Haveflora

Haveflora

torsdag den 14. marts 2013

Sne og forårs sysler


I går nat fik vi sne igen i nordsjælland og godt er det for planterne i haven, så de får lidt beskyttelse. Temperaturen er så også steget en hel del og ligger og svinger omkring og lige under nul. Natten før sneen faldt var temperaturen helt nede på -14C. 


Jeg fik reddet lidt Vintergækker som var knækket og fik dem med ind i stuen til stor fornøjelse. De havde også næsten forsvundet derude i de adskillige cm sne der faldt i løbet af dagen i går.

Indendørs pusles der med en mængde frøsåning.
 Jeg har købt og byttet mig til en masse her i vinter, så der er nok at se til. Rodstiklinger til en ti'er i Netto har også skudt i vejret. Det er lidt af et kup og nu har de også fået Dahlia, Gladiolus m.m. til samme pris.

 Liljekonval

 Løvefod

I år prøver jeg for første gang med vækstlys, derfor det gullige lys over billedet. Jeg synes frøene har spiret meget hurtigt, f.eks. Klokkeranke efter en lille uge.

Klokkeranke
Rød Havemelde


Pelargonium Black Velvet Appleblossom har spiret og er priklet over i potter. Jeg har indsat et billede af den fuldvoksne plante (neseed.com). Hmmm, bladspirene ligner ihvertfald ikke endnu.OneLeg stolen har jeg lige erhvervet. Den mindsker belastningen af ryg, nakke og knæ i arbejdet med såning og senere i arbejdet med bedene og i drivhuset. Bagved blomstrer min Klivia.

Solen skinner fra en blå himmel og jeg må ud og nyde solen med en kop kaffe på terrassen.
Hav en dejlig dag

:-D