Haveflora

Haveflora

tirsdag den 9. oktober 2012

Nyt staudebed

Efterårsblæsten har unægtelig meldt sig og fejer ind over haven - Blæser mine birketræsblade pænt på plads i en bunke i hjørnet af gårdspladsen og får birkelunden til at svaje smukt i vinden.

Et nyt staudebed har set dagens lys i min have med især planter fra indkøbet hos mathildestiens åbent hus tilbud. Se mit tidligere indlæg
Der er også strøet frø, bla. gavefrø fra søde bloggivere; Stjerneskærm, Mandstro, Jacobsstige og Lupin. 
Flettet hasselhegn er sat for ikke at hundene skal drøne ned over de nye sarte planter.


En krybende Sct. Hans urt, Sedum cauticola, var jeg heldig at falde over i en butik på Frederiksberg.
Den er kommet i stenbedet.Den nye Solhat her er i knop og har en usædvanlig fin en. Jeg købte to forskellige; den ene hed Fatal Attraction, den anden fik jeg ikke navnet på, så jeg ved ikke om det er den ene eller den anden.

I ønskes en dejlig dag

:-D

16 kommentarer:

 1. Så smukt med et flettet hasselhegn rundt om dit nye bed - det bliver spændende at se til foråret. Ja, der er rusk i træerne i disse dage. Jeg håber, mange blade bliver siddende, så vi kan nyde smukke efterårsfarver i de kommende uger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, at vågne op til en solskinsdag efter de sidste dages regn og rusk. Der er heldigvis mange blade tilbage på træerne, dog var der mange bøgeblade på stierne i skoven i går, hvor jeg gik tur.
   Hav en skøn dag :-)

   Slet
 2. Så flott det ble med flettet hasselgjerde rundt bedet ditt! Det er nok smart når en har hund. Hvis du søker i min blogg så har jeg flere bilder der av 'Fatal Attraction'. Jeg synes ikke din ligner på min, men din er så i knopp så det er ikke godt å si. Ha en fin tirsdag! Klem Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også tilfreds med hasselhegnet og den har sin effekt på hundene; de styrer lige udenom bedet, når de farer ned for at hilse på forbigående på fællesarealet bag birkelunden.
   Jeg vil kigge på din blog og sammenligne. Jeg har også en hosta, jeg ikke kender navnet på, så på din side med hostaer kan jeg måske være heldig, at kunne genkende min.
   Rigtig dejlig dag, Marit!

   Slet
 3. Hvor ser det fint ud med dit nye staudebed, og du har lukket af for hundene, det er nok fornuftigt. Jeg har også Fatal Attraction og den ligner slet ikke den i knop, men din ser spændende ud, ærgerligt du ikke har navnet på den.
  Sedum cauticola ser også spændende ud.
  Ja jeg skal love for det blæser, selvom solen skinner er det ikke indbydende at komme ud, men jeg gør det nu alligevel.
  kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt med et nyt bed. Mange af stauderne er sentblomstrende, det er heldigt, for så må jeg jo have flere i som blomstrer på andre tidspunkter ;-)
   Jeg håber også, jeg finder navnet på Solhatten og ellers er det bare tålmodighed og vente at se, havd den bliver til.
   I dag er der ingen vind, køligt men dejlig solskin, så mon ikke vi er at finde i haven det meste af dagen og få klaret de sidste opgaver ;-)
   Kh
   Rose

   Slet
 4. Hej Rose.Sikke et fint staudebed du har fået lavet.Det ser rigtig godt ud med flethegnet omkring bedet.Den krybende sct.hansurt har jeg aldrig set før,men spændende er den.Og smukt er da din solhat i knop.Glæder mig til at se bedet i blomst til foråret.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak, jeg glæder mig også. Jeg satser på at så en masse som blomstrer først på sæsonen og som kan fylde huller i bedet. Jeg kan ikke sætte prydløg der, da jeg har erfaret at egernet spiser dem, så snart de kommer op. Højere op i haven, tør den ikke komme, så der kan jeg godt sætte mine løg.
   Sct. hansurten er også ny for mig men den passer så fint i stenbedet, da jeg ikke har noget der som blomstrer så sent på sæsonen.
   Rigtig god solskinsdag,
   Knus Rose

   Slet
 5. Så flotte bed og så mye som blomstrer ennå hos deg.
  Tagetes står her også , de blomstrer helt til frosten tar dem.
  Så fint det var med de fletta rundt beda dine.

  Ha en fin dag , Maritklem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ta, Marit :-) Tagetes er smuk nu i samspil med efterårsfarverne og netop dejlig, fordi den også blomstrer så længe.
   Hav en skøn solskinsdag,
   Klem Rose

   Slet
 6. det bliver spændende at se hvordan det ser ud til foråret / sommer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der vil det vise sig om det blev rigtig godt ;-)

   Slet
 7. Hvor ser det godt ud, dit nye bed. Flot med det flettede hegn - og en rigtig god idé mod hundetramp :o) Glæder mig til at se det igen næste år.
  Du har ret - hvor er knoppen på din Solhat fin og smuk.
  Knus Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Christel, jeg håber også hegnet kan holde en rum tid. Pileflet, synes jeg, går lidt for hurtigt til og håber hassel er mere holdbart.
   Der skal plantes flere sager, heldigvis ;), så der er spændende blomster at kigge på hen over sæsonen.
   Hav en dejlig dag,
   Knus
   Rose

   Slet
 8. Kære Rose,
  Hvor er hasselkanten om dit nye bed bare blevet fin, spændende at se det til næste år. Hvor er billedet af solhattens knop bare smukt - lige til et postkort :o)
  Kram Helle

  SvarSlet
 9. Kære Helle
  Tak :-) Så skønt vejr i dag, håber du ikke har for travlt ved skærmen og kan tillade dig at tage i haven og nyde den skønne sol!
  Du kan tro dine små aflæggere af Mor og barn trives her - de to blade har hver sat mange nye små nuttede blad-babyer :0)
  Kram
  Rose

  SvarSlet