Haveflora

Haveflora

fredag den 22. juni 2012

Frøsåede roser

De i februar frøsåede Rosa Multiflora, står i små potter på den petroliumsfarvede jernreol på sydterrassen. Blomsterne er ikke store men meget bedårende og har en skøn duft, og har vist sig at være meget varierede i blomsterne. De er nemlig alle fra den samme frøpose. Jeg forærede nogle væk i april og derimellem kom der også en lilla med orange midte.
torsdag den 21. juni 2012

Purpur Prydtobak i selskab

Så er der nye blomster i haven: 

I år har jeg sået purpurfarvet prydtobak, nicotiana, og de første blomster har vist sig. Den står sammen med den limefarvede og jeg glæder mig til de rigtig kommer i gang med et væld af blomster.
Hjulkrone er sød i modlys.


Rhapsody in blue har været i blomst i flere dage nu.

Og sådan ser rosen ud efter en dags tid. De holder ikke så længe, blomsterne, til gengæld kommer der mange af dem og de dufter vidunderligt. Jeg mistede et par planter til vinteren men fik en ny i fødselsdagsgave. De står sammen med Iceberg, en hvid rose som ikke er sprunget ud endnu, men det varer ikke længe.

Rosa Multiflora såede jeg fra frø i foråret, og der har vist sig flere forskellige blomster farver.
Her er der en svag hvid stribe i den lyserøde. De står i små potter nu men bliver med tiden til store slyngroser.Jeg mener at have læst denne busk hedder Kerbesbær . Først disse flotte hvide lys senere får den en stand af sorte bær med pink stængel. De ligner vingummi ;-) og solsortene står på hovedet for at få fat i dem.


Lathyrus er så småt begyndt at blomstre.Så kunne jeg ikke stå for liljerne her og deres skønne duft, forleden hvor jeg var i byen, så de kom med hjem.