Haveflora

Haveflora

torsdag den 2. maj 2013

Skovbed på vej

 Den sidste uges tid er meget af tiden brugt på at starte etableringen af et skovbed ved Fuglereservatet som vi kalder fuglenes fodersted. Vi har stor vinduer der vender ud mod Reservatet og skovbedet, så det er et område vi kigger meget på året rundt, da der er fugleliv dagen lang. Der er et stort birketræ som kaster let skygge over området meget af dagen.

En havefræser er blevet indkøbt til at lette formålet og til at lave og forbedre flere bede henadvejen.
Champost og grus er blevet fræset sammen med den gode men tunge lerjord som er hovedbestanddelen af vores jordtype i haven. Derudover er der kommet rhododendronjord omkring relevante planter.

Jeg regner med mange typer planter kan gro her, da der også er steder med meget lys.

Her er de planter der foreløbig er plantet:Kugleprimula, nogle af mine favorit forårsblomsterTexas havefræser

Rhododendron uden navn

Hosta købt som rodstikling 


 Rhododendron Azurro viser farve

 Cornus variegata, brogetbladet

 Heuchera HerculesSkovplante men hvilken??

 Heuchera Color Beauty
Ældre blade på Color beauty


 Astilbe farve,hvid tror jeg. Købt som rodstikling

 2 stk. Buksbom som skal klippes i kugle

 Hortensia, påskeliljer og skovplante

Kaprifolie i orangegul

Kejserbusk 'Dawn'

Liljekonval fra rodstikling

Ramsløg

Birketræet som kaster skygge

Derudover er der planten en kærmindesøster, samt en lidt hærget Hortensia aspera 'Macrophyllis og en afgnavet varmgul rhododendron. De sidste to lidt i baggrunden da de skal komme sig.

Fuglereservatet i vinterklær set fra stuevinduerneRigtig god morgen til alle

:-D

24 kommentarer:

 1. Sikke nogle spændende planer du har med et skovbed ved Fuglereservatet - dejlige billeder af de mange planter! Her er liljekonvallerne kun lige ved at komme op og er cirka 6 centimeter høje. Jeg håber, du viser det nye skovbed frem senere, så vi kan følge udviklingen. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har været skvalderkål over det hele før, så det bliver mere spændende nu :) Vil sikkert skulle fjerne kålen længe efter men så kan de små skud da i det mindste spises ;-) Konvalen kom i potte under vækstlys, derfor er den så langt fremme.
   KH

   Slet
 2. Hej Rose
  Det ser fint ud med din skovhave, håber du kommer skvalderkålen til livs, så I kan nyde jeres skov.
  Jeg er et stort spørgsmålstegn med hensyn til din Azurro, at den viser farve allerede nu, hvor I ellers har skrevet, at I på Nordsjælland er bagefter???
  Min Azurro blomstrer tidligst midt i maj og viser da slet ikke farve. Jeg kan se at sidste år var det 24. maj og året før 18. maj, i år bliver det sikkert ikke før sidst i maj, for vi er langt bagefter med rhodoerne i år. Så det var meget overraskende med din, du må nyde den :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Næh da, her er det vist stadig på den kolde side i forhold til samsø men der er en forklaring ;)
   Azurro blev købt i starten af marts i Plantorama. Der står de inde i kæmpe drivhus. Da det jo så blev rigtig koldt i løbet af marts, turde jeg ikke lade Azurro stå ude i sin potte da bladene begyndte at flage på halvt, så var det at jeg tog den ind i soveværelset og den er først kommet ud i haven for tre uger siden.
   Azurros farve er lige som jeg håbede - det er ikke altid farven lever op til forventning. Og nogle af knopperne er endda dobbelte.
   kh Rose

   Slet
  2. Det var en god forklaring, så forstår jeg det bedre :) Den ukendte plante er i hvert fald ikke en løvefod, men når du kommer over til mig, kan du få alle dem du vil have :) jeg har mange.
   Den ukendte ligner en astilbe med virker temmelig stor, så jeg er i tvivl.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  3. Tak for det dejlige tilbud :) Jeg har vist heldet med mig med andre Løvefødder da jeg har mange som er spiret og er godt på vej i vækst. Jeg kan vældig godt li dem og de vil være gode i skovbedet da de også dækker godt så ukrudtet ikke kan komme til. Men jeg tror jeg har nok. Blodgræs ku måske friste, hvis du ikke har foræret det hele væk ;-)
   Ja, planten er godt nok stor af en afstilbe. Hmm, det vil vise sig.
   Kh Rose

   Slet
 3. Hei Rose!

  Jeg tror at den planten du ikke vet hva er kanskje er an astilbe? Jeg synes at den ligner mye på en som jeg har her. Skogbedet ditt blir veldig fint!

  Ha en deilig dag! Klem Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det vil være dejligt om det er en astilbe. Der stod på på pakningen (købt som rodstikling i netto) at det var en Løvefod ;o)
   klem Rose

   Slet
 4. Tak for de gode billeder af dine mange fine planter. Det bliver et rigtig flot bed.
  Ha´ en dejlig dag. dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at se hvad det udvikler sig til. Der er jo mange forskellige planter til sådan et bed.
   Tak, pg i lige måde :-)

   Slet
 5. Det bliver spændende at se, når planterne rigtig vokser til. Held og lykke med
  projektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, det bliver nemlig spændende :-)

   Slet
 6. Hej Rose.Det er da spændende med din skovhave.Det kan jeg slet ikke have her hos os.
  Men min søster Gitte-Majasarv har en dejlig en,Men hun bor jo også på landet.
  Mange spændende planter du viser.Mangler du hosta,så er det bare at sige til.Jeg har mange forskellige.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg har været på Majasarv og se din søsters flotte inspirende bed. Vi har åbenbart begge birketræer til at skabe skovbund, dejligt. Heldigvis har du jo så utrolig menge andre dejlige bede hos dig.
   Jeg kunne sagtens bruge lidt flere hosta, så tusinde tak for tilbuddet. Måske jeg har noget du kan bruge. Jeg har lavet en masse småplanter men det kan vi måske finde ud af på søndag.
   Knus Rose

   Slet
 7. Skønt med nyt bed, jeg kunne godt huke dit skvalderkålsbed rundt om bænken , har du haft plastik over det inden du gik igang eller tager du kampen undervejs. Der findes nogle skønne storkenæb til skovbede. Og de er jo ligeglde med skvalderkål og hosta ligeså. Jeg har også sådan et skalerkåls bed og vælger man de rigtige planter går det jo alligevel.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Jeg synes det er en dejlig ide med Storkenæb, da vi kommer til at ta kampen op med skvalderkålen. Jeg har netop købt bogen Storkenæb af Birgitte Husted da jeg er fascineret af dem og de mange sorter. Der er blevet luget inden fræsningen men med skvalderkål er der altid noget tilbage ;)
   Kan du huske hvilke sorter storkenæb du har i dit 'skvalderkåls'bed?
   Kh Rose

   Slet
 8. Det lyder som et rigtig spændende bed, du er ved at lave. At det kan ses inde fra er da et ekstra plus. Jeg håber du har fået bugt med den trælse skvalderkål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bedet nydes allerede sammen med fuglene inde fra stuen og mens vi kigger, står vi og får gode ideer :) Skvalderkålen kommer vi til at hilse og smage på ;) Jeg tar det som det kommer og det er jo også et slags bunddække ;0)

   Slet
 9. Kære Rose,
  Hvor ser det godt ud! Vi når da aldrig og ses med alle de anlægsarbejder vi har gang i - godt keramik stiklingerne ikke vokser ;O) Den plante du ikke kender navnet på ligner en fjerbusk... måske!? Glæder mig til at følge dit nye bed. Tænk engang i går fandt jeg et KÆMPE område med vilde ramsløg, må nok liiiige på togt med kurven, så jeg kan prøve at lave ramsløgspesto, og ramsløgssalt og...
  Kram Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle
   Ingen tvivl om vi ikke ligger på den lade side og lader græsset gro ;0) meeen mon ikke vi kan presse kaffemik ind imellem teglstensbunker, havefræsere og andet godt?!?
   Det er bare så skønt at finde ramsløgsskovene, hvor er du heldig. Det er også en lækker spise. Her i området er der også et sted.
   Kram Rose

   Slet
 10. Det ser spændende ud, jeres fuglereservat, det kan jeg godt forstå I holder af. Glæder mig til at hilse på dig på søndag. Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen Rose
   Uha Rose, jeg kom til at kigge på dine frø... Har du stadig flere af de violette katost? Jeg har desværre ikke præcis noget af du ønsker, ikke lige nu i hvert fald, men jeg kan tage noget med og se, om noget fanger interesse? Kh Anne Mette

   Slet
  2. Hej Anne Mette
   Jeg kiggede lige og der var 9 frø tilbage - det er jo ikke mange men de har vist en god spireprocent. Jeg er jo altid nysgerrig efter frø, så jeg vil da meget gerne kigge på hvad du har ;) Men forslæb dig nu ikke for jeg har allerede sået en mængde :0)
   Vi ses på søndag,
   Kh Rose

   Slet
  3. Hvis du vil af med de 9, så tager jeg meget gerne i mod, lige præcis katost har jeg gode erfaringer med, som du selv siger, den er villig. Synes jeg så dig skrive et sted om skvalderkål og storkenæb. Vi har med stor succes nedkæmpet skvalderkål til overkommelig mængde i hækken med en phaeum. Jeg tager noget med til dig i morgen, den er villig, så vi har rigelig. Og det får du også, men den er nem at holde i ave. Du siger bare nej tak i morgen, hvis du ikke vil have det ;)

   Slet