Haveflora

Haveflora

tirsdag den 30. april 2013

Kamelia og småplanter i væksthuset

 Kamelia Bonomiana i drivhuset er endelig i gang med at vise sine blomster. Om natten får den i øjeblikket 'slør' på som en anden brud. Det er egentlig slet ikke nødvendigt men da jeg dækker alle de små nye planter til med fiberdug, får den også.
Der er jo ikke mere end 2-4 grader om natten for tiden og ikke meget mere tidlig morgen. Om morgenen viser termometeret 10-11 grader inde under fiberdugen hos planterne, så det må siges at det har stor effekt at lægge sløret over dem.


 De mest hårdføre planter er sat ud i drivhuset. De andre står stadig indendøre. Men det varer ikke mange dage før de alle er ude i drivhuset eller i den nye mistbænk kombineret højbed som er på vej til at være klar til brug. Mere om den i et nyt indlæg.

Lige nu står der lavet fra frø bla.:

Indianermynte
Lupin
Kæmpe Verbena
Sommerasters
Lupin
Rød havemelde
Voksurt
Tagetes
Pragtsnerle
m.m.

Fra rodstiklinger, knolde og stiklinger:

Montebretia
Dahlia
Agapanthus
Hortensia
Passionsblomst
m.m.

Selvom der bliver 35 grader i drivhuset når solen skinner, klarer småplanterne det fint. Bare døren står på klem og luften kan cirkulere. Og selvfølgelig får vand. Jeg har blandet perlit i pottemulden, så rødderne får luft og perliten holder samtidigt på fugtigheden.


Bonomiana har vist sig at have flere rosa farver, og disse er kun starten ;-)


Hav en dejlig dag

:-D

16 kommentarer:

 1. Hvor er det yndige rosa farver - og en supergod idé med fiberdugen til at beskytte mod kulden! Jeg glæder mig til at høre mere om alle dine skønne planter! KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg tror de oprindeligt har sat to sorter sammen i potten for de rosa faarver er så forskellige. Men det gør bestemt ikke noget ;-) KH

   Slet
 2. Nøj hvor jeg glæder mig til mine forhåbentlig blomstrer næste år. Din er så smuk, tak fordi vi fik lov at kigge med. Jeg har lige anskaffet mig fiberdug, så mine også kan blive til brude næste år :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå du ser frem til at dine kamelia blomstrer, Lisbeth. Min kamelia har stået i drivhuset uden noget beskyttelse siden januar og det har den haft det helt fint med. Men så syntes jeg at den lige skulle prøve at stå brud - det vil dine helt sikkert også kunne li ;0) Jeg tager den ud i det fri så snart vejret bliver mere stabilt lunt døgnet rundt.
   Kh Rose

   Slet
 3. Jeg er så misunnelig på deg! Jeg skulle ønske at jeg fikk kjøpt en rosa Kamellia selv! Jeg kjøpte en som var merket rosa, men nei da, den var rød... Nå her jeg tre røde, men ingen rosa. Jeg vil ha, jeg vil ha... Ingen har klart å skaffe meg det her i Norge :-(
  Din ser så flott ut, og jeg gleder meg til å se den springe ut. Fiberduk er veldig bra å bruke i drivhuset, ja. Ha en deilig dag!
  Klem Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, Marit - det er da også helt uretfærdigt at du ikke har fået en rosa kamelia endnu ud af tre! Du må være heldig at finde en at købe som er i blomst, så du ikke bliver snydt.
   Jeg er i dag i gang med at flytte de sidste småplanter jeg har sået fra huset og ned i drivhuset og mistbænken. Pyhh, der er mange! Så er det nemlig godt med fiberdugen til de kølige nætter - den var -0,7C her i nat.
   Også en dejlig dag til dig, klem Rose

   Slet
 4. Hej Rose.Kan godt forstå at du skørmer dine planter for nattekulden.Jeg bruger også fiberdug i drivhuset.Har lige sat tomater.Brugte også fiberdugen i min udestue i vinters.Du har da også gang i alle dine frølinger og stiklinger......nu vil godt snart have lidt varmere vejr,så vi kan få det ud i haven.
  Rigtig god dag knus Jette
  PS.ses vi til plantemarked i Lyngby på søndag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg har også rigtig meget glæde af fiberdugen som jeg købte for nylig. Det tar heller ingen tid lige at lægge det over planterne.
   Jo, jeg kommer til plantemarked på søndag, jeg har rigeligt at bytte med. Det bliver hyggeligt :-)
   Glæder mig til vi ses, og vi X fingre for det gode vejr holder
   Knus Rose

   Slet
 5. Den er flot din kamelia. Udsender den duft? Det er en god idé med slør....det har lovet ned til 0° her i nat. Jeg var ellers begyndt at sætte udenfor udestuen. Men nu er det hele kommet ind igen! Det er da også pokkers koldt endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. nej, der er ingen duft endnu da. Det har været minus 1,8 her i nat og sikkert det samme hos dig ca. Jeg har alle mine spirede småplanter i drivhus og mistbænk nu men de har det vist ok da jeg løftede en snip af fiberdugen og kiggede for lidt siden. Måske du skulle prøve med fiberdug i vinterstuen.

   Slet
 6. Kameliaen har nogle flotte knopper. Og hvor er der mange!! Håber at dine projekter lykkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også kameliaen har usædvanlig mange knopper. Det havde den da den blev købt og jeg kan sikkert ikke få lige så mange næste gang den blomstrer, så de skal nydes!

   Slet
 7. Det er en rigtig god ide, at give dine planter frakke på om natten. Jeg tænder istedet et par bloklys i drivhuset og planterne har hidtil også klaret det flot. Det bliver så dejligt når der ikke længere er fare for nattefrost, så vi kan komme til at plante ud.

  Hvor er den smuk din kamelia - de lyserøde fyldte blomster er utrolig romantiske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også smart med bloklys til at give varme. Ja, hvor må det godt snart blive varmt - har også mange småplanter der snart ikke kan være derinde mere.

   Slet
 8. Hvor er du omsorgsfuld; men en frostsveden kamelia fuld af knopper ville jo også være en tragedie.

  SvarSlet