Haveflora

Haveflora

lørdag den 11. maj 2013

tirsdag den 7. maj 2013

Skønne travle dage og Vidunderblomster


Vidunderblomsten blomstrer i mit drivhus. Købt som rodstikling i marts og stået i vækstlys indtil for to uger siden hvor den blev flyttet i drivhuset. Den er 80 cm høj og har et væld af knopper.


Der sker så fantastisk meget dejligt nu i haven og drivhuset, at jeg næsten ikke kan følge med. 
Jeg har godt nok problemer med at få helbredet til at følge det tempo jeg så gerne vil. Har dage med rigtig mange smerter  men hvor der er en vilje er der en vej, så jeg klør på med prikling, vandning og alt det andet dejlige i haven, og indlægger mange pauser på langs i solvognen. Desværre har jeg så ikke så meget overskud til at blogge, nær så meget som jeg gerne vil.


I søndags var jeg til plantemarked i Kgs. Lyngby og sikken dejlig begivenhed med forbløffende antal deltagere med alt hvad det grønne hjerte kan begære. Og jeg sagde hej og udvekslede planter og hyggelig plantesnak med flere af de søde havebloggere. Anne Mette, Gro, Jette, Trine, Lene, Signe, Lisbet og flere til var der.

Jette, mit lille gods, havde gravet to flotte hosta op til mit skovbed. Nøj, hvor blev jeg glad :-)
Anne Mette, CuginaK, havde lækre geranium phaeum til mig plus en hvid katost og enda lidt forskellige frø, så fine eksemplarer! Phaeum skal hjælpe mig i kampen mod skvalderkålens angreb i skovbedet.
Trine, Mors have, fik jeg byttet planter med.

Jeg havde selv lidt forskelligt med at bytte med, bla. porcelæns ærenpris, indianermynte, natviol, haveklinte.Hjembragt fra plantemarkedet

2 Iris "Purple Palace" og en mørk fløjls lilla
Storkonval
4 Bispehue
6 storkenæb plus tre fra Anne Mette
2 Stjerneskærm
2 Hosta

Jeg tror der var flere men kan ikke lige huske dem lige nu.

Pileflet var der også på markedet

I haven


Ny lavet højbed i lærketræ som bliver brugt som mistbænk en tid endnu. Det har fået plastvinduer over, og hævet lidt i den ene ende så solens stråler har den rigtige indfaldsvinkel

 Et kig ned i mistbænken. Snart bliver planterne plantet ud i bedene og højbedet fyldes med kompost og så skal der gang i køkkenurterne.

Der er stadigt trængsel i drivhuset 

Rosenslynger. 
Den eneste der blev til noget men det er jeg så også rigtig glad ved, 
da det er første gang.

Trillium er så smuk. Der er to hvide på vej bagved. Jeg troede en tid den var gået til i vinteren. Men heldigvis fik Marie ret - den kom skam op igen :)

 Kejserkrone

Næste bed som skal beplantes med mange af de nye planter i driverhusene.

I må have en skøn forårsdag

:-D