Haveflora

Haveflora

mandag den 13. august 2012

Rosa Klokkeranke & Pæonvalmue


Til morgen var den anden Klokkeranke sprunget ud. Jeg havde forventet en purpurfarvet pga. de mørke røde stængler og markerede blade. De purpurfarvede må være ude hos veninderne som fik foræret nogle små planter i foråret.

Jeg er nu også ganske tilfreds med denne rosafarvede ;-)

Jeg har ladet den rosa Klokkeranke slynge sig i et lille udgået bøgetræ.
Jeg måtte op på stige for at fotografere den første blomst, da den selvfølgelig var helt oppe i toppen af det lille træ på 2-3 meter.
Det sorte plastik i baggrunden dækker over min kompost.

Herunder kan det meget smukke løv på Kokkeranken ses lidt bedre.Der stadig mange af de hvide Klokkeranker på terrassen og de er velbesøgt af bier og især svirrefluer.


Rosa Klokkeranke og Pæonvalmuen valgte samme skønne morgen til at springe ud.

1 1/2 meter høj er Pæonvalmuen og blomsterne på størrelse med en mindre melon!I ønskes en skøn solskinsuge 

:-D26 kommentarer:

 1. Så vakker din klokkeranke er! De er så flotte med sine store blomster. Men aller finest var dine peonvalmuer! De var virkelig store :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, pæonvalmuen er virkelig en blomst man lægger mærke til lige nu i bedet. Der er flere på vej og i en anden lidt lysere farve, tror jeg.
   Have hilsner
   Rose

   Slet
 2. Hvor er din klokkeranke dog smuk! Fra siden kan blomsten minde om en akeleje, men endnu flottere og så fin i farven. Jeg har en valmue som din og var ikke klar over,at de hedder pæonvalmue - det var dejligt at få sat navn på. Selv om jeg såede den i foråret, er den først ved at have knopper nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja er den ikke bedårende. Pæonvalmuen her, er blevet dobbelt så høj som der står på frøposen. Jeg har ikke haft den før og kendte den heller ikke. Det er rart at få sat navn på sine blomster og planter, ikk!

   Slet
 3. Kære Rose,
  Hvor er dine klokkeranker og valmuer dog smukke og meget smukt fotograferet. Pas nu på deroppe i højderne :)
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Helle, det går fremad med kameraet:-)
   Min bedre halvdel mente også at jeg skulle vente med stigen til der var nogen hjemme ;-) men det gik jo fint.
   Kh
   Rose

   Slet
 4. Hvor er klokkeranken dog fantastisk smuk, det er helt utroligt og et skønt foto.Jeg ønsker også dig en dejlig solskindsdag!
  Havehilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, jeg synes også klokken er fantastisk!
   Jeg kan ikke finde emailen omkring frø; kunne du ikke sende mig din adresse, så sender jeg Porselæns Ærenpris og dobb. akeleje, for det var vist de du gerne ville have frø af, ikke?
   Solskinshilsner
   Rose

   Slet
 5. Nej hvor er den smuk din rosa klokkeranke og sikken et billede, du har taget. Det er helt fantastisk. Især det første billede er da utroligt smukt.
  Godt du ikke faldt ned, det var klogt sagt af din mand, at du skulle vente :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for de flotte ord, Lisbeth, det glæder mig du nyd dem :-) Det var også en dejlig morgen med smukt lys. Jeg holder meget af morgenerne i haven og lyset er jo ofte godt til at fotografere i såvel som om aftenen. Dette kan man jo netop se på dine utrolig smukke solnedgangsbilleder.
   Jamen du har også ret; man bør ikke gå på stiger når man er alene. Det skal jeg huske fremover ;-)
   Kh
   Rose

   Slet
 6. Hej Rose
  Tusinde tak for lupinfrøene som jeg modtog med posten i dag, jeg vil se at få dem i jorden og glæde mig til, at se dem ude i haven til næste år.
  Hvor er de fine din klokkeranker - jeg har kun de hvide her i haven.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Tak :-D
   Dejligt at frøene er vel fremme :-) Tiden vil vise om jeg får frø fra de rosa, i så fald er du velkommen til at modtage frø.
   Blomstrende hilsner
   Rose

   Slet
  2. Hej igen
   I så fald vil jeg være glad :o) hvis du tænker på mig.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 7. Det er dog en bedårende skøn klokkeranke. Jeg er også især vild med det første billede, som har sådan nogle skønne farver:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bente, ja det er en blomst der bliver kigget på mange gange i løbet af dagen, kan du tro!

   Slet
 8. Ja det er et smukt billede, du har taget af den rosafarvede klokkeranke. Lige til UG , det er altså også en utrolig smuk blomst, og som du siger, velbesøgt at både bier og svirefluer! Flot Rose.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Bente for de flotte ord :-) Den er også meget omsværmet som du også bemærker!

   Slet
 9. Hej Rose.
  Både klokkeranken og din pæonvalmue er vel nok skønne. Hvilket kamera fotograferer du med? Det er nogle super gode billeder.
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 10. Hej Christel
  Hvor det glæder mig, du også synes de er flotte!
  Det er et Panasonic Lumix DMC-GF3. Et superletvægts systemkamera. Jeg har diskusprolapser i nakken m.m. og kan iikke tåle ret meget vægtpåvirkning , så det er et genialt lille kamara, verdens letteste på købstidspunktet. Det er en gave men købsprisen lå omkring 5000 kr. m et par linser i december 2011.
  Kh
  Rose

  SvarSlet
 11. Det med 'letvægt' lyder da lige noget for mig, som jo har leddegigt og derfor ikke kan bære for meget vægt. Jeg tror jeg må begynde at spare sammen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne det netop når du har leddegigt. Det er ikke billigt men jeg tror du kan være heldig og få det en del billigere da der er kommet en ny udgave og så falder de tidligere jo i pris.

   Slet
  2. Opdatering ;-)
   Min bedre halvdel siger nu, at han har set det til 2500 kr. i vise butikker. Det er jo ikke så tosset en pris.

   Slet
  3. Tak. På nogle områder er det godt, at udviklingen går så hurtigt, som den gør. Jeg tror, at jeg sætter kamera på ønskelisten - har fødselsdag om en måned :o)

   Slet
 12. Hej
  Det er nogle flotte fotos du har lagt ud på din blog :) og ikke mindst nogle skønne planter, den klokkeranke hvad er det latinske navn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det glæder mig, du nød dem. Jeg er spændt på at læse mere på din egen blog - den ser spændende ud.
   Corbeau Scandens hedder den men gad vide om ikke Lisbeth kom mig i forkøbet :0)

   Slet