Haveflora

Haveflora

torsdag den 21. maj 2015

Måneskulpe
Lunaria rdiviva eller Vedvarende måneskulpe har været så flink at dukke op i haven i år. Jeg synes den er helt bedårende og så er det en meget tidligt blomstrende staude. Den står jo ikke optimalt der i kanten af terrassen og vil blive flyttet, når den er afblomstret og har sat frø, til et af bedende.

Jeg har sået frø af den to-årige Judaspenge, Lunaria annua her i foråret, også i den lilla farve men den vil jo først blomstre til næste forår, så derfor den ekstra glæde ved den uventede Måneskulpe :)

14 kommentarer:

 1. Dat ziet er al heel gezellig uit bij je.

  SvarSlet
 2. Hej Rose

  Så hyggelig at du blogger litt igjen! Håper du fortsetter med det :)
  Nydelige lilla blomster.

  Klem, Marit

  Håper du blo

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Dejligt at få lavet indlæg igen og udveksle hyggelige kommentarer :)
   Klem Rose

   Slet
 3. Hej Rose.Har lige kommenteret i dit andet indlæg..................kunne ikke lige finde ud af om det var det samme indlæg?
  Men Judaspenge har jeg også ladet stå i år.......................kan jo altid hive dem op hvis de breder sig for meget.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen Jette
   Jeg vil nok lave lidt kortere indlæg her i starten for at se om jeg ikke får udgivet lidt oftere på denne måde. Og måske flere samme dag indimellem. Lunaria er budt velkommen her efter flere års fravær og så må de gerne brede sig lidt.
   Knus Rose

   Slet
 4. Hej Rose
  Dejligt du er tilbage her på bloggen, jeg glæder mig til at følge med igen.
  De planter der år sig selv og pludselig viser sig der hvor man mindst forventer at se dem, ja dem bliver man bare ekstra glad for - det er lige som at få en gave.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Du håber ret i overraskelser er noget af det bedste. Foråret er så givende og giver os fornyet energi og lyst til at dele. Dejligt du kom forbi :)
   Bedste hilsner
   Rose

   Slet
 5. Hej igen Rose, skøn måneskulpe og dejligt at den får lov at stå, selv om den har placeret sig fjollet ❤️
  Kram Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Også navnet Måneskulpe er skønt og sætter en masse i gang i fantasien hos mig. Nu er den så venlig allerede at begynde at sætte de fine frøskulper så jeg kan så nogle flere snart.
   Kram Rose

   Slet
 6. Hej Rose!
  Og den er så dejlig at den netop er kommet i min have også, var bare lidt mere letsindig, for fik dem af naboerne for få dage siden, og har plantet den mens den står i blomst.
  Hilsner og god dag fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Pudsigt du også lige har fået Måneskulpen - den kan vi vist ikke undvære fremover ;) Jeg håber din stadig har klaret flytningen.
   Kh Rose

   Slet
 7. Hej Rose, hvor er det dejligt at se et indlæg (eller 2 ) fra dig igen :o) velkommen tilbage. Jeg tænker så tit på dig når jeg kigger på min klokkeranke, for uden din fine forklaring til en ny begynder på hvordan man skal så den, så var det ikke kommet til at gå.
  Kh og god pinse fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak for de søde ord :) Det er altid en fornøjelse at give noget videre, især når glæden er så åbenbart. Var det kun den hvide Klokkeranke du har frø af eller også den lilla? Jeg har dårlig erfaringer med køb af den lilla Klokkerankefrø - de bliver ikke til noget.
   HK Rose

   Slet