Haveflora

Haveflora

onsdag den 19. september 2012

Pindgrisling besøg og andre fornøjelser

Lille ven her måtte en tur i handsken og flyttes lidt uden for hundenes rækkevidde. Den er ikke meget størrer end min håndflade. Den kniber øjnene meget hårdt i og håber vist det er hurtig overstået! De 4 pindsvin jeg ser i haven, gnasker gladeligt blommer i sig, og også kattemad som jeg lægger ud til dem. Ofte ses de om dagen, da de har travlt med at æde sig fede nok til at klare deres snarlige vinterhi.


Ballonblomsten Platycodon er en staude, som gerne vil stå et tørt solrigt sted i haven.


Hvid Hjulkrone såede jeg ret sent men det har ikke været noget problem, da alle planterne er kommet i blomst. Jeg har tidligere kun haft den blå i haven.

Til sidst et andet dejligt besøg for tiden, Admiralsommerfugle som især søger nektar på Sct. Hans urt, nu hvor Sommerfuglebuskens blomster holder pause. Jeg håber den kommer i blomst igen, da jeg har nippet de afblomstrede hoveder af.

Hav en dejlig blæsevejrs dag
:-D


22 kommentarer:

 1. Så heldig du er som har pinnsvin i hagen din! Det har jeg ønsket meg lenge. Jeg synes de er så søte. Ha en flott dag i vinden :-)

  SvarSlet
 2. Ja, det er ærgerligt de ikke kan sås som frø :0) håber du snart må få besøg i din skønne have!

  SvarSlet
 3. hej Rose. ja keg har fået et pindsvine bo så de måske vil over veje og bo ved mig , ser dem engang imellem men alt for sjældent.
  Hvid Hjulkrone såede jeg også iår jeg dryssede bare frøene ud i det bed hvor jeg ville have dem og sandelig ja der er et par stk. som gerne må blive til flere, har også kun haft den blå.
  Ballonklokke er en af de plante( blandt mange) som også er kommet hjem til mig( gad vide hvor jeg plantede den ,uh den hjerne den huske ski ikke så godt mere.)
  Hilsen en der er lidt træt af vejret i dag Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Mine bor vist under vores anex . De går også stille med dørene om dagen og søger mest føde om natten, så vi skal være heldig at se dem i dagslys.
   Jeg håber også Hjulkronen breder sig godt - den vil passe ind de fleste steder.
   Om foråret er Ballonplanten lidt længe om at vise sig men den burde være der et eller andet sted nu ;-)
   Blæsten har langt sig meget her, håber det samme hos dig!
   kh
   Rose

   Slet
 4. Jamen de er bare så kære, de små pindsvin. Mit pindsvinebo er desværre tomt, men jeg leaser det nok ud til min datter, for hun har en lille flok, som dagligt kommer forbi!
  Den hvide hjulkrone har jeg også, og tænk et par stykker er blevet blå, så dem har jeg hevet op, for de står et andet sted i haven.
  Dejligt med besøg af admiralen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Det vil da være fint hvis din datter kan lease det mens hun har Pindgrise - måske du får et par gode fotos som betaling ;)
   Jeg har også pludselig en hvid Prydtobak men den får lov til at blive.
   Der er færre sommerfugle nu, så de der kommer, nydes rigtig meget.

   Slet
 5. Hej Rose.
  Nåh, hvor et hyggeligt indlæg. Jeg har ingen pindsvin i haven, desværre. Til gengæld er jeg også godt besøgt af sommerfugle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   De kan jo være svære at få lov til at se, så måske du er heldig alligevel, at der kommer et forbi, du ikke ved af..endnu :-)
   Så skønt når de bevingede flyver i haven. Rigtig god dag :-)

   Slet
 6. Det er simpelthen ikke til at stå for sådan en lille stikkende kugle:-) Jeg har vist nok masser af pindsvin, selvom jeg faktisk ikke har set dem i år, men jeg er nu ikke i tvivl om, at de er der, der er nemlig en del efterladenskaber fra dem.

  Flot ballonklokke, der er virkelig knald i den blå farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig et sikkert tegn, de små høm hømmer. Det er da dejligt du også har de søde sneglejægere selvom de arbejder i det skjulte :)
   Kh
   Rose

   Slet
 7. Hej Rose.Det er da en sød lille beboer du har.Har selv haft pindsvin for mange år siden.Sct.hans urten er slet ikke til at undvære på denne tid af året.Nu kan man rigtigt mærke at det er blevet forår.Men der er meger der skal laves i haven endnu-så på med det varme tøj.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja i eftermiddag er første gang jeg har en ulden trøje på indenunder jakken, for jeg synes også der er en ny kølighed i luften.
   Jeg er lige kommet hjem fra Mathildestiens Planteskole med en pæn gruppe stauder men det bliver først i morgen de kommer i jorden.
   Knus
   Rose

   Slet
 8. Hej igen-jeg mente selfølgelig efterår-det gik lidt for hurtigt.Jette

  SvarSlet
 9. Hos os er der også efterladenskaber, men jeg har ikke set dem. Fine blomster du viser.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg fik en 16 stykker stauder med hjem i dag, så i morgen skal der sættes lidt nyt i bedene. Det bliver spændende. Alle står på latin, så jeg må lige slå dem op og blive lidt klogere.
   Kh
   Rose

   Slet
 10. Nååehh... hvor er den nuttet.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 11. Pindsvin er bare så søde. Godt, at du reddede den lille fyr fra hundene.
  Jeg har Sankt Hansurt stående på prøve i en potte, og jeg er blevet rigtig glad for den, så den havner bestemt i et bed i haven. Et plus, at den også har nektar til sommerfuglene :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. De piggede små dyr skal jo have en hjælpende hånd, når det er :)
   Skulle farven testes først på Sct. hans urten? De er i al fald utroligt nemme at ha i haven og blomstrer længe, så der netop er noget til insekterne sidst i sæsonen.
   Kh
   Rose

   Slet
  2. Jeg lod mig friste på planteskolen sidste efterår (det lader sig nemt gøre), selvom jeg aldrig rigtig har været vild med Sankt Hansurt. Den blev så sat i en potte på terrassen, hvor den stadig står. Nu er jeg til gengæld kommet til at holde rigtig meget af den og skal have den ned i 'Staudehaven'. Jeg har også lavet et par stiklinger af den - den slår nemt rod :o)

   Slet
 12. Hvor er du heldig at have pindsvin i haven. Jeg ville ønske vi havde, men jeg har aldrig set et pindsvin her. Og sommerfugle stadigvæk, hvor er det dejligt - og et utroligt smukt billede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bor da vist ellers ret landligt, så det kan være der snart dukker et op :) Så har du heldigvis så meget andet du kan nyde i stedet, rådyr f. eks. de har jeg ikke i haven.
   Kh
   Rose

   Slet