Haveflora

Haveflora

mandag den 2. juli 2012

I omegnen af purpur

Juli er jo startet rigtig godt med sol og temperaturer over 20 C. Efter al den regn og nu med varme, skyder planterne jo med raketfart.
Her er lidt billeder fra nogle af mine blomster i haven lige nu.Iceberg med Rhasody in Blue


Jacques Cartier rose gætter jeg på mine to historiske buskroser er. Ovenstående tre billeder af rosen. 
Jeg fik oplyst et andet navn fra forhandleren men det er de i hvert fald ikke. Den remonterer, blomstrer allerede i juni, dufter skønt og bliver ved med at sætte et utal af knopper til frosten kommer .
Så er Kæmpe Ærenspris virkelig på højden nu, og I får billeder igen, da den er så flot.

Bagved Kæmpe Ærenspris, klatrer den purpurfarvede clematis Negritjanska. Jeg synes rigtig godt om dens mørke farve som også står vældig fint til alle de lilla, pink og hvide farver der omkring den.

Jeg har også den berømte valmue;-)

Gypsophila på terrassebordet er rigtig køn og liver op.


Storkenæb sammen med valmuer på vej

Et lille nykøb, Løvemund i creme hvid.

Så slutter jeg med dette billede fra Botanisk Have. Jeg var også inde og se Ligblomsten for en 10 dage siden, og på efterfølgende tur i væksthuset, mødte jeg dette charmerende væsen :o)
16 kommentarer:

 1. Fantastiske billeder, jeg kan godt se hvor den meget mørke valmue, vi skrev om forleden, nok skal være.
  Jeg er også sikker på det er Jacques Cartier roser du har fået. De er ret skønne, jeg har netop en buket på mit skrivebord.

  Havehilsen
  Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja netop, Susanne. - den vil passe så vidunderligt ind her!
   Jeg er rigtig glad for du bekræfter det er Jacques Cartier, da jeg vel har haft roserne en fem års tid og ikke rigtig fået navngivet dem :-)
   Jeg får en masse Porselænsærenpris frø, ser det ud til; vil du være interesseret i nogle af dem?
   Sommerhilser
   Rose

   Slet
 2. Jeg er også glad for min ærenspris som nok er knap så langt som din . jeg efterlyser rose navne på min blog i dag så håber du kan / vil Hjælpe.

  hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæmpen er så flot og god til at få højde i bedet, ikke, og så er den så festlig!
   Jeg vil fluks kigge på din blog men jeg er ingenlunde ekspert på roser trods navnet! :0)
   Sommerhilsner
   Rose

   Slet
 3. Det er dejligt inspirerende at se dine smukke blomster! Valmuen er helt fantastisk. Jeg har været til Haveselskabets havefestival med åbne haver her i weekenden og i Fredensborgs smukke park, urtehave og orangeri. Blomsster får jeg aldrig nok af at kigge på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj, det lyder spændende med de havebesøg! Jeg må over og kigge på din blog og se om du har billeder :-) Du må i hvert fald have haft det skønt.
   Ja, sikken gave vi har fået på vores klode i mangfoldigheden af blomster!
   Sommerhilsner
   Rose

   Slet
 4. Du har helt ret, jeg tror også det er Jaques Cartier, den blomstrer tidligt og er ret uordentlig i blomsten, hvis du forstår hvad jeg mener.
  Kæmpe ærenspris, ja min blomstrer også og er stor og mægtig, vælter helt ind over stien i mit staudebed, så jeg knap kan komme forbi den, men hvor er den flot.
  Så nåede jeg lige omkring dig i dag, det er ikke nemt at nå det hele :o)men det er ikke viljen der mangler, men tid, tid, tid :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også flyttet lidt rundt på mine Kæmpe Ærenpris, da de kom i vejen. Det kan de heldigvis sagtens tåle når de ikke er i blomst. Jeg har set den i hvid; den kunne jeg godt tænke mig.
   Det er da også meget du skal nå især hvor du har åben have også som jo er en succes, kan jeg læse :-)
   Fint vi fik navngivet de skønne roser.
   Kh Rose

   Slet
 5. Skønne billeder og flotte roser. Din Ærenspris er altså også skøn. Den har jeg ikke her i haven, syntes egentlig den ligner lidt en mini Sommerfuglebusk. Men skøn er den.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt blomsten minder om den men ellers er det enkelt stængler fra jorden de blomstrer fra , og ikke som busk som Budeliaen. Den hedder også Veronicastrum Verginicum 'Fascination'.

   Sommerhilser
   Rose

   Slet
 6. Dejlige billeder af dine smukke blomster. Rhapsody in Blue købte jeg også i foråret, og den er næsten klar med den første blomst. Efter at have set din, glæder jeg mig endnu mere.

  SvarSlet
 7. Det er en skøn rose som jeg har på andet år. Første år kom blomsterne også mere enkeltvis men i år i buketter af fem!

  SvarSlet
 8. Hej Rose
  Hvor har du mange dejlige roser at glæde dig over - jeg kan næsten fornemme duften når jeg ser billederne.
  God Weekend
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Tak for de søde ord :-) Roser hos mig skal allerhelst også dufte ;-)
   Sommerhilsner
   Rose

   Slet
 9. Kære Rose,
  Jeg er altså nødt til at vide det - levede ligblomsten op til sit navn?
  I mit barndomshjem havde vi en ådselskaktus og det levede i sandhed op til sit navn når den blomstrede, og det gjode den hvert år, da min mor havde vidunderligt grønne fingre. Puhhhh hvor den stank ;)
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle
   Jeg så den søndag d. 24 juni, altså havde den været i blomst en lille uge. Jeg syntes den var utrolig flot i sin purpur- og antikgule farve men overraskende stank den overhovedet ikke! Jeg havde ellers ventet det værste men det var åbenbart overstået.
   Jeg har aldrig hørt om den kaktus. Det må have været en prøvelse at have den indendøre!
   kh Rose

   Slet