Haveflora

Haveflora

lørdag den 12. september 2015

Gyldne tider på vej


Der er farveskift i blade og blomster over i det gyldne, røde og brune i disse uger. Efteråret har meldt sit komme og lige så forfaldet, omend smuk i mange træer og planters tilfælde. Anna Belles blomster holder nu stadig på den klare hvid og lime. Hortensiaen er lavet af to stiklinger fra 2013 som jeg fik fra en venindes busk. Så det gået over forventning med væksten og blomstringen.

Hortensia Early Sensation som er naboplante, starter med hvide blomster, bliver så lysegul, og så rosa og til sidst pink. Og så er grenene mørkerøde. Ikke dårligt, vel!?


Stolt kavaler har jeg sået men orv, hvor var den længe om at komme i blomst! Først i august var der gang i mange blomster ellers var det kun en enkelt hist og pist.

Heachera Marmelade og Heucherella Solar Eclipse står i flot kontrast til lilla Verbena og prydtobakken sylvestris kæmpe blade.

Goldsturm er den solhat som klarer sig bedst i min lerede jord. Vi gør altid noget ud af at lave dræn men det synes ikke at være nok, for de fleste sorter der er plantet, er forsvundet.

Heucherella Yellowstone Falls vil ikke have direkte sol, da bladene er meget tynde og bliver brændt af og visner.

Magnus er købt fornylig og sat i krukke. Så vil jeg nemlig prøve at tage den ind i drivhuset i vinter og se om den overlever vinteren på den måde. Flere bloggere har skrevet om den metode.

Håret solhat eller rudbeckia hirta er sået i foråret. Jeg vil tro den er etårig.

Det er en overraskelse hver gang, når en dahlia knop springer ud, for de er sået fra frø og på posen stod der det var et mix farver og former.

En gyldenbrun rudbeckia. 

Frø tager velfortjent dyp i have'poolen' efter endt snegle-jagt.Victoria blommetræet bugner nu med modne blommer så det er en fest. En murerspandfuld er blevet plukket for at en hovedegren ikke skulle knække. Jeg må vist i gang med noget syltning ;)

Hav nogle dejlige dage!