Haveflora

Haveflora

fredag den 19. juli 2013

Rosenskrænten

 På sydskrænten har jeg fem typer roser og et endnu lille æbletræ. Den første rose her er No Memory.

 No Memory, engelsk storblomstrende som skulle være remonterende og har en skøn støvet blålilla farve og en dejlig kraftig duft. Den har olivenfarvede blade men står faktisk med både olivenfarvede og med rustrøde stængler og blade.. Knopperne på røde side er ikke sprunget ud endnu. No Memory har vundet mit hjerte, og jeg vil købe et par planter til til efteråret.

Burgundy Ice er ligeledes også en rigtig smuk rose, og den må jeg også have flere af. Helt vidunderlig er dens dybe purpur farve.

Burgundy Ice


Iceberg er meget holdbar og blomsterig. Den binder de andre roser sammen med sine store hvide blomster. Jeg kan godt forstå denne rose blev udvalgt blandt de ti kandidater til det engelske RHS medlemmers kåring af 100 årets plante. Jeg har haft planterne i nogle år, og er ret begejstret.
Det blev geranium Rozanne der vandt. Iceberg og Odyssey er et flot par. Odyssey er ny i haven ligesom No Memory og Burgundy Ice.

OdysseyRhapsody in blue har jeg en fire fem stykker af på skrænten. Virkelig en rose som jeg ikke bliver træt af at betragte.

Blå ser Rhapsody in blue ud i skyggen og det rigtige lys.Hav en skøn er sommerdag 

:-D

tirsdag den 16. juli 2013

Her dases


Under birketræet ved den hvide rosenbusk Madame legras de st. germain, kigges der på skyer og fugle højt under himmelkuplen. Svaler, mursejler, gæs, musvåger, måger, ja, og om aftenen flagermus!
En god bog og kop kaffe kan forlænge opholdet i den vandrende skygge ;) Vejret har jo lige været til det her i juli måned.


Rosen dufter dejligt af sød citron.

:-D