Haveflora

Haveflora

lørdag den 21. april 2012

Purpurblomst-træ i krukke


Min første tulipan i år.


Træet i krukken fik en hård medfart i januar; jeg nåede lige akkurat ikke at tage purpurblomsttræet, Tibouchina urvilleana, indendørs før frosten tog alle bladene og knopperne.

Men det er sket før, og det kommer sig, omend langsomt. Ærgerligt var det, da det lige skulle til at blomstre med store mørklilla blomster.


Her kan læses mere om træet:
Ly i drivhuset


Det er dejligt at have et drivhus når det regner. 
Jeg søgte ind for lidt siden, og snuppede lige et par billeder

Lathyrus, tallerkensmækker og prydtobak i forgrunden.torsdag den 19. april 2012

Iceberg og Rhapsody in blue


Jeg har lige været ude og klippe Iceberg og Rhapsody in blue ned til 15-20 cm. Har ikke turdet før pga. frost - for få dage siden var der -5c her men nu er dronningens fødselsdag jo ovre så mon ikke det går!?Rhapsody in blue. De to roser står sammen på en sydvendt lille skænt som jeg nok skal vise når de blomstrer.
Billederne har jeg lånt fra rosertilhaven.dk, hvor jeg også har købt roserne sidste år.
Annex terrasse


I går fik jeg ryddet op på min lille annex terrasse, så det er lidt hyggeligt at sidde der.
Så mangler træet bare en gang rensning og olie, og så selvfølgelig blomster i potter :-)

Anemoner

Jeg var i skoven i går, og anemonerne, altså!     
         

Hvide duftene blomster på spring. 
Busken hedder et eller andet "burwoody".

mandag den 16. april 2012

Sort DahliaSe lige denne næsten sorte Dahlia - er den ikke smuk!? Billedet er lånt fra www.tulipsinthewoods.com

Sissinghurst

Her er der sørme frost til morgen! Et par grader vil jeg tro. Har tjekket de små planter i drivhuset, og umiddelbart er der ikke skader men det kom lidt bag på mig, så jeg havde ikke dækket af med bobleplast.

Jeg kan ikke lige komme på min Mac computer og lægge billeder op, da jeg ikke lige kan få musen til at fungere, og jeg er ikke lige til at rode med den lige fra morgenstunden. Så nu skriver jeg fra min tro følgesvend, Ipad'en.

Ipad'en er i øvrigt gennial når man som jeg helst skal have nakkestøtte for at bruge computer. Jeg ligger næsten halvt ned med pudde i nakken i sofaen. Jeg kan desværre ikke lægge fotos op på bloggen fra den, men må som sagt på en "rigtig" computer.

Ipad'en har en super app ( lille program), Iplayer som er lavet af BBC tvselskabet. Her kan jeg podcaste ( se programmet lige når jeg har lyst). Jeg har lige set en programserie om Sissinghurst under forandring. Adam Nicholson, Vita Sacksville West's barnebarn, bor på Sissinghurst med kone og to børn men har ingen kontrol med slottet og haven da The National Trust fik overgivet det i 60'erne. I serien på 8 afsnit, følger vi hans og hans kones kamp for at bringe noget af det gamle Sissinghurst tilbage; genindføre landbrug, kvæg, høns, køkkenhave m.m. Serien er virkelig interessant hvis man facineres af stedet og/eller Vita Sacksville.
Iphones kan også afspille serien via Iplayer.

Nu vi er ved Sissinghurst, vil jeg også anbefale en bog, jeg har læst:
"Haven ved Sissinghurst" af Stephanie Barron.

En hyggelig krimi med en garntner i hovedrollen, hvor vi bevæger os i miljøet, haven omkringen slottet, og især Virginia Wolfs sidste dage.