Haveflora

Haveflora

fredag den 5. oktober 2012

En bog, et bed og blomster

Jeg læste denne dejlige bog i vinters, Haven ved Sissinghurst af Stephanie Barron, og synes jeg vil anbefale den, da der er masser af blomster, haver og spændning i den.

Kort fortalt, handler den om en amerikansk landskabsarkitekt som rejser til Sissinghurst i england for at studere Den Hvide Have men falder over en gammel dagbog og så ruller der sig en lille krimi sig ud i havemiljøet ...

Biblioteket har den, og ellers er det Forlaget Rosenkilde der har udgivet den, og den kan også købes på nettet hos flere boghandlere.


Så til min egen have ...

Nordvestbedet ved gavlen af huset er under forandring, og der bliver tilføjet en hel del nye planter og nusses og pudses af. Her kommer nogle af planterne:


Syrenhortensia Early sensation har fået fodfæste i nordvestbedet og viser sin dejlige blomsterstande endnu.

Den går igennem tre farveskift i løbet af blomstringen. 
Billedet lånt hos kridtvejsplanter.dkBredbladet Vejbred har selvsået sig fra vest mod øst langs hele bedet og jeg synes de gør sig godt som bedkant og er meget smukke, så de består.
Min hæk af Spiræa ved nordvestbedet har stået i mange år. Den blomstrer midt på sommeren og har nu sat nye blomster.

Heuchera Silver Scrolls 


Palace Purple


Black Beauty


I en anden del af haven klatrer clematis og Prydtobak blomstrer.Clematis Ville de Lyon blomstrer først fra august og har stadig ganske mange blomster.
Den klatrer i en stor Fyr.


I september dukkede der en helt hvid Prydtobak op, ellers har jeg kun haft lime- og purpurfarvet.
Så nu håber jeg jeg når at få frø inden frosten tar den.


Hav en farverig dag

:-D

21 kommentarer:

 1. Dejlige billeder fra din utroligt smukke have. Jeg har også ladet noget vejbred stå, fordi de er kønne - det er dog lancetvejbred med de lange, fine blade. Og tak for anbefalingen af 'Haven ved Sissinghurst' af Stephanie Barron - den må jeg have fat i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Madame :-) Jeg har kun en enkelt eller to af den lancetformede og de bliver passet godt på ;)
   Bogen kan helt sikkert opsluge dig en kold og regnfuld dag, god fornøjelse!

   Slet
 2. Så mye fint du har som blomstrer nå i hagen din! Jeg har også den 'Early Sensation' i hagen min, takket være ditt gode tips på min blogg :-))
  Den boken hørtes spennende ut. Skal se om den er å få tak i her. Ha en fin fredag. Klem
  Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der er stadig ganske mange blomster selvom det er tyndet godt ud og det gælder jo om rigtig at nyde dem, for vi ved jo ikke hvornår den første frost tar dem ;-)
   Ja, jeg så jo godt din Early Sensation på din blog -Er din samme farve som min nu eller mørkere? Måske har frosten taget den sidste farve ud af den?
   Du kan måske nemmere få fat i den engelske udgave af bogen, hvis ikke den er oversat til norsk. Bogen er mættet med god engelsk cottage-atmosfære og landstil, og så er der masser af have-guf for os havebloggere tillige med fantasi om Virginia Wolf's endeligt :-)
   Klem
   Rose

   Slet
 3. Tak for anbefaling af bogen, det er en god idé, hvis man har læst en god havebog at anbefale den på sin blog. Din Ville de Lyon er rigtig smuk og tobaksplanterne er det med at passe på, de er gode til at selvså sig, synes jeg.
  Jeg tror din spirea er en Anthony Waterer jeg har den også selv inde i haven i rigelige mængder. Din vejbred er vel ikke den almindelige fra grøftekanterne? De kommer nemlig voldsomt i flere af mine staudebede, til at begynde med ligner de solhatte, så man skal se godt efter inden man fjerner dem.
  KH
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu er årstiden kommet, hvor vi desværre er meget mere indendøre pga. vejret, så er det jo rart også at have en god bog foruden selvfølgelig havebloggen, at hygge sig med ;-)
   Der ramte du plet igen, Lisbeth! - det er bestemt Anthony Waterer. Hækken har været i haven fra før vi flyttede ind - dejligt at få navngivet den, mange tak for det :-)
   Jo, det er den ganske almindelige Vejbred. Jeg har jo det med at tage ukrudtet med i bedet, hvis jeg synes det er smukt ;) Der er også en Skræppe som får lov til at blive, indtil videre ihvertfald. Rosenvejbred bliver jo også solgt på planteskoler, ikke :0)
   Forresten, hvor fik du din Rubrum græs fra i sidste ende? Jeg så jo du viste den på facebook.
   Kh
   Rose

   Slet
 4. jeg kan kun bakke op om din boganbefaling, og den er sikkert især velegnet til folk, som er både have- og krimifans. Smukke billeder fra din have og modigt af dig at fastholde vejbred som kantplante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender ikke selv ret mange bøger med netop begge genre men synes det var rigtigt underholdende. Kender du nogle, må du meget gerne nævne dem :-) Jeg kan kun komme i tanke om Rosemary Harris og hun er ikke blevet oversat til dansk men det igør kke noget for mig.

   Slet
 5. Dejligt det er noteret, når det er tid til læsning. Så tak for anbefaling. Det faktisk en god idé, hvis man har læst noget der dur!
  Jeg er også imponeret over, at du tør have vejbred i dit bed. Jeg har den i græsset og den er ret genstridig, synes jeg.
  Til gengæld har jeg lige købt en studevejbred. Den er jeg spændt på!
  Heuchera er også en plante jeg er vild med, den passer så godt ind mange steder.
  Det er en flot stor kermesbær du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, læsning bliver vist lagt mere og mere op til med det vejr ;-)
   Jeg kender slet ikke studevejbred men lyder spændende. Jeg prøver og ser hvordan helheden bliver i bedet og så må vi se. Alt det kan jo laves om.
   Solen titter frem nu, så jeg tror, jeg går i haven :-) !

   Slet
  2. Undskyld der skulle stå staude vejbred…pølsefingre …

   Slet
 6. Hold da op, en hele-tre-ting-i-et bog. Kan man ønske mere end både krimi, have og historie. Skal helt sikker låne den til de kolde vinteraftener..
  Dejlige billeder fra din have
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Susanne :-) Der er en dejlig læseoplevelse, der venter dig!
   God aften,
   Rose

   Slet
 7. Godaften Rose.Ja! jeg siger også tak for anbefalingen.Dejligt med gode bøger til de mørke vinteraftener.Alunrod i alle farvevarianter er slet ikke til at undvære i haven.Man kan blive ved med at flytte rundt på de planter.Men det er jo også dejligt
  at omforandre bedene til det bedre.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg tror bestemt du vil nyde bogen og jeg hører gerne, hvis du har nogle gode du har læst :-)
   At flytte rundt og tilføje lidt nyt i bedene, kan gøre stor forskel på helheden, ikke ;) Du har jo også selv fået fantastiske nye bede på det sidste!
   Knus Rose

   Slet
 8. Hvor har du dog mange smukke blomster i haven. Skønne billeder.
  Ha´ en god lørdag.

  SvarSlet
 9. Tak for info om bogen , den må jeg da vist hellere låne.
  Gode køb du fik lavet ved Mathildestiens planteskole.Dejligt når man føler man er heldig og få gode køb.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle :-) Jeg synes, der har været mange gode kup at gøre rundt omkring. Jeg kunne sagtens have købt en mængde flere planter men man må jo begrænse sig desværre ;-)
   Hilsen
   Rose

   Slet
 10. Jeg kan så godt lide at komme på have visit hos dig. I dag er ingen undtagelse; især nød jeg syren hortensiaen.

  Ønsker dig en fin ny uge, Rose!
  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Dorthe, det er også en fornøjelse at du kigger ind :-) Vi har også gang i en del forandringer her i form af nye bede og sådan, så der sker da lidt.
   Rigtig god uge til dig også!
   Kh
   Rose

   Slet