Haveflora

Haveflora

fredag den 27. april 2012

Til fastlandet


Jeg drager til dette dejlige sted i hjertet af jylland i morgen, og skal nyde nogle dejlige dage i sommerhus.

Planen er også at besøge en rhododendronhave i nærheden af Tørring med mere end 600 rhodo'er! Mon ikke jeg lige skal huske kamera og lidt plantepenge :-)

Er der nogen som har andre forslag til havebesøg i området midtjylland? Så skriv endelig dine forslag!
9 kommentarer:

 1. Hej Rose
  Ja men det må da være der, hvor jeg køber alle mine rhodoer. Du kan godt glæde dig, det er et fantastisk sted. Husk endelig masser af penge og kamera. Og hils så fra mig :o)
  Du skal også til Lille Malund, det ligger få km. derfra og er også et herligt sted. Du kommer muligvis forbi skiltet, når du kører til Rhododendronhaven. Ellers spørger du bare om vej dertil i Rhododendronhaven.
  Lille Malund er en skøn have med masser af dejlige planter og plantesalg, så endnu en grund til at tage masser af penge med :o)http://www.lillemalundshave.dk/1000/1000_000.htm
  Rigtig god tur, håber du vil nyde det.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Jeg tænkte nok du i hvert fald kendte stedet. Alletiders der er meget at glæde sig til. Og Lille Malund fik du vist også lige planter fra, ikk?!
  Vi er fem i bilen, så det blir ikke til andet end enkelt plante med hjem på stedet, men der er jo odrebestilling pr. Efterkrav og postordre :-)
  Tusinde tak for tipningen.
  Det er lidt svært at forlade sin have lige nu selvom det kun er nogle dage, når lige der er så meget der springer ud. Men heldigvis kan jeg jo se meget af det samme i jylland, og så spærre øjnene op når jeg kommer hjem over alt det nyudsprungne!
  Mange hilsner
  Rose

  SvarSlet
 3. Hej Rose
  Heldigt jeg lige kiggede ind hos dig, så jeg kunne give dig gode tip. Jeg kan godt se med 5 i bilen er der ikke plads til mange planter. Jeg tror da bare du kan finde dem du vil have i Rhododendronhaven, og få dem til at sende til dig, ingen problem.
  Ja det må være rigtig svært at forlade sin have nu, det kan jeg godt forstå, jeg har svært ved at være væk bare en dag :o)
  God tur.

  SvarSlet
 4. Mit forslag går på et sted jeg selv ynder at gå flere gange om året.
  Nemlig på Borgvold i Viborg!!!
  Det er en park, med kæmpestore Rhododendroner, kanaler med vand og broer. Kæmpestore træer, og forskellige smukke planter. Bl.a. plejer de at have forskellige løgplanter her i foråret, og ja kort sagt en spændende park at gå rundt i.
  Ved siden af Borgvold, er der en Bibelhave, hvor alle de planter der fremgår i Bibelen kan findes. Hvis det har interesse.
  Rigtig god tur.

  Marianne :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Det lyder meget spændende med parken og bibelhaven! Jeg er lidt syd for Silkeborg, så jeg vil håbe der er stemning for at tage til Viborg også.
   Alletiders med forslagene, tak for det :-)

   Slet
 5. Aldeles fabelagtigt billede du har taget her!
  Kom for sent med gode råd - håber du har haft en fin tur.

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Tusinde tak- jeg er også selv lidt vild med med det :-)
   Jeg er stadig på miniferie, og har været i Silkeborg i dag, hvor et par Levisia stenbedsplanter fra torveboderne skal med hjem til sjælland.
   Du kommer selv omkring og finder motiver, er det på en elcykel?

   Solskinshilsner
   Rose

   Slet
  2. Jeg bruger el-cykel, men det hænder også at både bil og tog må i brug;-)
   Fortsat god tur! Spændende med nyt til haven.

   :-) Dorthe

   Slet
 6. Sikke et dejligt billede med de dramatiske skyer! Rigtig god tur - jeg glæder mig til at se billeder.

  SvarSlet