Haveflora

Haveflora

tirsdag den 7. august 2012

Sikken det blæser ;-)

Her blæser det vældig meget, så der skal søges lidt læ for at det er rart i haven i dag. Jeg er søgt ind for at blogge lidt :-) Selv hundene bliver indedøre. Jeg er ikke så frisk i dag, så der bliver ikke lavet frøposer og postet i dag. Håber det går lidt bedre de kommende dage.

Det tynder lidt ud i blomsterne her i haven men der er stadig noget at se på. Det er noget jeg noterer mig, så jeg ved hvilke typer blomster der skal tilføres haven og gerne allerede så det ses til næste år ;-)

Dahlia lige nu:
Chokolade CosmosSolhatte godt på vej:

Solhattene står i vandrende skygge så de er lidt længe om at springe ud her i haven.


Sommerfuglebusk, ca. 4 meter højt, står ved siden af Hjortetakstræ (han) og Japansk Løn.
Pindgris på besøg ved højlys dag :-)
 Jeg har set den samle visne blade og forsvinde under det ene annex. Er der mon unger eller er den ved at samle til vinterhi?16 kommentarer:

 1. Hej Rose,
  Herlige havebilleder og hvor klær' valmuen og solhatten hinanden godt. Sød pindgris, den ligner min til forveksling :)
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Tak :-) jeg synes også de er et flot par! Jeg håber grisen blir til flere små baby grise, at det er derfor den ses så meget om dagen, nemlig for at finde føde og redematerialer. Ja, din og min ligner unægtelig hinanden :0)
   Kh
   Rose

   Slet
 2. Hej Rose
  Det er fine blomster, du viser. Pindgrisen er også sød, men du har ret, hvor det dog blæser i dag helt vildt. Måske er det også det, du er påvirket af, så det er derfor, du ikke har det så godt.
  Jeg har sendt rølliker til dig i dag, så jeg håber, du har dem i morgen. Det kan måske friske lidt op på helbredet :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, du kan tro jeg blev glad da postbudet kom :-D og de er også sat i jorden. Jeg har det allerede meget bedre!
   Vinden har endelig lagt sig nu hvor jeg skriver og vi kan vist se frem til en række sensommerdage med sol og fine temperaturer.
   Det blir skønt!
   Kh
   Rose

   Slet
 3. Hej Rose. Skønne havebilleder. Her blæser det også en Pelikan, så jeg er også søgt indendøre. Skulle ellers have plantet selvlavede planter i dag, men de små pus blæser vist væk. Nøj hvor er han skøn...Pindgrisen....vores er desværre pist væk. Vi havde ellers en i et par år.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise Lotte
   Tusinde tak! Håber du også har fået mindre vind, så du kan få plantet. Kanske jeg skulle smutte forbi din blog og se om du har indlæg med nye planter :-)
   Måske der kan nå at dukke et nyt pindsvin op nu hvor de får unger og skal finde nye hjem. Jeg krydser fingre.
   Kh
   Rose

   Slet
 4. Fantastiske billeder på en blæsende dag, lige det vi trænger til. Her er der 17 grader og blæst! Pindsvinet er sødt, mine hunde kan ikke lade sådan et kræ være, så her gå de fra igen, hvis de skulle forvirrer sig ind i haven.
  Jeg får sendt frø til dig en af de næste dage.
  Stormende hilsen
  Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Tusinde tak, det er dejligt du nyder billederne :-)
   Vi har dyrehegn om haven og pindsvinet går for det meste på ydersiden men har altså været inde i haven en del på det sidste. Jeg opdager det netop fordi hundene giver hals når de ser det. Jeg skynder mig at få dem ind, så de ikke laver ulykker; jeg har ikke tillid til dem. Selvom din have jo er mægtig stor, så opdager hunde med temmelig stor sikkerhed hvis der er indtrængende :-) Hvad er det for racer dine hunde er?
   Det bliver dejligt med frø, var Porselæns Ærenpris og dobbelt Akeleje du gerne vil have?
   Kh
   Rose

   Slet
  2. Mine hunde er to hvide schæfere, de finder alle pindsvin og hare osv. det er helt sikkert at de ikke "kun snuser til dyerne" Vores have er også indhegnet, netop for de to kan blive inde og de andre kan have Helle udenfor.
   Vi har ikke aftalt noget jeg skal have istedet. Du skulle bare have den "dramatiske sorte valmue" Siden du skrev det, har jeg kaldt den det. Smil.

   Håber du er kommet ovenpå igen
   Hilsen Susanne

   Slet
 5. Hvor er du heldig, at du har en pindgris i haven :-) Det har vi desværre aldrig haft her. Og din sommerfuglebusk og den japansk løn er da helt fantastisk! Vi har været ude at sejle i dag, så jeg opdagede også, at det blæser ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ellers dejligt med lidt sejlads - har det været med sejl, var det perfekt!
   Måske der er lidt tørt i din have og ikke så mange snegle og lign. så der ikke er så stort et spisekammer til pindsvinene. Men fugle og rådyr, har du i hvert fald mange af! ;-)

   Slet
 6. Så heldig du er som har pinnsvin i hagen din. Det ønsker jeg meg virkelig. For en flott sommerfuglbusk du har. 4 meter var det veldig høyt! Her fryser de ned hver vinter og blir sjelden mer en 1 meter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Det er synd du ikke har pindsvin i din have, håber der snart må dukke et op :-)
   Du har måske ikke Golfstrømmen i nærheden af hvor du bor men bor inde i landet hvor det bliver rigtig koldt om vinteren? Det er nu også dejligt med lave sommerfuglebuske så man rigtig kan nyde sommerfuglene når de suger nektar :)

   Slet
 7. Her blæser det også. Flere stauder og solsikke er knækket over det. Rigtig træls.
  Håber du snart får det lidt bedre igen. Jeg ved alt om hvordan det er at gå og skrænte og ikke kunne leve en almindelig rask tilværelse med arbejde, venner og fritidsaktiviteter. Heldigvis er haven et sted hvor det ikke ses så meget hvor mange pauser man må holde, så her kan det lade sig gøre at få en succesoplevelse, og det kan også lade sig gøre at få lidt hjælp ind imellem. At haven tilmed er god for krop og sjæl, er der nok ingen af os der er i tvivl om. Men det er sørme ikke meget ved at være derude i al den regn og blæst vi holder os i disse dage. Glæder mig til de kommende dage, hvor de lover bedre vejr igen.

  SvarSlet
 8. Hej Malene
  Tak for din rammende beskrivelse :-) Jeg har det bedre, så sødt af dig at tænke på det! Du har så ret i, at haven bliver en lise for sjælen og gør så meget godt. Haven og al det der følger med af dejlige aktiviteter og nydelse, er jo lige udenfor ens dør, så det er en dejlig nem men også mentalt berigende erstatning når man ikke kan fare så meget omkring og deltage i hint og dint.
  Hvor er det ærgerligt med dine knækkede blomster! Jeg har også måttet støtte et par planter med pinde. Ja, det blir sørme skønt med sol de kommende dage :-D Det fortjener vi ovenpå al den blæst og regn!
  Kh
  Rose

  SvarSlet