Haveflora

Haveflora

onsdag den 23. maj 2012

Skybrud

Sidst på dagen, skal jeg lige love for at haven blev grundvandet! 
Jeg havde ellers fundet vandslangen frem tidligere på eftermiddagen for at vande lidt men som kan ses på billedet herunder, kom der rigeligt fra oven. Og torden og hagl. Jeg fik ingen skader, håber der ikke er nogle af I andre der fik det? Men nu det er overstået, er det jo dejligt at haven fik vand, for den trængte virkelig!


Klematis montana rubens kan jeg ikke få nok af for tiden.
Det er een plante jeg viser, på tre år har den bredt sig over hele brændeskuret.


Endelig er min eneste rhododendron ved at vise farve. Jeg ved ikke hvad den hedder?De to trillium jeg fik i gave til min 50 års fødselsdag, købt i Lille Malund haven, de blomster endnu men det varer nok ikke så længe.

15 kommentarer:

 1. Det var godt, der ikke skete skader hos dig i den kraftige regn og hagl! Her nøjedes vejrguderne med at true ved hjælp af voldsomme vindstød og høje tordenbrag. Sikke nogle vidunderlige billeder fra din have! Jeg har lige gået min haverunde, og min rododendron er præcis lige så langt som din :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg havde sendt nogle tanker til vejrguderne om lidt regn i løbet af dagen ...Det virkede! Den slags skybrud har det jo med at være ret lokale og i et begrænset område.
   Jamen, så glæder du dig også til rhododendron fest!

   Slet
 2. Hold da fast, med regn,her i den sydsjællandske kom der ikke en dråbe, jeg rendte godt nok med vandkanden nogle gange. Og selv græsplænen trænger, så vi kunne da godt lige ha fået et hurtig skyld. smil ha en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg krydser fingre for lidt regnbyger hos dig så! Det kan være lidt træls og rende for meget med vandkanden ;-)

   Slet
 3. Aiai.
  Clematis montana er en favoritt.
  Legg merke til den svake duften av sjokolade fra blomsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay!? Jeg vil straks gå ud og dufte!

   Slet
  2. Jo, den er god nok, ganske svagt! Jeg tog et snif af min plade mørk chokolade lige efter.

   Slet
 4. Jeg kunne godt have brugt lidt regn i min have. Jorden er så tør, at den støver.

  Trillium er en af de planter, der frister mig meget her i blogland.

  Jeg har ikke lagt mærke til at montana dufter af chokolade, jeg må også ud og sniffe :-)

  SvarSlet
 5. Ja for søren, det var næsten som en ørken flere steder! Håber du også får regn snart :-))
  Trillium er ret speciel, jeg facineres også, og jeg kan fortælle at netop de to jeg viser, er 13 år gamle ifølge indehaveren af Lille Malund! Så de er godt nok ikke hurtige til at vokse og brede sig!
  Hva synes du; ku du dufte lidt chokolade?

  SvarSlet
 6. Min montana er over 30 år gammel iflg nabokonen. For 2 år siden gik jeg i gang med at prøve på at tynde ud i alt det gamle morads og gud ved hvor mange tørre blade og fuglereder faldt ned i hovedet på mig. Nogle af rankerne ku jeg ikke engang nå om med en hånd. Og hvad skete så ; en hård vinter og den døde pånær en lille ranke, som nu er ved at få godt fat... Heldigvis. Var noget nede over at jeg måske havde taget livet af sådan en gammel plante. Skal have taget nogle stiklinger og lavet nogle flere.
  Har da ikke prøvet at lugte til den, så det skal da lige prøves ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åha, hvor synd for sådan en gammel og skøn montana! Den vinter der lige har været, har været rigtig lusket, jeg synes mange skriver om de har mistet hint og dint en plante, og alligevel gjorde den ikke indtryk af at have været hård!?
   Jeg er da glad for at læse, der er noget af montanaen der vokser endnu :-))
   Jeg hører ofte engelske have-podkasts, og lærer lidt, og jeg mener at der blev sagt at montanaer skal man kun tynde ud i, ikke klippe tilbage. Men det er jo en ringe trøst nu for dig :-(

   Slet
 7. Her måtte der godt lige komme et lille skybrud, der er knastørt og jeg må rende i fast rutefart med vandkanden :) Men hvor er det nu skønt med sommervejr, jeg nyder det ;O) Ha' en go' dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lader til min have har været ualmindelig heldig i disse dage og få en skylle. Og du har ret; hvor er det ellers skønt vejr, og hvor dejligt det er at kunne tulle rundt i haven i kort kjole og bare nyde solen! Og rigtig god dag til dig :-)

   Slet
 8. Suk - hvem der bare fik en lille bitte smule vand - har lige været en runde og vande mine Samsø planter - de skulle nødigt gå ud, nu de har taget rejsen derfra. Her er det støvende tørt. De er smukke dine trillium!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan se rundt på bloggene at der har været rigtig godt gang i plantebytteriet; dejligt at få noget nyt til at gro i haven. Og som du skriver, så det om at være der med vandkanden når det er nyplantet.
   Trillium er jeg også rigtig glad for. Men noget har spist af den til morgen så jeg. Så nu må jeg ud med noget sneglegift til at starte med.
   Nyd den skønne dag :-))

   Slet