et lille tip: Man kan findele bladene yderligere for at fremme komposteringen, hvis man kører over bladebunken med en plæneklipper et par gange inden bladene kommes i sække.
Nu står de i det lidt mørke brændehjørne af haven og arbejder for mig, og jeg glæder mig allerede til den lækre muld til næste år :-)

Berberisblade er smukke mod Ligusterhækken men buskene er min hadeplanter her i haven! Fuglene elsker deres bær og bierne deres blomster men deres torne er morderiske, og jeg håber buskene som står som hæk ved parkeringspladsen, en dag bliver fjernet helt og aldeles fra matriklen. Når de bliver klippet til foråret, fjernes al afklippet og køres på genbrugspladsen men der er altid nogle tornede grene som bliver overset. Når jeg så roder i bedet under hækken ( Berberisen står et niveau højere oppe), sker det at jeg får stukket mig, og det gør altså ualmindeligt forbistret ondt!

Kønne og helt uskadelige, er Muskus Katostens filigran agtige frøstande i denne tid. Og Katosten har stadig blomster også!

Taksen her skal klippes i kugle eller kasse facon. Jeg skal tage mod til mig, da jeg ingen som helst erfaring har med at formklippe. Men det er vist heller ikke lige årstiden til det nu, så mon ikke jeg får 'courage' nok til den tid!?


Her er stadig et par hvide skønheder i blomst:
Rose Iceberg og Hjulkrone.
Hav en dejlig dag
:-D