Haveflora

Haveflora

fredag den 19. juli 2013

Rosenskrænten

 På sydskrænten har jeg fem typer roser og et endnu lille æbletræ. Den første rose her er No Memory.

 No Memory, engelsk storblomstrende som skulle være remonterende og har en skøn støvet blålilla farve og en dejlig kraftig duft. Den har olivenfarvede blade men står faktisk med både olivenfarvede og med rustrøde stængler og blade.. Knopperne på røde side er ikke sprunget ud endnu. No Memory har vundet mit hjerte, og jeg vil købe et par planter til til efteråret.

Burgundy Ice er ligeledes også en rigtig smuk rose, og den må jeg også have flere af. Helt vidunderlig er dens dybe purpur farve.

Burgundy Ice


Iceberg er meget holdbar og blomsterig. Den binder de andre roser sammen med sine store hvide blomster. Jeg kan godt forstå denne rose blev udvalgt blandt de ti kandidater til det engelske RHS medlemmers kåring af 100 årets plante. Jeg har haft planterne i nogle år, og er ret begejstret.
Det blev geranium Rozanne der vandt. Iceberg og Odyssey er et flot par. Odyssey er ny i haven ligesom No Memory og Burgundy Ice.

OdysseyRhapsody in blue har jeg en fire fem stykker af på skrænten. Virkelig en rose som jeg ikke bliver træt af at betragte.

Blå ser Rhapsody in blue ud i skyggen og det rigtige lys.Hav en skøn er sommerdag 

:-D

20 kommentarer:

 1. Ej, så skønne roser :) Jeg har planer om nogle Rhapsody in Blue i mit blå bed til næste år, og Burgundy Ice må jeg også bare eje - de er bare så dejlige i farverne.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Ulla, når man først har set de roser, MÅ de indenfor havelågen ;)

   Slet
 2. No Memory er virkelig flott! De andre lilla rosene du viser er også vakre. Ha en god ettermiddag.

  Klem Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit, Burgundy Ice viste du jo forleden. Den er bare så flot mørk i farven. Klem Rose

   Slet
 3. Beautiful flowers, great colors :) Regards

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you, Zielona. Roses are just wonderful.
   Regards Rose

   Slet
 4. Det er nogen skønne roser du har i din have, jeg har lige plantet to pink klatreroser, ved ikke hvad de hedder,med de bliver jo nok ikke så store i år :-) god weekend Kh Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da dejligt med pink roser der skal slynge sig i haven. Med varmen og rigelig vandning, skal de nok komme godt fra start. Er de mon i blomst allerede, det ville være spændende om du viser dem :) Kh Rose

   Slet
 5. Hej Rose.Skønne roser du viser.Kan godt forstå at du er falde for No Memery.....den har den mest skønne farve.Men Burgundy Ice er da heller ikke til at stå for.Sidder og sorterer flere billeder fra Hampton......der er godt nok mange.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. De to roser er rigtig flotte sammen. Du må endelig lave flere indlæg om London turen :) Det er altid spændende at se noget derovre fra den anden side af nordsøen. Knus Rose

   Slet
 6. Man kan mærke, at du næsten er forelsket i dine smukke roser, ikke mindst no memory. I det hele taget synes jeg også, roserne gør det rigtig godt i år rundt omkring i haverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver ganske henført når noget er så smukt. Ja, roserne trives åbentbart med den umanerlige lange vinter vi havde.

   Slet
 7. Det er nogle dejlige roser, du har valgt Rose! Når man først får begyndt med roser, må man bare have flere, for de giver så meget stemning i haven. Glæd dig til de rigtig vokser til!
  Hilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt ikke svært at blive fristet til nye roser, Jette, og de er jo alle vegne i denne tid :) Jeg holder meget af at se dem blandet med stauder i bedene.
   Kh Rose

   Slet
 8. Hej Rose
  Den der No memory er rigtig fin, hvor har du købt den?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg er ret sikker på det var hos rosertilhaven.dk
   Kh Rose

   Slet
 9. Hvor er det smukt at se dine roser - jeg er vild med de lilla og No Memory er da helt enestående. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Roserne har nu fået selskab af de udsprungne lillarosa Katost. De ser skønt ud, kan du tro, Madame :)) KH

   Slet
 10. De er jo smukke alle sammen! Jeg synes nok allerbedst om No Memory, men vi skal jo heldigvis ikke vælge da du har dem alle :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh ja Nana, jeg skal heldigvis ikke vælge, det vil nemlig være svært ;)

   Slet