Haveflora

Haveflora

fredag den 22. juni 2012

Frøsåede roser

De i februar frøsåede Rosa Multiflora, står i små potter på den petroliumsfarvede jernreol på sydterrassen. Blomsterne er ikke store men meget bedårende og har en skøn duft, og har vist sig at være meget varierede i blomsterne. De er nemlig alle fra den samme frøpose. Jeg forærede nogle væk i april og derimellem kom der også en lilla med orange midte.
10 kommentarer:

 1. Jeg vidste faktisk ikke, at det er muligt at frøså roser, synes altid at der bliver talt om at roserne er okkuleret. Men hvorfor ikke? Det er ihvertfald blevet til smukke eksemplarer hos dig :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er de yndige - jeg var heller ikke klar over, at man kan så roser, men det lyder sjovt og spændende!

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine dine små roser, tænk at du kan få blomst i dem allerede - det havde jeg aldrig troet muligt, når du har sået dem i februar !

  SvarSlet
 4. Er fuldstændig vild med dine små roser, hvor fik du frøene fra, det må jeg simpelthen prøve. Har du navnet på din pæon som du viste forleden ligner nemlig dem som jeg har fået foræret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har gættet mig til navnet på min silkepæon, da det er en foræring nogle år tilbage og tror det er " Sarah Bernhard".

   Jeg har skrevet lidt om mini roserne længere nede.
   :-)
   Rose

   Slet
 5. Det er meget små roser, Nana Perpeptua, og de forbliver små har jeg nu læst mig til, 25 cm er max. højden, og er vist ret nye på markedet.
  Det er en staude og er meget nemme at få til at spire. Sået sidst i februar og i blomst midten af maj!
  Selvom størrelsen ikke er at prale af, ser jeg for mig at en bred bedkant vil være rigtig sød :-)
  Frøtorvet sælger dem: 20 stk. frø til 24 kr. sortsnavnet "Garden Party".

  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
 6. Nej hvor sjovt at gøre. Jeg troede også man tog stiklinger af roser. Godt at lære nyt om, hvad man også kan gøre, og jeg synes det er sjovt at eksperimentere med at frøså alt muligt! Så tak for ny viden til mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det gør man stadig, denne type er en staude. Jeg blev også selv overrasket over muligheden, og måtte straks prøve.
   Du ønskes også en skøn sct. Hans aften.
   Kh Rose

   Slet
 7. P.S. Sommerhilsen retur og en god Sct. Hansaften - altså gerne TØR!

  SvarSlet
 8. Ja man lærer hele tiden nyt her i blogland, roserne er godt nok søde. Tænk at en rose kan være en staude.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet