Haveflora

Haveflora

torsdag den 26. juli 2012

Roser igen


Jeg vil vise Jer en gammel og en ny rose i min have plus en smule blandet. Den gule kender jeg ikke navnet på. Det er en slyngrose, omkring 15 år gammel, måske derfor den ikke har trivedes de sidste 2-3 år. Men ganske smuk er den.


På vej til den gule rose i morges, fangede frøstandende fra skvalderkålen min opmærksomhed ved vasketøjet. Et fint lærred ;-)

Coral Dawn er købt som barrodet i april og sat i krukke på sydterrassen. Jeg har været spændt på om rosens farve ville være for pink til væggens husmandsrød men det er jo fint med det match. Det er også en slyngrose og den har fået espalie til at hjælpe på vej.

Strandrosen har stadig blomster. Jeg plukker de afblomsterede til sidst på sommeren, så der bliver ved at komme knopper. Hyben får vente lidt endnu.Til sidst lidt krukker med purpur prydtobak, hornvioler, tagetes og lav pink dahlia. Bagved står en solbærbusk med masser af solbær.

Endnu en højsommerdag har vi fået i gave,
jeg vil ud og nyde den igen

:-D


16 kommentarer:

 1. Flotte roser du har! Det var litt av en alder på din gule rose. Kanskje det går an å finne ut hva den heter? Det er sikkert ikke så mange slyngroser som er fylte og gule. Coral Dawn er mye mere rosa enn New Dawn. Jeg kjøpte New Dawn i vår og jeg synes fargen er litt vel lys.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også gerne kende navnet på den, så jeg vil kigge mig lidt omkring. Jeg er vældig tilfreds med Coral Dawn. Jeg købte samtidigt New Dawn men der er ingen knopper endnu, den vokser bare kraftigt.

   Slet
  2. Så bra at du fant navnet på din vakre gule rose! Den kunne jeg godt tenke meg å ha selv. Virkelig flott er den og tenk hele 15 år. Det er litt av en alder på en rose. Ha en fortsatt fin aften :-)

   Slet
 2. Så mange nydelige roser du har!
  Tenk, rosen 15 år og fortsatt like vakker:)
  Her hos oss har det vert så kaldt, at det er først nå rosene blomstrer:)
  Ønsker deg en fin dag, klem Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-) dejligt du nu kan nyde dine roser også! I dag er vist den sidste rigtig varme,25C, dag i denne omgang. Måske det fine vejr rejser videre til dig!?
   Sommerhilsner
   Rose

   Slet
 3. Dejlige billeder! Det er så smukt, at du også har mere vilde planter som strandroser og skvalderkål. Din Coral Dawn er helt vidunderlig. Jeg burde have puslet om haven i dag, men varmen gør, at jeg bliver lidt doven ... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, hvor er man også bare glad for sin have i denne uge; finde et sted at læse en god bog i skyggen af et træ eller sole sig lidt med lyden af summen og fuglefjøjt og om aftenen at kunne side ude i en stille lun aftenluft ;-)

   Slet
 4. Den gule rose er virkelig skøn, jeg kan godt lide de sarte gule roser, de er så nemme at sætte sammen med mange andre farver.

  Vasketøj og skvalderkål er en smuk sammensætning - virkelig sommer og sol:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, helt ening :-) Solitært har jeg lidt kig på Mai Gold slyngrosen som en veninde til mig præsenterede. Den er bare stor og flot men i en lidt varmere gul.
   Sommerhilsner
   Rose

   Slet
 5. Fine roser og Coral Dawn passer perfekt til husmandsrød. Og krukkerne de er så flotte.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, jeg blir mere og mere tilfreds med sammensætningen ;-)

   Slet
 6. Hvor er det bare en dejlig ny rose du har fået købt dig der. Dejlige billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marlene :-)) Det er en skøn rose med dejlig duft og temmelig store blomster. Det er nok ikke sidste gang jeg viser den frem ;-)

   Slet
 7. Jep.. Farven passer perfekt !! ;))
  God weekend.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lene og rigtig god weekend til dig også :-))

   Slet
 8. Å så fine blomster og bilder ,du har så fin hage.

  Takk Takk for fin info om snegler , jeg skal passe på mine som er til nytte.
  Jeg er ikke glad i gift og sprøytemiddel så hvis naturen kan ordne litt selv er jo det best.

  Ha en fin lørdag , Marit.

  SvarSlet