Haveflora

Haveflora

onsdag den 26. september 2012

Stauder fra Mathildestien


Chrysanthemum i kugle form står ved hoveddøren og er bare så skøn i denne mørke farve.


Og så til staudekøbet fra Mathildestiens Åbent hus dag.
18 stk. til i alt 305 kr er en fin pris. Navnene er lidt blandet latin, da flere af planterne ikke havde skilt, og jeg har lidt svært ved at læse skriften :


 • Helictotrichon sempervirens - gråbladet Græs
 • Final touch -Daglilje rosa m. gult svælg
 • Hvid Asters
 • Krybende Flox
 • Salvie m. purpur spir
 • Lav lilla Asters
 • Høj lilla Asters
 • Lysimachia dethroides ?? røde stilke
 • To stk. Solhat - Fatal Attraction rosapink
 • Artemisia valerie f - gråbladet Bynke
 • Aster sedifolius nanus - lilla
 • Salivie - Endless love purpur
 • Chelone lyonii - Hot lips - Duehoved
 • Heuchera micr. - Palace purple 
 • Olive Bagley Langdon - Daglilje purpur
 • Høstanemone - rosa
 • Savie navn ukendt - høj mørk lilla

Denne her ved jeg ikke hvad er for en - 
er der en der kan tyde skiltet eller kender planten, 
så vil jeg med glæde tage imod oplysninger?


Rigtig god efterårsdag
:-D19 kommentarer:

 1. Lysimachia clethroides skal det nok stå på den lappen tenker jeg :-) Fagerfredløs heter den på norsk. Den har hvite fine blomster i juli/august. Det var et riktig godt kjøp du hadde gjort! Ha en fin høstdag. Klem Marit

  SvarSlet
 2. Tusinde tak, Marit, for navnet! Det er jo herligt, for jeg fik en Hvid Fredeløs som vi kalder den, for en måneds tid siden af Jette fra Mit lille gods-bloggen, og den savner lidt selskab ;-)
  Fin høstdag til dig også!
  klem
  Rose

  SvarSlet
 3. Hej Rose
  Ja sådan en kunne du også have fået af mig, jeg har rigtig rigtig mange :) Men det var svært at læse skiltet, jeg tænkte slet ikke på at kigge på planten, så kan jeg da sagtens se, at det er en hvid fredløs. Skøn plante og tillykke med alle de andre, det er fine stauder.
  På sidste billede sidder min hund lige og kigger på mig. Utroligt som de ligner hinanden de to, selvom min ikke er ægte :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg burde have genkendt den men Jettes har blomster, så jeg så ikke lige det var den samme ;) Det er nemlig en skøn staude især i gruppe. Jeg blev først rigtig opmærksom på den, da jeg så et stort bed i Fredenborg Slots have med dem.
   Så fik du en uventet hilsen fra din hund på nettet ;-)
   I øvrigt regner det godt her, øv, ville ellers gerne ud og plante!
   Kh
   Rose

   Slet
 4. Hej Rose.ØV! for et regnvejr.Jeg skulle også have været i haven i dag og plantet
  noget af alt det der stå i drivhuset ud.Dejlige køb du har gjort.Og godt
  min hvide fredløs får selskab.Du kunne også have fået duehoved og høst-
  anemone af mig.Men nu har du jo købt ind.
  Lad os håbe det bliver plantevejr i morgen Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det lyder spændende, at du har mere i drivhuset, der skal plantes. Er det hjemmesåede sager? Jeg mangler bla. også at lægge flere prydløg men så må det gerne være lidt mere tørt, og gerne i morgen ja :-)
   Jo tak, du havde mange fristelser med hos Signe men mon ikke vi ses til en anden bytte-plante-dag :-)
   Kh
   Rose

   Slet
 5. Sikke mange og spændende planter du har købt! Billedet af din hund bag en lilla asters er slet ikke til at stå for :-) Her har regnen silet ned hele dagen, men fra spisebordet kan jeg nyde synet af en crysanthemum i kugle magen til din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame, Sally var ret nysgerrig hver gang jeg satte en plante frem ;)
   Jeg synes, du får flere og flere planter! Den skønne mørke purpurrøde som kuglen har, står så flot til vores husfarve, så den måtte med hjem men matcher også til de skønne efterårsfarver der titter frem alle vegne nu.

   Slet
 6. Sikke en masse dejlige stauder du har fundet. Dagliljen Final Touch har jeg selv i haven. Den kan du godt glæde dig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, May :-) jeg googlede liljen og så den har en skøn mørk violet. Den vil jeg helt sikkert glæde mig til!

   Slet
 7. Herlig kasse blandede bolcher, var også derude for et par uger siden og gå amok :) Jeg nåede heldigvis at plante i tørvejr. Nus Sally fra mig, dejligt hun også kan lide blomster. Kram Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var første gamg jeg besøgte stedet og var kun i drivhuset, da regnen væltede ned og de gode tilbud allogevel var derinde. Jeg glæder mig til at se hendes mange Geranium til foråret - er virkelig blevet glad for dem hen over sommeren, for sikken de bare blomstrer!
   Jeg har plantet lidt baby jordbær i dag, da solen dukkede lidt frem af skyerne ved middagstid. Sally nød sit nus og fuglte troligt mit arbejde i bedet fra sidelinien. Så må Lillebjørn også ha et nus herfra :-)
   Kram
   Rose

   Slet
 8. Skønne, skønne planter du fik der! Den sidste du viser er en asters, og dem er jeg ved at hive op her hos mig, for de er for vilde og kaster frø allevegne. Jeg synes de er fine, men er næsten umulige at udrydde, så hold dine asters i kort snor!
  Ja jeg nåede det desværre ikke i denne omgang. Til gengæld er der plantemarked på Kornagervej ml. 10-12 på søndag, og der håber jeg at få fat i nogle fine planter, og møde nogle kendte blogger ansigter. Vi får se.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet om Kornagervej :-) Jeg er ganske fristet men tror ikke bilen er ledig, da den skal ud i nogle ærnder nordpå desværre. Jeg kan godt huske i en anden have, jeg havde engang, hvordan Asters stille og roligt overtog bedet ;) - Her er der foreløbig god plads til dem men jeg skal nok have et godt øje til dem!

   Slet
 9. Smuk farve på din Chrysanthemum.
  Sikken en masse dejlige blomster, du fik med dig hjem fra Mathildestien. Jeg bliver helt ærgerlig over, at jeg ikke var derhenne. Men jeg har stadig planter, der skal plantes, selvom Paradisbedet nu er tilplantet. Får man nogensinde nok?
  Krydser fingre for bedre vejr, så du kan få plantet dine skønheder. I dag holder det indtil videre tørt her - heldigvis. Jeg skulle gerne have malet videre på mit rosenespalier til verandaen.
  Nåh en sød hund, der kigger med på det sidste billede.
  Ha' en rigtig dejlig havedag.
  Knus Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er ganske tilfreds. Har gang i et helt nyt bed, så der kan være meget mere, og jeg tror ikke, jeg nogensinde vil opleve, at synes haven er færdig tilplantet - der vil altid lige være plads til en til, ikke! :0) Det er bare irriterende, at jeg ikke selv kan grave andet end med en håndskovl, da jeg får pokkers ondt af at grave med spade dage efter.
   Lyder dejligt med et rosenespalier, så lad os håbe vi får nogle flotte efterårsdage.
   Det er hyggeligt, når hunden følger lidt med, og de graver også gerne med, når spaden er i jorden ;) ...og også uden!
   Knus Rose

   Slet
  2. Det her må du ikke sige til nogen, for jeg føler mig lidt til grin ;o)
   Jeg kan heller ikke grave med en spade, men har købt en børneskovl fra Zinck Lysbro. Den er ikke så tung. Måske var det også noget for dig?

   Slet
  3. Hej Christel
   Det er sørme ikke noget at grine af for det giver os med 'hindringer' mulighed for at være med i bedarbejdet, ikke, og så er det jo også rigtigt kreativt :-) og ikke den mindste smule pinligt.
   Kjeld har også talt om den lille spade som han selv bruger i andre haver, da den er supergod at bruge hvor der er lidt plads. Jeg tror godt jeg kunne bruge den men jeg kan ikke støde og trampe pga. skaderne i nakken. Men hvis jorden er løsnet og gravet igennem først, vil jeg derefter kunne lave hul i den løse jord og plante.
   Rigtig god mandag :-)
   Knus
   Rose

   Slet
 10. Kære Rose. Hold da op en masse stauder du har fået købt dig. Det er en skøn tid og købe planter på lige nu, masser af tilbud. Har også selv været af sted.

  Jeg har købt mig en damespade, de er ikke så store og er til og have med at gøre :)

  Knus
  Lise Lotte

  SvarSlet