Haveflora

Haveflora

lørdag den 6. april 2013

Prikle-prop og Streptocarpus

Et lille tip til priklepind.

Jeg har en priklepind af træ som jeg købte i en genbrugsbutik til en ti'er. De kan ellers koste en pæn del. Den står i drivhuset. Da jeg for et stykke tid siden skulle prikle nogle af de nye frølinger, gik jeg ikke i drivhuset, da det var så koldt ;) Så fandt jeg på at tage vinproppen. Den er faktisk blevet min favorit, da den lægger så godt i hånden, har en god tyngde og har lige den rigtige form til arbejdet. Den er købt i en Tiger butik, også til en ti'er eller tyver.

Hvad bruger du til at prikle?


 Lisbeth fra Høneballehaven, spurgte til de Streptocarpus eller Spiralblomster som de også kaldes, jeg satte bladstykker af i jord i efteråret. Det er en indendørsplante.

De ser i dag sådan her ud:

 Det er kun de hvide af slagsen som ikke er rådnet. Den pink gik ret hurtigt til.


Der er ret stor forskel på væksten selvom bladstykerne er sat i jorden samtidigt og de har stået samme sted. Her kan de kantede bladstykker stadigt ses.

Der skal nok komme god vækst i dem alle nu med lysets tiltagen, og blomster, tror jeg også på kommer i år.

Rigtig god weekend

:-D

tirsdag den 2. april 2013

Gardenia og Mor & Barn

Jeg har været spændt på om jeg kunne få min Gardenia til at blomstre igen. Jeg købte den sidste efterår i blomst, og da den afblomstrede, læste jeg lidt om den. I vinter har jeg så rigtigt nusset om den, sørget for den ikke på noget tidspunkt tørrede ud og heller ikker fik direkte sol. Det kan de nemlig ikke tåle. 
Så er den næsten dagligt blevet duschet med regnvand, og i øvrigt kun vandet med det samme. I de to-tre sidste måneder har den stille og roligt dannet knopper, og jeg syntes det gik meget langsomt men her i påsken sprang så den første knop ud. Og det har været værd at vente på - skøn er den cremefarvede blomst og så dufter den helt vidunderligt :-)

Inden blomsten er helt færdigdannet

Knoppen viser lidt farve

Ved siden af min Gardenia, står Mor & Barn, Tolmiea Menziesii. Denne har brogede blade og er en gave fra Helle med bloggen Havetrolderi. To blade med lidt stilk blev stukket i jorden sidste september, sådan kan den nemlig formeres, og siden er den vokset der ud af. Der er så fin og finurlig at se, når den danner de små bladbørn ovenpå et eksisterende blad. Den skulle også kunne få gulbrune blomster. Den når en højde af 25 cm og tåler ikke temperaturer under 10C. Jeg vil sætte min udenfor i sommer et skyggefuldt sted.