Haveflora

Haveflora

mandag den 25. maj 2015

Godt der var en Aureum


Acer Aureum bringer ekstra glæde i år, for begge mine to purpurrøde 3 m høje og 10 år gamle Acer er gået ud i løbet af vinteren. Mystisk men måske de ikke kunne tåle at blive beskåret - jeg tog noget af toppen på dem begge sidste forår.Ligulariaen står flot til græssen Overdam og de rød/grønne tulipaner der er på vej, tror jeg vil passe godt til dem.Gudeblomsten har vokset sig høj i år og har fået to stilke, også selvom den blev flyttet i blomst. En Bispehue var ved at overvælde den med sin vækst. Jeg synes blomsterne minder om dartpile ;)

Fortsat god regnvejrsdag

:-D


22 kommentarer:

 1. Hej Rose.Hvor er det ærgerligt med dine acer...................men godt med den smukke aureum.
  Har selv en lille en.Den er bare SÅ smuk.
  Rigtig god 2 pinsedag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, det smadder ærgerligt! Jeg har godt set din Aureum, den er virkelig flot.
   Tænker du har set en del åbne haver her i weekenden :)
   Knus Rose

   Slet
 2. Kære Rose. Altså de der Aureum er så smukke. Jeg har forsøgt mig 2 gange, den første stod i haven, den døde første år :), så købte vi en ny, den døde også den efterfølgende vinter, så tror måske jeg opgiver dem. Den du har i krukken er fantastisk smuk. Måske man skulle prøve det og sætte den i drivhuset om vinteren. Knus Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Dejligt at høre fra dig :) De er åbentbart ikke så nemme endda, har jeg nu erfaret fra andre. Det er lidt en trøst at jeg måske ikke har gjort noget helt forkert. Aureum har overvintret på et beskyttet sted på husets nordvestvendte gavl og gravet ned i jorden. Her i april blev den sat i krukke igen.
   Bedre held med næste Acer :)
   Knus Rose

   Slet
 3. Det var synd med dine 10 år gamle Acer , der er gået ud i løbet af vinteren. Acer Aureum er bare så smuk, og jeg håber, den klarer sig bedre. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. De ældre træer føler man ligesom lidt mere for, når det går galt, ikke. Aureum strutter ihvertfald endnu og ser sund ud.
   Rigtig god aften Madame :)
   Kh Rose

   Slet
 4. Wat jammer dat de oude vertrouwde Acer het niet meer doet maar de tuin staat er mooi bij.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hallo Bas
   Yes its a great shame that the Acers are lost. I hope for better luck next time.
   Gretings
   Rose

   Slet
 5. Hej Rose
  Jeg siger som de andre, hvor er det ærgerligt med dine røde acer, de var så flotte. Underligt med den milde vinter, nu håber jeg, at du kan holde liv i Aureum, for den er også fin. Gudeblomster kan jeg til gengæld ikke holde liv i, jeg har ellers haft dem nogen år, men de kommer ikke igen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Den milde vinter kunne ihvertfald godt spille ind hvis det er svampesygdom der har gjort det af med dem. Gudeblomst er her på andet år men måske du skulle prøve med forskellige voksepladser. Mine står i meget skygge.
   Kh Rose

   Slet
 6. Det er nogle kønne dartpile. Er japanske ahorn ikke lidt lunefulde? Vi har i hvert fald problemer med at få dem tl at trives.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget lærerigt at læse om andres erfaringer med Acer og jeg er helt enig i de er lunefulde.

   Slet
 7. Jeg har lest et eller annet sted at Japanske lønner ikke skal beskjæres. Vet ikke hvorfor, men det kan jo virke som ze ikke tåler det etter xet som skjedde med dine. Jeg har også mange av de, og da vet jeg at jeg aldri skal klippe de, nei! Håper din gule holder seg fortsatt like fin!

  Klem, Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg researchede en del på nettet inden beskæringen og der var meget delte meninger om hvad man kan og ikke kan med en Acer. På en anderkendt planteside (jeg husker ikke hvor) stod der det var i orden at beskære, så jeg tog chancen. Ved ikke jo ikke om det var det der gjorde det af med dem men jeg vil fremover ikke turde gøre det igen heller.
   Klem Rose

   Slet
 8. Hej Rose!
  Jeg må altså også have gjort noget ved det med at få acer i potte, for har en tom potte:-) Vores almindelige ahorn skal man ikke klippe i når den har en vis størrelse/alder, da den vil få afkortet sit liv drastisk. Og efter din fortælling vil jeg heller ikke klippe i min røde acer for sæt nu det er det der har gjort forskellen. Du nævnte at den græs jeg viste kunne være en overdam, den ligner i alle tilfælde din meget, tak for at fortælle. Smuk gudeblomst:-)
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg vovede forsøget med Acerene egentlig fordi at de var ved at være for høje til en mindre have. Jeg overraskedes over at den type Acer blev så høj - jeg vil fremover kun have dværgtyper. Den gulgrønne Acer skulle vokse meget langsomt, det håber jeg så den så gør ;)
   Hilsen Anette

   Slet
 9. Nej, hvor ærgerligt med de gamle acer. Vi mistede også en gammel en for nogle år siden, den fik en svampesygdom. Men ikke desto mindre forsøger vi nu igen med en mørk i en krukke, jeg er blot usikker på hvor længe den mon klarer sig i en krukke.
  Din lysegrønne Aureum er utrolig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. De små typer Acer skulle efter sigende være egnet til krukker i flere år. Jeg satte min Aureum i jorden for vinteren men mest fordi jeg ikke kunne stilde den beskyttet i krukke.

   Slet
 10. Hej Rose
  Ærgerligt med de store træer. Men den lille er da smuk og bringer trøst!

  Kram
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej JetteMajken
   Tak for de opmuntrende ord :) Jeg har allerede en ny rød Acer i tankerne som jeg vist bare må ha ;)
   Kram Rose

   Slet
 11. Så smuk frisk løvet er på den du har i potten....den lyser smukt op. Hvor ærgerligt altså, med dine store løn.....de er bare så smukke. Min eneste omme i hønsegården er halvvejs gået ud også i år........der er kun et par grene tilbage med liv i.......hvad der er efter dem ved jeg ikke.....syntes jo ikke det har været nogen speciel streng vinter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej frøken Solhat
   Øv, du har også en Acer der er ved at gå til! Jeg tror egentlig at Acer gerne vil have kolde vintre, da der er rigtig koldt i Japan men der kan være så meget lader det til som kan gå galt for den. Jeg håber din vil komme sig.

   Slet