Haveflora

Haveflora

torsdag den 26. april 2012

Stenbed og at slutte fred

Jeg har en lille skrænt som blev til, da der blev gravet ud til tilbygning på huset.
Endelig blev der lagt lidt større sten, og det er der kommet et lille stenbed ud af. Jeg arbejder stadig med det, og det er hyggelig beskæftigelse, da det også er anderledes end at plante flade bede til. 

Som kan ses, er der skvalderkål bag stenbedet og alle mulige andre steder i haven, jeg har sluttet fred med skvalderkålen, da jeg alligevel ikke har resourcer til at holde det nede ; enten spiser jeg de nye skud i salaten eller også glæder jeg mig til de smukke blomster :-)


Mahonia blomsterne er sprunget ud, og så blir bierne også glade, da de elsker nektaren fra dem.Magnoliabuskens blomster er også på vej nu. 


Så har jeg købt en ny klematis. Den er meget smuk synes jeg, og skal klatre på hundehegnet.


Purpur farvet syrener på spring.
Bærerne på cypressen har en utrolig flot pink farve.


og så luskede Honey lige forbi tulipan- og akelejebedet.

17 kommentarer:

 1. flotte billeder...
  men, jeg slutter IKKE fred med skvalderkålene hjemme hos mig, kampen fortsætter indtil jeg har total udryddet det lort....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   Man er da heldigvis herre over sit egen have og kan hyppe den som man har lyst til. Det er jo netop det der er en lyst ved at have have :-)

   Slet
 2. Jeg piller alt skvalderkål op så snart jeg ser det. Det hjælper at "trætte" det, så der bliver mindre og mindre. Ellers graver jeg det op. Men jeg bliver nok aldrig helt af med det. Men du har ret, det får nogle meget smukke blomster som er flotte i buketter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vil man af med det, er der ingen vej uden om :-)

   Slet
 3. Godt du har lært at vælge dine kampe med omhu. Når nu kroppen ikke vil, er det jo dejligt du kan glæde dig over blomsterne ;))

  Den der klematis er da bare for skøn !! Ja der er mange ting at glædes over i øjeblikket. Det vælter jo frem af jorden med dejlige planter. Og dagene bliver længere og forhåbentlig varmere !!!

  Den der stenbed skal nok blive rigtig godt.. Ha en dejlig dag.. )

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo netop det jeg må! Men det meste havde nok fået fred alligevel, da meget af haven er 'utæmmet' bla. for at der er plads til alle de små væsner som fugle, tudser, salamander, firben, insekter osv. som også kommer i haven der ikke ligger langt fra mose og overdrev.

   De lyse nætter er lige om hjørnet og vi håber får 'Maj, du søde milde' :-))

   Hav det rigtig godt!

   Slet
 4. Hvor er det smukt at se din stenbed. Jeg har ikke før tænkt over, at cypresser har så fine blomster, tak fordi du viser os de smukke bær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan egentlig godt være du har ret i det er blomster og ikke bær, for de er kun pink i nogle dage, så skifter de til lys brun. Jeg blev også overrasket da jeg så det sidste år nogle måneder efter det var plantet. Det er vel omkring to meter højt nu.

   Slet
  2. Hov, jeg fik da blandet ordene blomst og bær grundigt sammen her, men det er meget smukt at se din cypres :-)

   Slet
  3. Nemlig, what ever it is :-)) !

   Slet
 5. Jeg troede også jeg havde sluttet fred med skvalderkålen, men det har jeg nu alligevel ikke - den kender overhovedet ikke måde:-( - den kravler under stier og sten, over i alle de andre bede, det er en rigtig irriterende plante, selvom den også er pæn og smager godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det lyder voldsomt! Man kan lægge et lag avis oven på dem og så jord oven på igen - det skulle kvæle det når det ingen lys kan få.

   Slet
 6. Flot at du kan slutte fred med skvalderkålen :-D Det må jeg indrømme, at jeg ikke kan. Blomsterskærmene er flotte ja, men kan sagtens undværre dem.
  Mine skvalderkål bliver gravet op med en greb, også finkæmmer jeg jorden totalt for små rodstykker. Det gør jeg et par gange i det samme stykke (for ikke at overse nogle rodstykker.) Det kan anbefales, for så varer det lææææænge inden man ser noget til skvalderkål igen.
  Jeg har aldrig tænkt på at Cypresser kan få bær, men hold da op det ser godt ud.
  For noget tid siden købte jeg også 2 Klematiser "Multi Blue", de står i garagen med store knopper på. Glæder mig helt vild til de springer ud. (Men de skulle gerne plantes ud inden da.)
  Ha´en rigtig god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en god opskrift mod skvalderkål!
   Jep, Cypresserne kan brilliere lidt i bedet i de dage :)
   Så må du vise Multi blue frem når de springer så snart!
   Nyd den skønne aften :-))

   Slet
 7. Fred være med skvalderkål og andet krudt, og som du siger de er flotte i buketter!
  Jeg er da helt betaget af din Cypres med pinkfarvede bær, dem bliver der da lagt mærke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. De få dage cypressen viser dem, bliver den velbesøgt her og beundret, kan du tro :-)

   Slet
 8. Gode billeder.
  Smukt stenbed.
  Fast arbejde hvis man skal holde skvalderkål væk.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet