Haveflora

Haveflora

fredag den 1. august 2014

Haveblogger- og juliblomster


dahlia

Masser af blomster har der været i juli, og en hel del er gaver og bytte med havebloggere,  de har en særlig betydning for mig. Det kender I så godt selv, ikke! 

Her kommer et udvalg fra juliarkivet.


Nøgleklokke fra Anne i Regnspovehaven

dahlia

lathyrus

Fløjlsblomst som er fra frø fra Tina, L E Blomster blog

Lægekvæsurt fra Christel med bloggen Havehygge. Jeg besøgte hendes have sidste sommer.


Floks

Daglilje fra plantemarked

Hortensia serrata

daglilje

Dobb. daglilje fra min veninde Trine

Campula fra Anne Mette med bloggen CuginaK

Stangbønne fra Helle, Havetrolderi


allium

allium

agapanthus

zinnia

montbretia

montbretia

 Her drypper det lige nu!

:-)


13 kommentarer:

 1. Hej Rose
  Ja det er hyggeligt at have planter fra vennerne, så vi tænker på dem, når vi møder planten derude. Det er en fin samling du viser her, den dobbelte daglilje faldt jeg især for, den er rigtig flot i de brændte farver.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, kan ikke tænke mig en bedre måde at få planter til haven på. Du kan få en plante af den dobbelte daglilje hvis du er interesseret. Jeg kan nemlig snart dele dem. Jeg synes også de er noget så smukke. De er flotte med f eks solhatte og solbrud.
   Kh Rose

   Slet
 2. Så mye fint du har fått i hagen din. Den hortensiaen med de blå blomstene er utrolig vakker!

  Ha en deilig weekend!

  Klem, Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit!
   Serrata er rigtig skøn men også en meget tørstig sag, så jeg vander den næsten dagligt i denne tørketid.
   God weekend til dig også :)
   Klem Rose

   Slet
 3. Hej Rose, hvor er det smukt at se blomsterne i din have! Her har vi kun roser og hortensia i blomst lige nu.
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, roser og hortensia er jo også vidunderlige! Det er fantastisk at se alle de forskellige man kan spotte på sin vej for tiden :)
   Kh Rose

   Slet
 4. Heerlijk zoveel mooie bloemen in je tuin.dit is genieten.

  SvarSlet
 5. Hej Rose!
  Hvor er det hyggeligt at have opdaget din blog, tak for det! Og en dejlig oplevelse at se billeder fra din skønne have, som jeg har kigget lidt rundt i her på bloggen:-) Og jeg kender at de "blomster" jeg har fået fra andre, huskes på en helt anderledes måde, og med en betydning der er med til at opbygge en have, kan vel sige at der sættes et minde og et aftryk, som gør et ekstra indtryk.
  Min have er ung, og i foråret fik jeg en del løgvækster, noget vidste ejeren heller ikke hvad var, da det blot var løg, men er glædeligt overrasket for nogle af løgene viser sig at være montbretia, ikke så langt fremme som dine endnu, men kan se de kommer:-)
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Velkommen og tak for din dejlige kommentar! Jeg kendte heller ikke din blog og jeg glæder mig til at læse og se mere fra den. Det er en skøn butik du også har.
   Det er nemlig spændende nogen gange at skulle overraskes med planter. Du kan virkelig se frem til blomsterne på montbretia, Lucifer her hos mig, har de mest vibrerende farver i rødorange og gul, og de flotte sværdformede blade, er heller ikke at kimse af, vel! Den er købt sidste år.
   Staudedelen af min have, er også kun underopbygning på tredje år. Jeg elsker at have fingrene i jorden og sår mange selv, og passer og plejer dem i drivhuset til de er store nok. Dog må jeg have hjælp til at grave og det grove i haven. Haven er simpelthen gået hen og blevet min største interesse og så er der også haveblogger universet :-)
   Kh Rose

   Slet
 6. Hej Rose.Sikke da en række dejlige juli blomster du viser.................og dejligt med plantegaver fra gode havevenner.Her håber jeg på lidt regn i morgen.
  Har lige været ude og tage billeder til mit indlæg i morgen................og trods tørken så er der stadig meget der blomstre.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, det er dejligt med havevenner :) Din hvide fredløs står flot og er med i et indlæg inden længe hvor jeg også viser mit solhattebed. Nu er der heldigvis faldet noget regn, 40-50 mm er det her men vi kan sagtens bruge mere. Hvis ikke jeg havde vandet her, havde haven set ret død ud! Hav en dejlig dag, knus Rose

   Slet
 7. Kære Rose
  Tak for din kommentar!
  Godt Nytår til dig!

  JetteMajken

  SvarSlet