Haveflora

Haveflora

søndag den 24. marts 2013

Tulipaner i baner

I efteråret fik jeg lagt tulipanløg m.m. i mit højbed. Jeg har tidligere især lagt i pastelfarver men i år havde jeg lyst til mere tryk på farverne.



Sidste år ved netop denne tid, så mine krokus sådan her ud.



I år er de selvfølgelig slet ikke nået så langt pga. al den kulde vi må trækkes med.


Jeg glæder mig til at så solsikke igen i år. Der er ikke noget som den til at blive i ekstra godt humør.


 Endnu en dejlig solskinsdag venter derude
Rigtig god søndag

:-D


24 kommentarer:

  1. Skønne billeder - lige hvad jeg trænger til her i den sibiriske kulde. Hvor bliver det smukt at se dine tulipaner, og jeg glæder mig til at se dine bede. Her hos os er alle tulipanerne væk, og jeg tror, rådyrene har ædt dem ;-) Rigtig god søndag til dig! KH

    SvarSlet
    Svar
    1. De er nogle værre røvere, dine rådyr ;) Jeg kan se tulipanspirerne nu hvor sneen er tøet næsten væk i højbedet. Jeg kan heller ikke lægge tulipanløg i birkelunden, da egernet spiser toppen. Jeg er selv ret spændt på at se farvekombinationen. God aften :-) KH

      Slet
  2. Ja, det var deilige bilder! Godt å ha noe pent å se på nå isteden for snøen utenfor...
    God søndag til deg også.
    Klem Marit

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi trænger i den grad til farver nu og masser af grønne knopper og spirer, ja!
      God aften, klem Rose

      Slet
  3. Jeg siger det samme som de andre: Dejlige billeder! Jeg skal lægge tulipanløg til efteråret, for jeg har vist slet ingen tulipaner. Eller også har de bare ikke vist sig endnu. God søndag til dig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver spændende om der dukker nogle tulipanoverraskelser op hos dig ;-) Jeg er blevet lidt afhængig af tulipanerne om foråret ;) - i nogle år fik jeg ikke lagt nogle, og det fortrød jeg altid. Jeg krydser fingre for der kommer en masse hos dig :-) God aften!

      Slet
  4. Jeg har virkelig en svaghed for de brændte flammende farver. Dit valg af tulipanløg ser spændende ud og jeg glæder mig til at se dem i fuld flor:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der må også godt være lidt gang i farveladen rundt i forårshaven, da det ellers kan køre meget i pastel, gul, blå og hvid. Jeg har også lagt nogle sartere farvede løg inde ved huset. De kommer nok op først. Ja, bare de snart springer ud ;-)

      Slet
  5. Hej Rose.Skønne tulipaner du viser.Og krokus og solsikke liver også dejligt op
    i haven.Ja! vi glæder os!
    Også rigtig god solskins søndag til dig knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette
      Tak for det :-) Nu begynder det vist heldigvis at ligne en overgang til forår, da vi nu har plusgrader om dagen og knap så kolde nætter. Terrassen her mod syd er også rigelig varm nu til at drikke kaffe på og sole sig lidt. Med sweater på altså ;-)
      God aften,
      Knus Rose

      Slet
  6. Der er knald på farverne på dine tulipaner, det skal nok blive flot. Du har ikke så meget sne, som vi har. Mine krokus er næsten gemt i sneen.
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver glade dage når tulipanerne viser sig! Håbet din sne er væk nu. God påske:-)
      Knus Rose

      Slet
  7. Det bliver et fantastisk tulipan flor hos dig....og oven på det hvide forår vi har haft indtil videre så har vi brug for knald på farverne.....jeg glæder mig Rose :0)

    Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror det bliver flot og er glad for jeg ikke har valgt hvide tulipaner ;-) Bare våren dog bare snart slår rigtigt igennem! God påske :-)
      Kh Rose

      Slet
  8. Tak for de dejlige billeder. Det er lige hvad vi trænger til nu hvor alt er hvidt derude.
    Ha´ en god dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er dejligt at vi kan se frem til noget mere farverigt derude. Mon ikke det er lige om hjørnet, det længe ventede forår! God påske :-)
      Kh Rose

      Slet
  9. Kære Rose,
    Sikke nogle skønne farver, der er intet som knitrende tulipaner. Jeg har stentøjs spirer og bønnefrø til dig, så vi er NØDT til at ses til kaffemik efter påske ;)
    Kram Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Helle
      Det lyder overmådelig dejligt og hyggeligt :-) Lad os finde en dag!
      Knus Rose

      Slet
  10. Hej Rose

    Sikke nogle dejlige tulipaner du har på din side!
    Det varer ikke længe, så er de der rigtigt!

    Hilsen
    Jette
    Florafantastica

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette
      Dejligt du fandt vej til min blog :) Endelig er den trælse sne tøet væk hen over tulipanløgene, så nu kan jeg se de fine spiretoppe af tulipanerne og alium, skønt!
      Dine valmuefrø er nu på vej sydpå til dig.
      Kh Rose

      Slet
  11. Dejligt med nogen billeder med farve på. Særligt solsikken, dem vil jeg have i min køkkenhave i år, tror jeg. Det giver en barnlig glæde, at se dem vokse sig store, synes jeg. (havde dem i min første have, i mine forældres kolonihave).

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne
      Ja, hvor vi tørster efter farver i haven! En stor solsikke gir nemlig smil på læben, og senere kan fuglene have stor glæde af dem. Dejligt de også vækker barndomsminder ;)
      Kh Rose

      Slet
  12. Så bliver det spændende, om det bliver lige så flot ude i haven, som når du sætter dine forårsløg sammen i en collage.
    Nu må vores krokus da også snart komme rigtig i gang. Vi har haft flere rigtig flotte solskinsdage her hos mig.
    Solsikker vil jeg også nødigt undvære om sommeren, og jeg har også allerede sået nogle. Jeg er dog ikke begyndt at vande dem endnu, da jeg gerne vil ha' temperaturen lidt længere op først.
    Venlig hilsen Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene
      Ja, det har du bestemt ret i. Jeg håber bregner og hæk giver en god baggrund, dog skal jeg finde på noget at underplante med. Jeg har ikke sået solsikker endnu men det varer ikke længe. De små lilla botaniske krokus, så jeg er lige ved at åbne sig, så i morgen er de der måske :)
      Åh ja, lad os få plus grader døgnet rundt, det kan ikke gå hurtigt nok nu.
      Kh Rose

      Slet