Haveflora

Haveflora

torsdag den 10. maj 2012

Dejlig regn - uff snegle!


Skønt med regn i går og i nat! Desværre dukkede dræbersneglene frem, og så går jagten! Jeg plejer at hakke dem over med en håndskovl men i går købte jeg for første gang ferromol, så det vil også blive taget i brug men kun moderat, da jeg også har vinbjergsnegl i haven.


Denne bunddække er køn med hvid/grønne blade og se hvor flot blomsterne er, når man kommer tæt på!
Jeg tror det er en japonika den hedder, der blomstrer overdådigt med hvide skønt duftende blomster.tirsdag den 8. maj 2012

Jernbænken i skvalderkål


Jeg fik for en del år siden foræret denne gamle jernbænk med bord og stole til. Desværre er bænken tæret igennem, så man ikke kan sidde på den, så nu står den til pynt og til fodersted til fuglene i stedet.

Jeg har tænkt mig at købe klematis til at vandre rundt på den. Det vil da se kønt ud, ikk! Det er i øvrigt enormt smukt når skvalderkålen blomstre omkring bænken, når den tid kommer.
Indianer-tulipan


Rabarberen er lækker nu!


Magnolia i morgensolenSnebold eller viburnum burkwoodii dufter vidunderligt.

Levesia købte jeg i Silkeborg på torvet. Den er skøn!


Spansk magurit i krukke på flise-terrassen

Kender I navnene

Jeg har fået denne yndige klokke af en kær veninde men kender ikke navnet. Er der nogen der kan?
Den er ca. 40 cm høj.
Denne hvide fine sag er dukket op i græsset, og den kunne jeg også godt vide hvad det er for en.
Er der nogen der kan hjælpe?
mandag den 7. maj 2012

En tur i Lille Malund

Her er lidt stemnings billeder fra Lille Malunds Have som jeg besøgte i sidste uge efter anbefaling fra Lisbeth. Det var en skøn oplevelse, da haven er utroligt varieret beplantet, og mange af planterne jo er gamle, helt tilbage fra 1962, mit fødeår i øvrigt. Jeg vil besøge haven igen, når jeg er på de kanter det sikkert og vist, og gerne når roserne står i fuld flor.

Rhododendron Haven som ligger tæt ved må vente til næste gang jeg kommer. Min nakke kunne ikke holde til flere blomsterkig men heldigvis var der også rigtig mange rhodo'er at se i Lille Malunds Have. Så fik jeg jo også anbefalet Viborg Borg- og bibelhave af Dorthe, dem vil jeg også besøge.De sidste to billeder herover, er Trillium. Netop disse to købte jeg med hjem til haven plus et par Iris.

Denne smukke mis fulgte os igennem ruden på vores vej ind i den Japanske Have. Jeg tror efter størrelsen at dømme, at det er en Maine Coon eller Norsk Skovkat.