Haveflora

Haveflora

torsdag den 21. marts 2013

Tulipan Uruminensis

 I min vindueskarm står denne skønhed og giver forårsfornemmelser på trods af kulde og sne derude. 
Er den ikke skøn :-)27 kommentarer:

 1. Jo Rose den er meget skøn, vi er nødt til at dele det skønne med hinanden for at overleve vinteren, som burde være forår.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nemlig :) - godt vi kan opmuntre hinanden. Jeg var også 'nød til' at lave gå-tæt-på billeder, kunne jeg mærke.
   Kh Rose

   Slet
 2. Den er meget vakker! Det er så deilig å se sånne bilder nå. Jeg googlet den cameliaen du skrev om på bloggen min, og den har kommet på min ønskeliste! Jeg gleder meg til å se bilder av den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi higer og higer efter det forsinkede forår, så heldigt vi så har haveblogland, Marit :-) Så fint Bonomiana er på din ønskeliste. Jeg skulle måske vise Cameliaen min med de mange knopper allerede nu ;) klem

   Slet
 3. Den er da en ren glædes & farve spreder i en kold og farveløs tid :D
  Vi må holde focus på glæderne og drømme om: FORÅR.
  Ha' en FIN dag, Rose. KH Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvor er det godt vi har drømmene og glæderne, så er det alligevel lige til at holde kulde og sne ud :-)
   Rigtig god aften Dorthe,
   Kh Rose

   Slet
 4. En glad forårsbebuder, nu hvor det sner udenfor og ikke ser særligt forårsagtigt ud! Så er det farver - kan jeg mærke på mig selv - der hæver humøret! forår forår forår.......kan foråret høre mig??

  SvarSlet
  Svar
  1. Der spejdes overordentligt meget for tiden, ja, og der må kaldes i øst og vest ;0 Der er kronede dage for salg af farverige forårsbebudere, dem lever vi højt på i denne tid.

   Slet
 5. Hej Rose.Ja! vi behøver lidt blomster der kan opmuntre os i denne "snetid"
  mens vi venter utålmodigt på det forår.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Vi kan ikke undværre de kære prydløgsblomster som bringer fryd til øje og sjæl, nemlig, og især ikke sådan en snefyldt marts dag.
   Rigtig god aften, Jette
   Knus Rose

   Slet
 6. Dejlig forårsstemning du har skabt der i vindueskarmen:) Tulipa Urumiensis er super til haven og breder sig hurtigt,den er næsten flottere inden blomsten åbner sig,med de grønne striber på ydersiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en yndig lille tulipan, en af de allermindste vist. Men jeg undrer mig lidt, for på etiketten står der T. urumiensis og viser også tulipanen som den ser ud. I Anna Pavords bog Tulipanen, vises T.urumiensis som en helt gul blomst. Kigger jeg lidt videre i hendes bog, ser jeg at min tulipan ligner T.tarda (t.dasystemon kaldes den også) på en prik i hendes bog, meget mere end urumiensis. Mærkeligt? Køn er den ihvertfald og den må hjertens gerne brede sig vildt i haven ;)

   Slet
  2. Ja det har du ret i,men tror da nok der findes en variant med hvide bladspidser som din,men de fleste urumiensis er rigtig nok ren gule,men well hvis den er smuk kan det vel være det samme:)

   Slet
  3. Hej igen:)Jeg tror bestemt den tulipan du viser er Tulipa urumiensis "Little Star" altå en variant,der findes også tulipa biflora som ligner den meget!!

   Slet
  4. Ja, Jan, du har jo da bestemt fundet den i 'Little star'! De lange, lidt rodede blade, passer også fint. Det er spændende at der er flere varianter, så er der jo altid nogle flere at samle på ;-)
   God dag :-)

   Slet
 7. Tulipa uruminensis kendte jeg ikke. Jo det er en skøn lille forårsbebuder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den lille 10 cm høje tulipan, har stor karisma ;-)

   Slet
 8. Hvor er den sart og fin - sådan en har jeg aldrig ikke set før. Her sner det tæt i øjeblikket, og vi må jo selv sørge for forår i øjeblikket :-) KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis den står i haven, kan man jo godt komme til at overse den lille dværg tulipan med sine kun 10cm. Den stammer så vidt vides fra nordIran.
   Ja, fantasien har frit spil mht. forår ;0)
   KH

   Slet
 9. Jeg synes som dig, at den ligner tarda utrolig meget med de lyse spidser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske garneriet har sovet lidt i timen, da de fik lavet etiketter.

   Slet
 10. Jo, den er skøn! Og en dejlig afveksling fra sneen udenfor!

  SvarSlet
 11. Det er da en fin lille unik Tulipan, den har jeg aldrig set før :-)
  Dejlig når foråret kommer indenfor, vi venter stadig på det sker udenfor, men det kan vel ikke blive ved med den vinter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er ret sød i sin lille størrelse og i dag er den kommet lidt ud og lufte sig i solen sammen med en lille iris. Solen luner ellers godt i lækroge, og drivhuset er der rigtig lunt - det er de kolde nætter der er forræderiske ;-)

   Slet
 12. Hej Rose;-)
  Sikken en skøn lille forårsbebuder du har der. Den kan da oplyse en hel vindueskarmen med sin skønhed.
  Knus fra LindaEn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Fin er den og så skulle den brede sig godt. Jeg tror den skal have en plads under blommetræet, så jeg kan se den fra terrassen. God weekend,
   Knus Rose

   Slet