Haveflora

Haveflora

fredag den 16. august 2013

Blå herligheder... med ekstra pynt

Da jeg havde lagt billeder ind på mac'en, blev jeg overrasket over at finde denne fine sværmer på den kongeblå Ridderspore. Den gemmer sig godt med farver ligesom riddersporens midte. Men det gjorde da bestemt ikke noget at den kom med :)

Den lyse næsten metaliske blå farve er meget flot. Etårig ridderspore i azurblå

 Dobbelte som jeg har byttet mig til i år

Det er ikke kun mig der kan li de kornblå Lobelia. Frøer dukker op alle vegne.

Hav en skøn dag

:-D

18 kommentarer:

 1. Så flotte riddersporer du har, med eller uten pynt! Spennende mønster på frosken din :-)

  Ha en god weekend. Klem fra Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Marit, dens slags pynt kan vi godt li i haven ;) Klem, Rose

   Slet
 2. Smukke riddersporer - er de alle etårige?
  Jeg tør ikke plante staude versionerne, da det skulle være en af sneglenes livretter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun den ene der er etårig. Stauderne blomstrer også på første år hvis de ellers netop overlever sneglene! Jeg har måttet været meget på vagt og der røg også nogle planter til de grådige bæster. Men så må jeg bare så nogle flere ;)

   Slet
 3. Flotte riddersporer du har, jeg er mest vild med den lysblå. Hyggeligt med frøer i haven ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lyseblå fascinerer også mig mest med sit metaliske farvespil i solen. Frø og tudser i alle størrelser hopper i disse dage fornøjeligt rundt. Selv på en pelagonia i drivhuset mødte jeg en :)

   Slet
 4. Godaften Rose.Jeg er da bare vild med din blå blomster.Især den skønne lyseblå.Har købt en ridderspore......håber den kommer igen næste år.God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Jeg nyder også de blå. En anden kongeblå blomst jeg må vise ved lejlighed, er en salvie jeg har sået, Blue angel. Det er første år med stauderiddersporerne så jeg er også spændt på om de klarer vinteren. God regnvejrsdag, knus Rose

   Slet
 5. Dejlige billeder af dine smukke blå blomster. Blå farve lyser op i haven.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de blå fanger blikket og giver lidt spræl i bedet. Rigtig god dag, Aase :)

   Slet
 6. Hej Rose
  Fine blå blomster du viser og ikke mindst frøen, den er også fotogen :) Det er ikke alle riddersporer, sneglene tager, jeg har Black knight, den tager de sjovt nok ikke.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Den mørkeblå jeg har er vist Black night,, så det er nok derfor sneglene ikke har fortæret den. Der har heldigvis været langt færrer snegle i haven i år sikkert pga. af tørken.
   Kh Rose

   Slet
 7. Hvor er det yndigt at se alle de blå nuancer - jeg elsker blå blomster :-) Her er det kun min himmelblå sommerfuglebusk, der blomstrer i øjeblikket. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. En himmelblå sommerfuglebusk må være et skønt syn, ikke mindst når sommerfugle og bier besøger den. Jeg må vist lige over og se om du viser den. KH

   Slet
 8. Hej Rose
  Det er nogle rigtig, dejlige. fine, blå blomster og billeder du viser. Billede nr.3 er bare så fuld af stemning.
  God Weekend!
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, de blå står flot og endnu er der mange i haven som står i blomst. Det er et skønt lys vi har som giver meget stemningsfulde motiver.
   Kh Rose

   Slet
 9. Sikke nogle fantastiske billeder.
  Hvordan ser haven ud nu her i september? Hos mig synes jeg det begynder at tynde lidt ud i blomsterne, men til gengæld er det nemmere at komme af med ukrudtet. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Benjamins mor :) Jo, du har helt ret i der er færre blomster i september men så gør vi jo nok os særligt umage med at nyde dem! Jeg må vist også snart til at lave et nyt indlæg for der er stadig rigtig dejligt meget at vise fra haven her i de første tegn på efterår.

   Slet