Haveflora

Haveflora

lørdag den 6. april 2013

Prikle-prop og Streptocarpus

Et lille tip til priklepind.

Jeg har en priklepind af træ som jeg købte i en genbrugsbutik til en ti'er. De kan ellers koste en pæn del. Den står i drivhuset. Da jeg for et stykke tid siden skulle prikle nogle af de nye frølinger, gik jeg ikke i drivhuset, da det var så koldt ;) Så fandt jeg på at tage vinproppen. Den er faktisk blevet min favorit, da den lægger så godt i hånden, har en god tyngde og har lige den rigtige form til arbejdet. Den er købt i en Tiger butik, også til en ti'er eller tyver.

Hvad bruger du til at prikle?


 Lisbeth fra Høneballehaven, spurgte til de Streptocarpus eller Spiralblomster som de også kaldes, jeg satte bladstykker af i jord i efteråret. Det er en indendørsplante.

De ser i dag sådan her ud:

 Det er kun de hvide af slagsen som ikke er rådnet. Den pink gik ret hurtigt til.


Der er ret stor forskel på væksten selvom bladstykerne er sat i jorden samtidigt og de har stået samme sted. Her kan de kantede bladstykker stadigt ses.

Der skal nok komme god vækst i dem alle nu med lysets tiltagen, og blomster, tror jeg også på kommer i år.

Rigtig god weekend

:-D

15 kommentarer:

  1. Så flotte dine stiklinger er! Det var også en fin priklepinne du hadde. Jeg bruker bare en av plast, men den gjør jo samme nytten. Ha en god lørdag!
    Klem Marit

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis man har mange der skal prikles, og det har du jo, ved jeg ;), så gælder det ihvertfald om at have en man synes er god :) Rugtig god dag, Marit, klem

      Slet
  2. Hej Rose.Smart med den priklepind.jeg har to i forskellige str.som jeg har købt i London i et lille vidunderligt plantemarked.
    Spiralblomsten kender jeg slet ikke,men dejligt at du kan få den til at gro.
    I min have er næsten al sneen forsvundet,så nu er vi gået igang med en pergula,og en lille terrasse.
    Har lige lavet et indlæg om det.
    Rigtig god solskins weekend til dig knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette
      Hvor lyder det hyggeligt at du har fundet dine to priklepinde i et londonsk plantemarked, der må have været spændende at gå på opdagelse.
      Ja, det bliver ganteret flot i din have :)
      Rigtig god dag til dig også,
      Knus Rose

      Slet
  3. Hej Rose
    Tak for opdatering omkring Streptocarpus :) så ved jeg det. Smart priklepind, sådan en har vi måske også, det må jeg lige se efter. Men det er nu ikke sikkert at Bent vil af med den :)
    Kh
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Jeg kan godt tænke mig at Bent ikke vil af med Jeres eneste vinprop til formålet ;-) Nu skal de små streptocarpus pottes om og så vil de vokse hurtigere og snart sætte knopper. Desværre blev der jo ingen af de pink.
      Rigtig god dag,
      Kh Rose

      Slet
  4. Sikke en fin idé at bruge vinproppen som priklepind - det har jeg aldrig tænkt på, men den idé tager jeg straks til mig. Hvor står dine spiralblomststiklinger flot! KH og rigtig god weekend :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. I går fik jeg en stikling af en anden type spiralblomst med lyslilla blomster som jeg sætte i potte i dag. Rigtig god dag, KH :-)

      Slet
  5. Øh jeg har da en prinklepind et eller andet sted, men må indrømme, at det ofte bliver det forhåndenværende søms princip, der bliver taget i brug. Men den er fin din lille prinkleprop!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, meget kan bruges til at prikle med, også søm ;-) Godt man har fantasi! Rigtig god dag :-)

      Slet
  6. jeg bruger en golf tee - meget nemmere end en IKEA-blyant!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha, ja, hvorfor ikke! Multifunktioner er praktiske ;0) Rigtig god dag!

      Slet
  7. Jeg bruger en finger, hihi

    Fine 'pusser! Det er lykkedes mig at overvintre to stk. trods en vis portion manglende opmærksomhed... Glæder mig til at se dem i blomst igen. Vidste slet ikke, at de bliver kaldt Spiralblomst. Så jeg har lært noget nyt idag :D

    Hjerteligst

    SvarSlet
  8. Søde haverose! Tag lige og læs din faccebook-mail under "andet" (måske) eller læs på HAVEFOLKET under "De frostfølsomme".

    Kh. Marianne

    SvarSlet
  9. Min priklepind ligger oppe i sommerhuset, så det kan være jeg skal overfalde en af vores vinpropper, når jeg skal til at flytte rundt på de små planter.
    Tak for tippet.

    SvarSlet