Haveflora

Haveflora

torsdag den 14. marts 2013

Sne og forårs sysler


I går nat fik vi sne igen i nordsjælland og godt er det for planterne i haven, så de får lidt beskyttelse. Temperaturen er så også steget en hel del og ligger og svinger omkring og lige under nul. Natten før sneen faldt var temperaturen helt nede på -14C. 


Jeg fik reddet lidt Vintergækker som var knækket og fik dem med ind i stuen til stor fornøjelse. De havde også næsten forsvundet derude i de adskillige cm sne der faldt i løbet af dagen i går.

Indendørs pusles der med en mængde frøsåning.
 Jeg har købt og byttet mig til en masse her i vinter, så der er nok at se til. Rodstiklinger til en ti'er i Netto har også skudt i vejret. Det er lidt af et kup og nu har de også fået Dahlia, Gladiolus m.m. til samme pris.

 Liljekonval

 Løvefod

I år prøver jeg for første gang med vækstlys, derfor det gullige lys over billedet. Jeg synes frøene har spiret meget hurtigt, f.eks. Klokkeranke efter en lille uge.

Klokkeranke
Rød Havemelde


Pelargonium Black Velvet Appleblossom har spiret og er priklet over i potter. Jeg har indsat et billede af den fuldvoksne plante (neseed.com). Hmmm, bladspirene ligner ihvertfald ikke endnu.OneLeg stolen har jeg lige erhvervet. Den mindsker belastningen af ryg, nakke og knæ i arbejdet med såning og senere i arbejdet med bedene og i drivhuset. Bagved blomstrer min Klivia.

Solen skinner fra en blå himmel og jeg må ud og nyde solen med en kop kaffe på terrassen.
Hav en dejlig dag

:-D20 kommentarer:

 1. Så mye som har spiret hos deg! Dine klokkeranker husker jeg fra i fjor da de ble veldig fine. Vi får hygge oss med frøplanter inne mens det fortsatt er vinter ute. Det må jo snart bli varmere...
  Ha en god dag! Klem Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det lune forår lader vente på sig, skal jeg love for - her var der igen meget koldt i nat, -11C, og hos dig er det jo meget koldere! Godt vi har de små frølinger at hygge os med indendørs.
   Klem og god fredag, Marit :-)

   Slet
 2. Der er tydeligvis fuld gang i tingene indendøre, mens haven står på standby. Kan man regne med, at de frøsåede pelargonier bliver identiske med moderplanten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er da også i tvivl. På frøposen står der at Pelargoniaen er en F1, så skulle den da blive som sine forældre men jeg har ikke forstand på det, så jeg håber de vokser sig til at ligne.

   Slet
 3. Flotte billeder - jeg bliver helt forårsskruk, når ser dine mange små spirer. Haverne er jo igen forvandlet til et winter wonderland, så vi må tyvstarte inden døre. KH og ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame :-) Så smuk en morgen det også var i dag med dis og sol men meget kold igen. Håber sørme det snart vender til den lune side igen, så der også kan sås i haven.
   God fredag,
   Kh Rose

   Slet
 4. Godt at høre lidt fra dig igen Rose.
  Jeg skal da love for, at I har fået sne i det sjællandske, som du skriver er det godt for planterne, vi har ingen sne af betydning her hos os.
  Klokkeranker, tja jeg forstår det ikke, mine kom ikke op, efter 4 uger var der intet liv, så jeg har opgivet dem. Dem har jeg kun haft held med for 2 år siden, ærgerligt. Nu har jeg sået nyt i potterne og opgivet. Jeg har haft frøene i vand, så det er heller ikke det, der er galt.
  Sådan en taburet har jeg ønsket mig til min fødselsdag :) som er inden længe.
  Hvis du vil have flere løvefod, kan du sagtens få af mig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth, nu håber jeg overskuddet er der igen til at blogge. Det er hårdt for mig at så, lyder måske underligt men min nakke er meget sårbar, så det blev ikke til ret meget blogging. Jeg havde også et fald på isen i starten af februar som satte mig tilbage. Nu går det heldigvis fremad :)
   Jeg tager selvfølgelig en Klokkeranke med til dig d. 29.6. Jeg har ikke selv lagt mine klokkerankefrø i vand før jeg har sået, så måske er de rådnet for dig.
   Taburetten har jeg allerede haft glæde af ved såningen indendørs. Den håber jeg du fårblandt meget andet godt til din fødselsdag. Den kan også bruges når du skal gøre rent i lavt højde.
   Tusinde tak for tilbuddet om Løvefod. Nu håber jeg har held med såningen af Løvefod og der kommer pænt mange op men ellers vil jeg meget gerne tage imod dit tilbud :) Jeg skal bla. plante dem på en lav østvendt skråning.
   Kh Rose

   Slet
 5. Hej Rose.Dejligt at høre fra dig....du er savnet.Ja! vi må jo ty til de indendørs sysler mens vi venter på foråret,som også er titlen på mit nye indlæg.Har også et billed af pelargonie stiklinger.
  Men hold da helt op hvor har du sået meget.Står det i drivhuset?
  Har godt læst om den lille stol,og er spændt på at høre hvordan den funker i haven.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak, jeg har også savnet de daglige søde kommentarer og inspirerende blogge :) Jeg skal også snart lave stiklinger af mine pelargonia og glæder mig.
   Vækstlys var en pludselig mulighed, da jeg fik tilbudt at låne en lampe, så i stedet for drivhuset, blev det indendørs. Drivhuset ville skulle regges til med bobleplast og ryddes ud, så det var nemmere i et ledigt værelse.
   Jeg tror stolen kommer til at følge meget med rundt i haven, da den vil aflaste i mange gøremål. Jeg skal nok fortælle om mine erfaringer senere.
   God weekend, knus Rose

   Slet
 6. Hvor ser det hyggeligt ud med dit væksthus, for flere år tilbage hyggede jeg mig også med forspirring, nu har jeg desværre ikke så meget plads til det :-)
  Håber du fik lidt sol på kinderne ude på terrassen i dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også rigtig hyggeligt, Jette, og jeg kigger til dem flere gange om dagen. Jeg har også kun plads fordi datteren er flyttet hjemmefra. Mon ikke der spirer lidt af hvert i din vindueskarm ;)
   Du kan tro jeg nød solen :) Rigtig god søndag!

   Slet
 7. Hej Rose.
  Hold da op der er gang i den hos dig. Jeg skal hjem til min mor i morgen og se til alt det jeg såede, for en mdr siden.
  Jeg er spændt på hvor lagt det er kommet op, især klokkerankerne jeg har fået afdig er det spændende om er kommet op.
  Du får da haven fuld, af skønne blomster.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja, hvor er spændende og mon ikke der er sket en del? Glæder mig til at læse mere om dine spirer ;) Jeg var lige ovre på din blog og tjekke om der var nyt.
   Jeg har ikke rigtigt gjort mig i stauder før og savner det i haven, så nu prøver jeg om det kan lykkedes. Sommerblomster er der selvfølgelig også. Oj, hvor man glæder sig til sol og varme, ikke :-)
   Kh Rose

   Slet
 8. Hej Rose
  Hvor er det længe siden jeg har "set noget til dig" - jeg har ikke selv været så meget på i perioder så måske vi bare er gået "forbi hinanden".
  Hvor har du gang i MANGE dejlige frø, som senere vil komme til at fylde alle dine bede, jeg er imponeret over dine klokkeranker, jeg såede mine klokkerankefrø i søndags, men har ikke set noget til dem endnu.
  God weekend
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Vi har givet krydset hinanden i den senere tid, og jeg kan se, jeg har en del indlæg hos dig , jeg skal følge op på. Det glæder jeg mig til :-)
   Jeg tror sagtens der kan gå et par uger før Klokkeranken spirer. Mine har jo fået ekstra lys, så derfor spirede de hurtigt. Jeg faldt over en billig frøpose med blandet lys gul og lilla frø som jeg også har sået.
   Hvor bliver det vildt skønt når denne lange vinter er ovre og vi igen kan komme i haven :-)
   Rigtig god søndag,
   Kh Rose

   Slet
 9. Sikke dog en masse skønne frølinger, du har der i dit vækstlys :-) Det ser rigtigt godt ud.
  Jeg er spændt på at høre erfaringer med taburetten til lugearbejde mm i haven, både fra dig og Lisbeth. For sådan én kunne jeg da også overvejre at anskaffe mig.
  Hér skinner solen også skønt og jeg vil ud i drivhuset snart :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Du har givet mig den store inspiration til bare at kaste mig ud i frøsåning efter jeg sidste år læste dit indlæg om frøsåning i mængder, tak for det :-D
   Taburetten har allerede været meget handy indendørs og jeg glæder mig til at komme i haven med den, når ellers vejret bliver forårsagtigt igen.
   Håber du rigtig fik nydt turen i drivhuset :-) Det er vist også i dag det eneste sted man kan opholde sig med den stærke vind vi har!
   Kh Rose

   Slet
 10. Kære Rose,
  Hvor er du og planterne dog flittige! Jeg er ikke startet endnu men det varer ikke længe før jeg må overgive mig :) Smukt billede af iskrystallerne, det er forunderligt hvad naturen kanfrembringe.
  Kram og god weekend
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle
   Ja, det grønnes og vokser her :) Mon ikke du også er i gang nu ;) Sikken kong vinter bare holder os i sit jerngreb, heldigvis kan vi tage nogle billeder imens vi venter på foråret.
   Rigtig god 'vind i skørterne'- søndag
   Kram Rose

   Slet