Haveflora

Haveflora

torsdag den 20. september 2012

Blomster og Ente-træer

I dag kommer der heldigvis mere sol, så knopperne på mynten, roserne og passionsblomsten forhåbentligt når at springe ud inden det bliver for lav en solvarme. 
Jeg har tænkt mig at tage en tur på Mathildestiens Planteskole sidst på dagen, da der måske skulle være lidt plantekup og der er Åbent Hus.

Det kan jo være man er heldig at løbe ind i en blogger eller to ;-)

Bergamottemynteblomst er rigtig køn, og hos mig er de først ved at springe ud nu, da krukken har stået i skygge. Det er der lavet om på, og nu sker der noget. I morgensolen

Kæmpe spring balsamin har skønne store blomster. Det er første gang, jeg har den i haven og ved nok den vil brede sig helt vildt men den er nem at trække op, siger Lotte som jeg har fået dem af.


Stænglerne på Balsaminen er tykke, har knæ og tæer! Et rigtigt Ente-agtigt træ ;-) (Tolkien - Ringenes Herre væsen; træer der kan gå!)Hos mig er de blevet 4 meter høje og når op i Victoriablommetræets krone.

Den skønne hvide clematis har blomster så store som desserttallerkener
 men jeg husker ikke hvad den hedder.


Til sidst en skøn farvekombination.
Solhat og Blomsterkarse

Hav en skøn dag
:-D
onsdag den 19. september 2012

Pindgrisling besøg og andre fornøjelser

Lille ven her måtte en tur i handsken og flyttes lidt uden for hundenes rækkevidde. Den er ikke meget størrer end min håndflade. Den kniber øjnene meget hårdt i og håber vist det er hurtig overstået! De 4 pindsvin jeg ser i haven, gnasker gladeligt blommer i sig, og også kattemad som jeg lægger ud til dem. Ofte ses de om dagen, da de har travlt med at æde sig fede nok til at klare deres snarlige vinterhi.


Ballonblomsten Platycodon er en staude, som gerne vil stå et tørt solrigt sted i haven.


Hvid Hjulkrone såede jeg ret sent men det har ikke været noget problem, da alle planterne er kommet i blomst. Jeg har tidligere kun haft den blå i haven.

Til sidst et andet dejligt besøg for tiden, Admiralsommerfugle som især søger nektar på Sct. Hans urt, nu hvor Sommerfuglebuskens blomster holder pause. Jeg håber den kommer i blomst igen, da jeg har nippet de afblomstrede hoveder af.

Hav en dejlig blæsevejrs dag
:-D