Haveflora

Haveflora

fredag den 26. juli 2013

Det lange østvendte bed


Over havedammen ligger det lange østvendte bed. Det blomstrer overdådigt i år. Vi har vandet det nogle gange men i går fik vi faktisk næsten en hel dags regn, så nu klarer det nok sig selv igen en tid.

Mange af de frø jeg byttede mig til i det tidligste forår danner nu fine blomsterkombinationer med mine roser som vist nok er The Fairy, og toårige som jeg plantede sidste sommer, f.eks. digitalis. Japanske lygter, Salvie, Klematis tangutica og So Many og flere er der også men ikke vist i denne omgang, da de ikke har blomster lige nu.
Og bytteplanter er der også. Alle fra søde havemennesker jeg enten har skrevet med på blog eller FB, eller har mødt i haver og markeder. Kun enkelte er købt. 
Løvemund

Violfrøstjerne Hvid fredløs i knop


Montbretia endnu uden blomster


Langsporede akeleleje

Lilla Katost
 Roser, Lathyrus odoratus og hvid Levkøj. 

Voksurt

 Kerbesbær med Kæmpe verbena og Klatre hortensia


 Prydtobak med MatremSpydverbena

Solen skinner og jeg må i haven ...

:-D

17 kommentarer:

 1. Det er en utrolig smuk have du har - så frodig og farverig, selv om vi har haft tørke i flere uger. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame :-) Bedet er blevet vandet ca. en gang om ugen i tørken, og jeg lagde et tykt lag kompost i hele bedet i foråret, så det har uden tvivl hjulpet på det friske look. KH

   Slet
 2. Hej Rose.Sikke dejlige billeder du viser fra din frodige have.Der ser bare godt ud.....og dejlige blomster du har i bedet.Ja! vi fik da lidt regn i går.......men lidt mere vil hjælpe på planterne.Var i Botanisk have i onsdags med et par bloggere......og der var det rigtig varmt.Der var noget tørt i haven......lidt skuffende med bedene.Har vist lidt billeder derfra.Den hvide fredløs er den fra mig?
  Rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, Fredløsen er fra dig! Den står flot med mindst fem stængler og knopper :) Det må have været en super hyggelig tur i botanisk trods den hede - men den kan ikke holde en ægte haveentusiast tilbage, vel ;0)
   God weeknd tilbage, knus Rose

   Slet
 3. Flotte og frodige bed du har! Her må det vannes hele tiden for å beholde det fint.
  Ha en deilig weekend.

  Klem Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit :) Ja, du har travlt med vandslangen, hvor har det også været slemt hos dig med varmen! Jeg håber du har fået en god gang vand fra oven nu.
   Rigtig god søndag, klem Rose

   Slet
 4. Regn hele dagen, så var du en af de heldige, vi kommer ikke langt med den ene mm, vi fik. Du har mange skønne blomster, her hos os nåede du desværre slet ikke at få noget med dig, der var ellers stor opgravning til alle. De fine krysantemer står med knopper, og der er stadig liv i de hvide streptocarpus, de står så fint, bare jeg husker at vande :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skønt med regn men rigtig ærgerligt du ikke fik mere! Jeg håber du også fik igen i går. Det må jeg lige ind og se hos dig..Der var nemlig et skybrud her.
   Skidt med jeg ikke fik planter med hjem. Jeg fik jo så dejlig en oplevelse, og så kommer jeg igen en anden gang. Røllikerne jeg fik med posten i efteråret, er i øvrigt flot hvide og står fint i birkebedet. Det bed vil jeg vise fra snart her på bloggen.
   Dejligt at planterne trives hos dig. Jeg købte i øvrigt samme 'sæt' krysantemer til mig selv, så det bliver sjovt at se om ikke dine på Samsø alligevel kommer først i blomst ;0)
   Kh Rose

   Slet
 5. Mange dejlige billeder. Jeg kendte ikke spydverbenaen. Den er fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Nana :) Spydverbenaen er også ny for mig. Den er nemlig rigtig smuk.
   God søndag!

   Slet
 6. Du har mange smukke blomster i din fine have :-) i min kolonihave ser blomsterne sølle ud i år, selvom jeg har vandet meget i denne tørre periode vi har haft :-) Kh Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jette :) De sidste dage er det væltet ind med sommerfugle, sværmere og svirefluer, og de besøger flittigt blomsterne. Jeg har i år lagt en masse Champost og egen kompost i og på jorden - det har hjulpet rigtig meget her i den tørre tid, så planterne har klaret sig bedre. Kh Rose

   Slet
 7. Mange fine hage- og blomsterbilder; jeg henger med videre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gunnar, du skal være meget velkommen :-)

   Slet
 8. Det er nogle dejlige billeder du viser fra din smukke have.

  SvarSlet