Haveflora

Haveflora

søndag den 3. februar 2013

Der er så stille nu ...

 ...i haven og alligevel..

Selvom drivhuset i dag står frostklædt, er der planter der arbejder derinde. Små stiklinger givet i gave eller taget i haven, danner små bitte rødder, så de til sommer kan vokse sig større og blive plantet ud i bedene. Og udenfor står kasser og bakker med staudefrø som modnes og snart vil spire. Akebia-stikling har jeg flere af. De er fra Helles have, Havetrolderi. Jeg fik dem med hjem i starten af september sidste år.
 Magnolia-stikling fra min egen busk klarer sig også fint i drivhuset og skyder nye knopper.
Benved, igen fra Helles dejlige have.

I forgårs var sneen væk. Såkasser på nordsiden af huset med løfter om dejlige nye stauder :-)

God søndag

:-D

38 kommentarer:

 1. Sikke meget dejligt du har i vente (-: Og du har ret i, at der sker meget mere end vi lige er opmærksomme på ift. frø og stiklinge, men også forårsløgene arbejder konstant i jorden og står klar til forårets komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så skønt at se prydløgene viser deres fine grønne spiretoppe nu og bringer stor glæde :-) Jeg glæder mig til at følge mine stiklinger på vej udi havelivet ;-)

   Slet
 2. Nej hvor spændende Rose.....du giver blod på tanden, til at prøve noget mere med stiklinger. Sjovt at forsøge sig frem på denne måde! Du ser ud til at have meget i vente!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt ærgre mig en lille smule over, at jeg ikke har taget endnu flere stiklinge, da det har vist sig det var ret nemt (eller også har jeg bare været heldig). Der er også kaprifolie, clematis, vinget benved m.v. Jeg har kun stukket dem i såjord og kommet plastikpose over, og så senere fjernet den. Jeg har Purpurvinge (Tibouchina) indendørs og hortensia som også trives. De kommer jeg nok også til at vise.

   Slet
 3. Forår in spe - dejligt med dine potter og såkasser, der varsler smukke nye planter :-) Kh og god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ligenu er der masser af lyd i fugletræet her: masser af spurve pipper i kor ;-) tilfredse og mætte efetr besøg på foderbrættet.
   God dag,
   Kh Rose

   Slet
 4. Der er rigtig grøde i de små potter på trods af frosten.

  SvarSlet
 5. Hej Rose
  Helt stille er der ikke, kan jeg se, du har gang i meget,også spændende stiklinger Jeg kan ikke huske, om vi har en aftale om klokkerankefrø? Jeg synes, du har skrevet noget om det, kan det passe.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Dejligt du kom hjem til bare lidt mindre vand og ingen skader i huset.
   Jo, og jeg er nemlig i gang med at lave frøposer. Nakken har bare drillet så meget de sidste dage, så det går lidt langsommere end planlagt. Jeg synes ikke Streptocarpus er klar til at blive sendt med så den tager jeg med til træffet i stedet.
   God dag,
   Kh Rose

   Slet
  2. Hej igen Rose
   Ja det kan du tro, vi var glade for, men nu er der kommet et fint lag sne over det hele, så er der lidt at tø af igen.
   Det er fint, du er i gang med frøposerne, du når det også nok, de skal vel først sås sidst i februar ikke?
   Det er fint at vente med Streptocarpus til den er klar til at komme hjemme fra, i dette tilfælde til blogtræffet :)
   Kh Lsbeth

   Slet
  3. Hej Lisbeth
   Så er frøene af sted i dag som B-post. Jeg såede mine omkring 20 februar og det gik godt.
   Bladene fra streptocarpus er nærmest som da jeg stak dem i jorden men der må ske noget under jorden for de er fine grønne. Jeg må lige ind og opdatere mig på din blog om den usle vand situation ..
   Kh Rose

   Slet
  4. Hej Rose
   Det lyder rigtig godt, så vil jeg prøve, om jeg kan have mere held med dem i år.
   Det er da godt streptocarpus bladene holder sig grønne og ikke rådner, som mine gjorde.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  5. Hej Rose
   Så er frøene ankommet til mig. Mange tak for det, jeg sår dem i næste uge efter din anvisning, så er det midt i februar.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  6. Hej Lisbeth
   Dejligt frøene er fremme hos dig. :-)
   Kh Rose

   Slet
 6. Ja, det er sjovt så meget der alligevel sker - selv i denne måned :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig dejligt der er noget at se til. Planlægning af bede er også en hyggelig syssel her :-)
   God aften :-)

   Slet
 7. Det var virkelig deilig å se dine bilder! Heldige deg som ikke har mere snø- Her er det sikkert 25 cm, og det skal komme snø i dag og i morgen. Men jeg vet at før eller senere smelter den her også, det er bare et spørsmål om tid...
  Ha en deilig søndag. Klem fra Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et hyggeligt projekt, ikke, at få noget til at gro fra bunden af :) Det er besværligt at gå ude nu fordi det tør og fryser skiftevis.
   Rigtig dejlig aften til dig også, klem

   Slet
 8. Hej Rose.Det ser spændende ud med de stiklinger.Det har jeg aldrig prøvet.Alle de kasser du har stående udenfor....hvad er der i dem.Jeg har svært ved at finde ud af, hvad der skal stå i drivhuset og hvad der skal udenfor.
  Men dejligt med alt det der pibler op af jorden God søndag aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg har fået inspiration på bloggene og havemagasiner til at prøve med stiklinger ;-) I bakkerne udenfor er der sået meget forskelligt bla. Flere forskellige primula og aurikler, kæmpe verbena, tidselkugle, geranium m.fl. De tøører ikke ud når de står der. I drivhuset tørrer de hurtigere ud og allerede nu kan temperaturen ryge op på 20 C når solen skinner. Stiklingerne står lidt beskyttet i skygge derinde. Det bliver meget spændene om der kommer noget ud af det hele i sidste ende.
   Også god aften herfra :-)
   Knus Rose

   Slet
 9. Der sker da rigtig noget hos dig.
  Jeg glæder mig til at se resultatet til sommer.
  Ha´ en god søndag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er faktisk også meget spændt på hvordan det kommer til at gå ;-) Vi må se!
   God aften til dig også,
   Kh Rose

   Slet
 10. Hej Rose det ser helt fantastisk ud med alt det du har gang i . Kan se jeg skal lidt mere efter det næste år, syntes bare ikke jeg har det perfekte sted til at gemme kasserne, kunne se du skrev nord så vil prøve og se hvor jeg kan have det. For inspiret blev jeg. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Dejlig at kunne være til inspiration ;-) Bare det er et sted med skygge her i vintermånederne, er det fint. Jeg tar dem ind start april eller i drivhuset hvis foråret er lunt, for at buste springen.
   kh Rose

   Slet
 11. Det ser så spændende ud, alt det du har gang i.I min vinterhave er en vinterclematis ved at skulle blomstre, men jeg kan desværre ikke huske, hvad den hedder - og kameliaerne står også med store knopper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona
   Hvor er det spændende med din vinterhave. Jeg må nøjes med et køligt værelse i huset. Jeg overvejer også at få en kamelia men den skal gerne kunne stå ude et beskyttet sted hele året, og har ikke besluttet mig til hvilken endnu.
   kh Rose

   Slet
 12. Kære Rose. Hihi dit drivhus ser nøjagtigt ud som mit....meget koldt. Her er min små frølinger også på vej, selvom jeg syntes, at det er lige tidligt nok. Skulle jo gerne holde liv i dem til foråret.

  Jeg er vild med Kamelia, men den skulle vist være så sart at den skal ind om vinteren og der har jeg ikke plads til den. Men en meget smuk blomst

  Knus
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Ja, drivhusene er dækket med frost især om morgenen. Solskinsdagene er temperaturen allerede oppe på 20C derinde.

   Jeg har godt tænkt på det at det kan være problematisk med fremspiring midt om vinteren men har ikke oplevet det her. Hvad gør du?

   Jeg har et nordvest hjørne ved huset som jeg tror en kamelia måske vil kunne overleve vinteren men jeg har ikke plantet en endnu da jeg er i tvivl. Ja, blomsterne er meget skønne og duft må de også gerne ha ;-)

   knus Rose

   Slet
 13. Hej Rose.
  Ja, der sker en masse, som vi ikke lige kan se. Naturen er forunderlig, og hver en spire et mirakel :o)
  Hvor er de fine, dine stiklinger. Jeg ville gerne have haft akebia op ad raftehegnet i sydvesthjørnet, men blev overtalt til at sætte klatrehortensia. Den skal jeg nu nok også blive glad for. Sætter du stiklingerne i så- eller pottejord?
  Spændende med dine staudefrø. Jeg har også potter med staudefrø stående. Det er første gang, jeg prøver at så stauder, så jeg er meget spændt på resultatet.
  Havekram fra mig - Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Klatrehortensia er skøn, har den selv, der kan gå en to-tre år før den blomstrer første gang.
   Stiklingerne står i såjord, da de ikke skal have gødet jord i starten.
   Jeg håber også på succes med staudefrøene, da det er første gang for mig også ;-)
   Jeg såede i øvrigt pelargoniafrø for tre dage siden som står i vindueskarmen - de er allerede ved at spire, fantastisk!
   Også havekram herfra
   Rose

   Slet
 14. Sikke et smukt is-hus :-)
  Jeg har desværre endnu kun et lille væg-drivhus og det er allerede godt fyldt op med så-bakker med staudefrø i. Ingen tvivl om at de har det køligt derude for tiden....
  Hilsner fra Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Lidt er også godt ;-) Drivhus er ihvertfald en stor hjælp, stor som lille. Her er haven nu nærmest isklædt da det skiftevis er frost og tø, så det er ikke særlig sjovt at bevæge sig rundt. Heldigvis er såpotter og stiklingerne ligeglade ;-)
   Kh Rose

   Slet
 15. Så mange spennende stiklinger. Det er morro ja :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Martin, stiklingerne bliver nøje fulgt og nu er knopper også dukket op, dejligt :-)

   Slet
 16. Ja, der er stille (selvom det nærmest stormer i dag!), men heldigvis kan vinterhaven også være smuk - som du her viser :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå da , det stormer hos dig! Her er der ret fredeligt med lidt sol og stadig frost. Haven nydes mest fra vinduer og drivhuset som nu er til at se igennem.
   God dag :-) kh Rose

   Slet
 17. Kære Rose,
  Hvor skønt at se at der er gang i Akabie stiklingerne hos dig - jeg må også få lavet nogle flere når mit drivhus er kommet op at stå.
  Kram Helle

  SvarSlet