Haveflora

Haveflora

mandag den 16. april 2012

Sissinghurst

Her er der sørme frost til morgen! Et par grader vil jeg tro. Har tjekket de små planter i drivhuset, og umiddelbart er der ikke skader men det kom lidt bag på mig, så jeg havde ikke dækket af med bobleplast.

Jeg kan ikke lige komme på min Mac computer og lægge billeder op, da jeg ikke lige kan få musen til at fungere, og jeg er ikke lige til at rode med den lige fra morgenstunden. Så nu skriver jeg fra min tro følgesvend, Ipad'en.

Ipad'en er i øvrigt gennial når man som jeg helst skal have nakkestøtte for at bruge computer. Jeg ligger næsten halvt ned med pudde i nakken i sofaen. Jeg kan desværre ikke lægge fotos op på bloggen fra den, men må som sagt på en "rigtig" computer.

Ipad'en har en super app ( lille program), Iplayer som er lavet af BBC tvselskabet. Her kan jeg podcaste ( se programmet lige når jeg har lyst). Jeg har lige set en programserie om Sissinghurst under forandring. Adam Nicholson, Vita Sacksville West's barnebarn, bor på Sissinghurst med kone og to børn men har ingen kontrol med slottet og haven da The National Trust fik overgivet det i 60'erne. I serien på 8 afsnit, følger vi hans og hans kones kamp for at bringe noget af det gamle Sissinghurst tilbage; genindføre landbrug, kvæg, høns, køkkenhave m.m. Serien er virkelig interessant hvis man facineres af stedet og/eller Vita Sacksville.
Iphones kan også afspille serien via Iplayer.

Nu vi er ved Sissinghurst, vil jeg også anbefale en bog, jeg har læst:
"Haven ved Sissinghurst" af Stephanie Barron.

En hyggelig krimi med en garntner i hovedrollen, hvor vi bevæger os i miljøet, haven omkringen slottet, og især Virginia Wolfs sidste dage.

10 kommentarer:

 1. Skønt - dét haveprogram vil jeg straks se :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Sissinhurst er en uendelig kilde til historier på den ene eller anden led.
   God fornøjelse,
   :-) Haverose

   Slet
 2. Tak for dine spændende ideer vedr. Sissinghurst. Jeg har meldt mig, som fast læser af din blog, som jeg synes er spændende at følge med i. Tak for din kommentar på min blog.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du også kom forbi her :-)
   Blomsterhilsner
   Haverose

   Slet
 3. Håber da snart du bliver computer klar igen, men godt du har fundet noget dejligt og fordrive tiden med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nemlig, og så kan jeg jo altid gå en tur i haven!

   Slet
 4. Træls når ens computer strejker.
  Håber du snart får gang i den igen.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 5. Tak for de trøstende ord - nu er jeg oppe og køre igen :-))

  Rigtig god aften til Jer alle!

  SvarSlet
 6. Hej Haverose

  Jo tak jeg havde en god fredag også.. Ingen uheld. ;))... Godt din mus virker igen, man er jo noget handicappet uden sin PC, men heldigvis har du jo så alternativer..

  Det der program med Sissinghurst. Kan man ikke se det med alm.PC. Har ikke noget af al det andet fancy grej du skriver om..

  Godt du kan klare dig trods din nakkeskade, men for søren hvor må det være svært at være så begrænset.. Ha en dejlig dag... :)

  SvarSlet
 7. Hej Lena
  Iplayer fungerer også på pc. Jeg har et abonnement, da jeg bruger det hver dag men der er også gratis programmer. Jeg surfede og her er link til hvor du skulle kunne se programmerne:

  http://www.bbc.co.uk/iplayer/tv


  -Jeg har mange begrænsninger pga. kroniske smerter men ser kun muligheder, så jeg har altid en dejlig hverdag. Sødt af dig at tænke på mig :-)

  Blomsterhilsner
  Haverose

  SvarSlet