Haveflora

Haveflora

fredag den 28. august 2015

Da der var mange roser


Da roserne var på sit højeste her i haven, og det var i juli måned, var det også riddersporernes højtid.
Det er er en staude jeg altid har ønsket mig og som jeg nu har haft glæde af et par år. Heldigvis trives de, bare jeg er på tæerne når de spirer frem og holder øje med sneglebestanden i starten, for det er jo også en højt elsket staude af dem desværre. Ferromol drysses let ud i en ring omkring dem, så holder de sig væk. Og så er der heldigvis de bevingede gæster, bier og svirrefluer, de er meget velkomne og besøger også riddersporerne flittigt.Roserne skal I også se, så her kommer et udvalg:


Mondstead WoodRhapsody in Blue Chinatown og klematis. Jeg husker ikke lige navnet på den.

Rose Charles de Mills


og en skøn valmue som danser imellem roserne


Rosen No Memory

Åh ja, så kom engblommerne jo også lige i den tid. De har en vidunderlig gul farve og pynter nede ved det lille havebassin.


Rose de recht igen og den blomstrer skam endnu her i august, den dufter også helt vidunderligt. Og så fantastisk ud sammen med vild kørvel og kæmpe ærenpris.


Odyssey er en yngling som vokser sig kraftigere her i sit andet år i haven. Jeg elsker kombinationen af dens sarte lyse lilla og fine guldgule støvdragere.Iceberg rosen er remonterende og en rigtig smuk hvid rose.Coral Dawn er lige begyndt at remontere i denne uge i sin krukke på træterrassen.

Da fotoet var taget af Haveklinten og blev vist på skærmen, viste det sig at blomstrende dannede den fineste ring. Farvenuancerne i blomsterne er utrolig flotte.


Denne rose Celebration Time og købt på plantemarked i Lyngby, er jeg glad for kom med hjem. Den har changerende koralfarver, den er ikke så høj og noget spinkel endnu i hvertfald men har haft pænt med blomster.

Vidunderlige Scepter de isles med sin helt specielle myhra duft. Jeg brød mig lige allerførst ikke om duften men meget hurtigt ændrede jeg mening og synes den er helt forrygende og sanselig.

Rosa New Dawn og røde Sympathie er på to år blevet høje og rigtblomstrende i pergolaen.
Et fantastisk flot syn.

Til sidst et helt hav af storkenæb Summer Skies som blomstrede længe og rigt i en meter høj sky af blomster.

Hav skønne sensommer dage :-D