Haveflora

Haveflora

tirsdag den 22. oktober 2013

Lidt af det nye

Dagen er jo helt fantastisk lun, 16 grader, og ingen vind. Regnfaldet har gjort rigtig godt her for der har nærmest været tørke. Der er mange nye planter som jeg ikke har fået vist på bloggen.
Her er lidt af dem.

Den fine lille Cyclamen cilicium købte jeg på Lyngby plantemarked. Den blomstrer fint endnu og har de finurligste små frøspiraler. Jeg håber den får slynget de små frø godt ud så der kan komme mange fler af den søde lille sag.Dette piletræ købte jeg i sommer på Asserbo planteskole. Hakuro nishiki hedder det. Den er podet på en stamme så den bliver ikke meget højere. Billedet er fra august.

Geranium Orion blomstrer lystigt endnu med sine store blå blomster

 Også fra Lyngby plantemarked, er denne rose Celebration Time. Den har en enkelt blomst endnu. Billedet er fra en uges tid siden.

Sedumen her er jeg helt vild med. Den startede med rosafarvede blomster og er gradvis blevet mørkere og mørkere mod det lysegrønne løv.


15 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt at se din farverige have - tænk at du har så meget, der blomstrer stadigvæk. Den cyclamen cilicium er bare så yndig, ja, det er det hele!
  Vi har været ude at gå tur, og det var helt forunderligt, at det ikke var nødvendigt med overtøj på denne tid af året. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har virkelig været heldige i år med at få forlænget sommersæsonens lune, Madame :) og her tog kongfrost ikke noget med sig i første omgang, så det blomstrer lystigt videre. Kh

   Slet
 2. Fine farver i dine billeder. Har især bemærket din Geranium - med den blå farve og sene blomstring skulle den da bo hos mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Henrik :-) Orion er ganske skøn, ja, og en haveveninde fortalte mig, da hun var på besøg, at hendes var blevet over en meter høje!

   Slet
 3. Så flott din nye cyclamen er med de merkelige spiraler! En sånn plante har jeg aldri sett før. Din sedum var også veldig fin! Ha en deilig aften.
  Klem Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev også begejstret med det samme jeg så den lille cyclamen, Marit, og måtte bare have den med hjem :) Nu står den plantet sammen med en blå meconopsis og der er sat et lavt hasselflethegn op, så de dyrbare sager er lidt beskyttet :) Også du må ha en dejlig aften, klem Rose

   Slet
 4. Ja din sedum har da en smuk farve. Jeg købte også cyclamen på plantemarked, men de blomstrer ikke endnu.
  Piletræet ser rigtig fint ud, er det det man kalder nordens oliven, det har jeg, det er ikke nær så fint.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth Cyclamen er jeg spændt på da jeg ikke har prøvet sorten til haven, og der er vist god spredning på blomstringen, kunne jeg lige læse hos Marie. Nu håber jeg cilicium kan klare vires vinter.
   Jeg kender heller ikke nordens oliven men Jette ved vist noget om den:)
   Kh Rose

   Slet
 5. Hej Rose.Hvor er den bare fin den lille cyklamen......har aldrig turde sætte den udenfor i haven.
  Det lille fine træ har jeg også to af.......og Lisbeth..... det er ikke nordens oliven.
  Jeg beskærer mine inden vinteren..........halvdelen af de lange grene.
  Men dit er jo så nye endnu......så det er ikke nødvendigt i år.
  Har også lige vist hvad der stadig blomstre i min have..........dejlige at vejret er så mildt.
  Er også meget glad for mine sedum......har dem i tre forskellige farver.
  Rigtig god aften til dig knus Jette  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Ja, det er altså et kønt lille træ, kan sagtens forstå to af slagsen er havnet hos dig ;) Jeg havde forstået at jeg skulle klippe det tilbage i foråret men det er fint at det også fungere med det om efteråret.
   Sedummen er uundværlig i haven på denne tid med sine skønne farver. Knus Rose

   Slet
 6. Hej Rose
  Det er da dejligt med alle de nye planter, du har fået. Geranium Orion er da bare skøn med sin dybblå farve.
  Den minder meget om Jolly Bee, som jeg har her i haven. Den blomstrer også uafbrudt.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej JetteMajken
   Jolly bee er vist Rozanne på engelsk, den er jeg også så glad for. Jeg har flere storkenæb i blomst endnu, Dragon Heart bla. Måske jeg skulle lave er lille indlæg med dem, da jeg har købt over tyve forskellige storkenæb i år ;)
   Kh Rose

   Slet
  2. Rigtig god ide Rose - er meget interesseret i sentblomstrende sorter ;-)

   Slet
 7. Hvor er det en skøn Cyclamen, Rose - jeg brugte vist for meget tid på at snakke i Lyngby :) Jeg er virkelig glad for den gule jakobsstige, du havde med, den har det godt og jeg glæder mig til at se den blomstre til næste år. Jeg blev virkelig rørt over at du havde den med til mig.
  kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Jeg blev selv så glad for dine phaeum så det var det mindste jeg kunne gøre :) Det er meget hjertevarmende at møde andre bloggere :-)
   Jeg stod og ventede 20 min. på stadeejeren skulle dukke op, da jeg fandt cyclamen - den skulle bare med hjem!
   Kh Rose

   Slet