Haveflora

Haveflora

mandag den 9. juli 2012

Havetur


Her kommer lidt billeder fra haven som jeg tog i morges.


Udsigt fra sydterrassen


Sydterrassen


Mit smukke birketræ med Weigela-, Dronninge- og Kejserbusk. Æblestang til fuglene.

Beskadiget jernbænk til pynt i skvalderkåls blomster. Jeg har sat en klematis til at klatre på bænken men den er ikke så stor endnu at man kan se den på billedet.
Blommetræ med nyt bed under fyldt med bla. Storkenæb, Solhat, Iris, Aimable Amei Rose, Løvemund og Valmuer
Klokkeranke vokser opad i udgået bøgetræ og Tagetes i krukke


Fredløs med Syrisk Rose busk bagved og Hortensia foran. Det rødlige træ er en japansk løn som blev flyttet i det tidlige forår og har derfor ikke mange blade i år.


Jacques Cartier rose, Snebærbusk med Hjortetakstræ som parasol og krukke med Daddelpalme og Flittig Lise. Her i plænen kommer der et eller to nye bede til efteråret.
I plænen skal der anlægges bede, og til næste år planlægger jeg at få etableret et vandhul som en lille oase til dyrelivet og vi tobenede kan have glæde af.
Østindgang til haven igennem min birkelund og Vild kørvelHåber I nyd den lille tur ;-)27 kommentarer:

 1. Hvor er det en dejlig have og skønt sted du har. Terrassen ser superhyggelig ud, jeg er klar til at smide mig i den solvogn som ikke er optaget af hunden... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - du skal være velkommen! ;-)

   Slet
 2. Du har en drømmehave - hvor er den smuk! Jeg holder meget af den slags indlæg, som inspirer til, hvad jeg selv kan gøre for at få en smukkere have. En træterrasse og et grønt drivhus kommer straks på min ønskeliste. De mange smukke planter ville nok blive ædt i vores have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg elsker også og være i den! Ja de er nogle være blomstertyve, dine rådyr!

   Slet
 3. Mange tak for turen, vi har så en rigtig regnvejrsdag idag så godt man kan blogge:O) Du har da mange "drømme" på tapetet spændende og følge. jeg selv er lige kommet til en Gratis rosenbue og skal så have den komponeret ind i min have det var faktisk ikke så let.Men nu er stedet fundet og bedet former sig i tankerne, bla. er jeg lidt lun på gallica rosen Aimabel aimie ( nu ikke lige til at klatre men et andet sted). Prøvede og forstørre dit billede op men kunne ikke se den . Vil tage et nærbillede en dag :O)

  Mange hilsner Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) det starter jo ved drømmene, det er i øvrigt noget af det bedste - alle de blomster man ser for sig!
   Øj, der var du vel nok heldig med en rosenbue! Endnu også en af mine fremtidige ønsker ;-)
   Aimable Aimie har jeg lige fået aflægger af fra min kære veninde. Den danner nemlig kryberødder, så den er nem at dele. Den havde det lidt hårdt i starten her, ser lidt søle ud, og er lige afblomstret men der er et par knopper til. Jeg tager et billede når den blomstrer igen så er den nok også i bedre form.
   Sommerhilsner
   Rose

   Slet
 4. Sikke en skøn stemning i har skabt i haven, det er da en rigtig hygge have ;o)

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn have med masser af stemning. Lige til at nyde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, jeg glæder mig også hver morgen til at komme ud i den :-)

   Slet
 6. Hvor har du dog en smuk have og så mange skønne blomster.
  Tak for rundvisningen.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, haven er bare så stor en fornøjelse året rundt :-)

   Slet
 7. Ja tak for den fine tur i din have. Det er nogle små fine hytter I har, de ser meget velholdte ud. Dejligt at du skal have flere bede i plænen.
  Jeg bemærkede din kermesbær på det første billede, kan du godt holde den i ave?
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, dejligt du kiggede ind:-) Forbavsende nok, har Kermesbær kun selvsået sig to gange, da solsortene er helt vilde med den og svinger sig rundt og står på hovedet for at få bærene. Uh ja, jeg glæder mig rigtigt til at planlægge de nye bede!
   Kh Rose

   Slet
 8. Tak for en dejlig havevandring i din dejligt frodige have. Skønne hytter - er det gæstehuse? Min kermesbær er lige så stor som din, men jeg har ikke så meget plads, så jeg overvejer at "skrumpe" den eller helt fjerne den - men den er jo også ret dekorativ, synes jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt du nyd turen :-) Det ene annex har min sønnike værelse i og det andet er i øjeblikket til opbevaring. Senere kunne jeg tænke mig at lave en af dem til havestue med dobbelt glasdøre.
   Kermesbær kan i hvert fald nemt klippes tilbage. Den er sjov at ha pga. fuglene og smuk med blomsterlys og senere bærene, ikke, så ikke helt nem at skille sig af med ;-)

   Slet
 9. Tak for en dejlig havetur. Det er da bare for hyggeligt ;)) Er lidt vild med billedet af din birkelund, og terrassen og og og.... :)))

  SvarSlet
 10. Tak for dejlige billeder, der summer af liv. Jeg glæder mig til at følge din blog

  Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) uh ja, det er faktisk dejligt at se på billeder fra juli lige i denne tid. Du har også gang i forvandlinger i din have, har jeg set. Her skal der også ske mere - vandbassin og nye bede i det nye år.
   God weekend og velkommen :-)
   Kh Rose

   Slet
 11. Det var absolut en skøn rundvisning -tak for den. Jeg sidder og nyder den her på en aften med snestorm. Der er en hyggelig stemning i din have - og jeg tror jeg har fået et par gode ideer. jeg vil tilmelde mig som fast læser
  Hilsen Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa
   Tak og du skal være meget velkommen :-) Jeg tog selv haveturen forleden, for at blive mindet om hvordan det bliver, når vi slipper for kong vinter ;-) Jeg vil se om du har en blog jeg kan besøge.
   God snevejrs dag,
   Kh Rose

   Slet
 12. Din lille birkelund er fin. Jeg elsker birkens hvide stammer.

  Jette
  Florafantastica

  SvarSlet