Haveflora

Haveflora

torsdag den 21. maj 2015

Måneskulpe




Lunaria rdiviva eller Vedvarende måneskulpe har været så flink at dukke op i haven i år. Jeg synes den er helt bedårende og så er det en meget tidligt blomstrende staude. Den står jo ikke optimalt der i kanten af terrassen og vil blive flyttet, når den er afblomstret og har sat frø, til et af bedende.

Jeg har sået frø af den to-årige Judaspenge, Lunaria annua her i foråret, også i den lilla farve men den vil jo først blomstre til næste forår, så derfor den ekstra glæde ved den uventede Måneskulpe :)

14 kommentarer:

  1. Dat ziet er al heel gezellig uit bij je.

    SvarSlet
  2. Hej Rose

    Så hyggelig at du blogger litt igjen! Håper du fortsetter med det :)
    Nydelige lilla blomster.

    Klem, Marit

    Håper du blo

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Dejligt at få lavet indlæg igen og udveksle hyggelige kommentarer :)
      Klem Rose

      Slet
  3. Hej Rose.Har lige kommenteret i dit andet indlæg..................kunne ikke lige finde ud af om det var det samme indlæg?
    Men Judaspenge har jeg også ladet stå i år.......................kan jo altid hive dem op hvis de breder sig for meget.
    Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej igen Jette
      Jeg vil nok lave lidt kortere indlæg her i starten for at se om jeg ikke får udgivet lidt oftere på denne måde. Og måske flere samme dag indimellem. Lunaria er budt velkommen her efter flere års fravær og så må de gerne brede sig lidt.
      Knus Rose

      Slet
  4. Hej Rose
    Dejligt du er tilbage her på bloggen, jeg glæder mig til at følge med igen.
    De planter der år sig selv og pludselig viser sig der hvor man mindst forventer at se dem, ja dem bliver man bare ekstra glad for - det er lige som at få en gave.
    God aften.
    Mange hilsner
    Anita

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anita
      Du håber ret i overraskelser er noget af det bedste. Foråret er så givende og giver os fornyet energi og lyst til at dele. Dejligt du kom forbi :)
      Bedste hilsner
      Rose

      Slet
  5. Hej igen Rose, skøn måneskulpe og dejligt at den får lov at stå, selv om den har placeret sig fjollet ❤️
    Kram Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle
      Også navnet Måneskulpe er skønt og sætter en masse i gang i fantasien hos mig. Nu er den så venlig allerede at begynde at sætte de fine frøskulper så jeg kan så nogle flere snart.
      Kram Rose

      Slet
  6. Hej Rose!
    Og den er så dejlig at den netop er kommet i min have også, var bare lidt mere letsindig, for fik dem af naboerne for få dage siden, og har plantet den mens den står i blomst.
    Hilsner og god dag fra Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette
      Pudsigt du også lige har fået Måneskulpen - den kan vi vist ikke undvære fremover ;) Jeg håber din stadig har klaret flytningen.
      Kh Rose

      Slet
  7. Hej Rose, hvor er det dejligt at se et indlæg (eller 2 ) fra dig igen :o) velkommen tilbage. Jeg tænker så tit på dig når jeg kigger på min klokkeranke, for uden din fine forklaring til en ny begynder på hvordan man skal så den, så var det ikke kommet til at gå.
    Kh og god pinse fra Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linda
      Tak for de søde ord :) Det er altid en fornøjelse at give noget videre, især når glæden er så åbenbart. Var det kun den hvide Klokkeranke du har frø af eller også den lilla? Jeg har dårlig erfaringer med køb af den lilla Klokkerankefrø - de bliver ikke til noget.
      HK Rose

      Slet