Haveflora

Haveflora

fredag den 28. august 2015

Da der var mange roser


Da roserne var på sit højeste her i haven, og det var i juli måned, var det også riddersporernes højtid.
Det er er en staude jeg altid har ønsket mig og som jeg nu har haft glæde af et par år. Heldigvis trives de, bare jeg er på tæerne når de spirer frem og holder øje med sneglebestanden i starten, for det er jo også en højt elsket staude af dem desværre. Ferromol drysses let ud i en ring omkring dem, så holder de sig væk. Og så er der heldigvis de bevingede gæster, bier og svirrefluer, de er meget velkomne og besøger også riddersporerne flittigt.Roserne skal I også se, så her kommer et udvalg:


Mondstead WoodRhapsody in Blue Chinatown og klematis. Jeg husker ikke lige navnet på den.

Rose Charles de Mills


og en skøn valmue som danser imellem roserne


Rosen No Memory

Åh ja, så kom engblommerne jo også lige i den tid. De har en vidunderlig gul farve og pynter nede ved det lille havebassin.


Rose de recht igen og den blomstrer skam endnu her i august, den dufter også helt vidunderligt. Og så fantastisk ud sammen med vild kørvel og kæmpe ærenpris.


Odyssey er en yngling som vokser sig kraftigere her i sit andet år i haven. Jeg elsker kombinationen af dens sarte lyse lilla og fine guldgule støvdragere.Iceberg rosen er remonterende og en rigtig smuk hvid rose.Coral Dawn er lige begyndt at remontere i denne uge i sin krukke på træterrassen.

Da fotoet var taget af Haveklinten og blev vist på skærmen, viste det sig at blomstrende dannede den fineste ring. Farvenuancerne i blomsterne er utrolig flotte.


Denne rose Celebration Time og købt på plantemarked i Lyngby, er jeg glad for kom med hjem. Den har changerende koralfarver, den er ikke så høj og noget spinkel endnu i hvertfald men har haft pænt med blomster.

Vidunderlige Scepter de isles med sin helt specielle myhra duft. Jeg brød mig lige allerførst ikke om duften men meget hurtigt ændrede jeg mening og synes den er helt forrygende og sanselig.

Rosa New Dawn og røde Sympathie er på to år blevet høje og rigtblomstrende i pergolaen.
Et fantastisk flot syn.

Til sidst et helt hav af storkenæb Summer Skies som blomstrede længe og rigt i en meter høj sky af blomster.

Hav skønne sensommer dage :-D24 kommentarer:

 1. Svar
  1. Thank you very much, Linda! Have a lovely day :)

   Slet
 2. Jeg må vist have nogle tips fra dig, for jeg kan ikke få riddersporer til at trives. Lækre roser du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men det kan du sagtens få, Marie! Det mest solrige sted, muld og lerjordblandning og god næringsrig kompost. Vand i tørre perioder. Så trives de fint.

   Slet
 3. Nydelige roser du viser, Rose! :) Odyssey står øverst på min ønskeliste, men jeg får ikke tak i den her i Norge. Den har en utrolig flott farge. Jeg får heller ikke til riddersporer :(

  God weekend!

  Klem, Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor ærgerligt du ikke kan få Odessey i Norge! Jeg har givet Marie lidt råd omkring riddersporens trivsel i kommentaren ovenover din som du måske kan bruge.

   Også god weekend til dig, Marit!

   Klem Rose

   Slet
 4. Hej Rose, hvor er det dog smukke billeder fra din have! Var det ikke noget for dig at være på Instagram? Det er meget uforpligtende og sjovt. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Madame!
   Jeg har googlet lidt på Instagram; programmet er vist til iPhones primært? Jeg har en ramponeret iphone 4 som ikke duer til fotos da displayet er dårligt. Desuden bruger jeg mine kameraer til at tage billederne til bloggen. Jeg overvejer at bruge kameraet mere på min iPad da det er meget hurtigt at oploade til bloggen men kvaliteten er noget lavere end på mine fotos fra kameraet. Men måske er jeg bare for kritisk med hvad jeg vil lægge op på bloggen.
   Bruger du Instagram fra iPhone eller fra anden platform?
   Kh Rose

   Slet
  2. Jeg bruger mine kameraer til Instagram - ikke mobilens kamera - og overfører bare billederne til mobilen. Det er nemt og hurtigt. Kunne være hyggeligt at have dig på Instagram :-) Kh

   Slet
  3. Jamen, så må jeg hellere kigge nærmere på sagen ;-))

   Slet
 5. wow.... det er nogle dejlige farver fra din have :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt du kan li farveladen, Tim :-))

   Slet
 6. Hej Rose!
  Lækre billeder, og er så vild med de lidt mørkere roser i tiden, og dem med de åbne blomster:-) pusidt med haveklinten, man kan opdage en del ved at tage billeder. Hvor er summer-skies lækker, den må jeg se om jeg kan huske, og dejligt at den har så fin en højde.
  Ha en god dag
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg er selv meget glad for den samme type roser, du nævner, de er så smukke og så kan bier og svirrefluerne også komme til pollen i blomsten.
   Ja, det er helt utroligt som man kan blive overrasket over havd et foto kan fortælle når det kommer tæt på og på en skærm. Det er en af de store fascinationer ved fotografering, synes jeg.
   Summer Skies har også den gode egenskab at den står med stive stilke, fin og rank. Den er god sammen med roser da den også vil ha megen næring.

   Rigtig god dag til dig også :)

   Kh Rose

   Slet
 7. Hej, hvor er det flotte valgte blomster du har særlig udsøgt,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Grethe, jeg er glad for du kan li dem.

   Slet
 8. Det er bare for lækkert, Rose - super billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt du nød blomsterturen, Ulla :)

   Slet
 9. Hvor står dine ridderspore smukt og frodigt. Det er en fantastisk blomst "Mondstead Wood" har. Ikke mindst farven. "Odyssey" og "Scepter de isles" kunne jeg også godt drømme om at få plads til. Måske skulle jeg snuppe et stykke af græsset ... igen. Hav en god week-end.

  SvarSlet
 10. For en fantastisk blogg og nydelig blomstring. Jeg er veldig glad i Riddersporer også og bruker Ferramol for å holde de slemme sneglene borte. Rosen Mondstead Wood var utrolig vakker. Den må jeg nok ha i hagen min. Blir spennende å følge bloggen din fremover. Ha det godt.
  Jannicke

  SvarSlet
 11. Sikke nogle skønne billeder! Jeg sidder og kan mærke at jeg mangler nogle roser. Der er flere af dem du viser som jeg bare MÅ eje :-) Tak for inspiration!

  SvarSlet
 12. Bøjer mig i støvet for dine fotografier! Uden tvivl en passion, såvel fotografering som blomster. Vidunderligt at se.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 13. Så mycket vackert!!! fina bilder!
  Mariana

  SvarSlet
 14. Hej Rosa.Dejligt med et nyt indlæg fra dig..Er selv lige vendt hjem fra en skøn rejse til Nice.
  Og der var blomsterne noget på retur pga. af det meget varme vejr.
  Men skønne billeder du viser af alle de dejlige blomster i din have.
  Er vild med dine mørke roser......................må ha nogle selv.
  Og den smukke Odyssey står også på listen.
  Kombinationen af New Dawn og Synpathie er da helt forrygende....................har begge roser.
  Håber vi ses til plantemarked i Lyngby Knus Jette

  SvarSlet