Haveflora

Haveflora

søndag den 4. november 2012

November fryd

The Fairy rose er en favorit i min have. Der er blomster endnu her i november, både hvide og pink. Det er en meget hårdfør rose som vokser under tagudhænget mod øst såvel som i fuld sol, og den har ingen problemer med det. Så slutter den sæsonen af med at sætte små aflange orangerøde hyben.






Den gule rose Chinatown har nye knopper.

Chinatown i sommers





Mine Juleklokker er på vej med dejlige hvide blomster.



Dusksalvie har mange duske endnu og blomstrer sammen med
 den fine lyserøde Geranium




Der er meget at glædes over   :-D

39 kommentarer:

  1. Så mye fint du har i hagen din som blomstrer fortsatt! Det er koselig å se blomster på en grå dag her. Ha en fin søndag! Klem Marit

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja dagen bliver en helt anden når solen titter frem. Soldagene er vi også ekstra flittige, ikke ;-) klem Rose

      Slet
  2. Hvor er det dejligt at se de fine blomster i din have! Her har jeg kun en krysantemum, der stadig lyser op - og alle æblerne :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er da skønt du har æbler i haven. Så er især solsortene glade :) Her må jeg stadig selv lægge dem ud, da mit æbletræ kun er en meter høj endnu og plantet i foråret.

      Slet
  3. Det er jo ganske utrolig at du har så flotte roser nå i november.
    Dusk-salvie har jeg bestilt frø av og skal så på nyåret,,den er jo så fin,,

    Ha en fin søndag, Marit.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vi er heldige her at nattefrosten ikke har taget alle roserne. Det er første år med Dusksalvie her og helt sikkert ikke det sidste - den er yndig ;-) Rigtig god dag til dig også, Marit!

      Slet
  4. Ja, du har da stadig mange skønne blomster at glædes over.
    Kan du huske navnet på geranien?
    God (have)søndag :o)
    Knus Christel

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Chistel
      Jeg kan ikke lige komme i tanke om navnet men ser lige efter og vender tilbage. Den står sammen med Rozanne men den har ikke andet end et par blomster.
      God havedag til dig også,
      Knus Rose

      Slet
  5. Hvor har du mange fine blomster i november! I min have har jeg kun en storkenæb i blomst. Den er i øvrigt magen til din. Jeg er ny i haveblogland. Ser først din blog nu, men vil straks føje den til min liste.

    SvarSlet
    Svar
    1. Til Nana
      Jeg har forsøgt at kigge ind på din blog, men det kan desværre ikke lade sig gøre. Mon du kan gøre noget ved det? Det er ærgerligt ingen kommentarer at få.
      Håber du ser dette på Roses blog.

      Slet
    2. Hej Lisbeth
      Jeg kunne godt besøge. Har du set at blogadressen står nederst i vinduet når du klkker på Nanas profil-ikon?
      Kh Rose

      Slet
    3. Hej Nana
      Det er bare skønt med blomster så sent på året. Den Storkenæb, som jeg ikke husker navnet på, er virkelig sej, ikke, står med knopper på spring og mange blomster!
      Jeg glæder mig også til at følge din blog :-)
      Kh. Rose

      Slet
  6. Ja der er stadig meget at glædes over, især i dag hvor solen skinner, det hjælper meget på glæden. Juleroser kan jeg ikke præstere endnu, men jeg har set nogen hos andre også.
    Kh
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er utroligt dejligt med novembersolen. Jeg har godt set at Klokkerankerne er flittige rundt omkring - hvor er det skønt :-) Dine har det måske en tand mildere og vil lade vente lidt på sig af den grund.
      Kh Rose

      Slet
  7. På en solskinsdag får man lyst til at gå på jagt efter de sidste blomster i haven, og du har jo mange. jeg husker ikke the fairy som en rose, der år hyben. Måske var jeg for emsig med at klippe visne blomster af.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, i går eftermiddags var det helt perfekt havevejr. Vi fik sat et par krukkeroser i jorden m.m.
      Jeg bliver i tvivl pm det er Fairy roser, jeg har i haven - det har været et gæt fra min side at det er den sort, da det er over 10 år siden jeg plantede dem og ikke gik op i hvad de nu hed. Hvad mon de så er for nogen!?

      Slet
  8. Hej Rose.Dejlige billeder fra din have med alt det du stadig har i blomst.
    Jeg siger som Marie...mine fairy har heller ikke hyben.
    Har også været ude for at se om mine juleroser har blomster...men nej.
    Men jeg har også en rosa storkenæb der blomstre endnu.
    Rigtig god aften knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette
      Det er bare dejligt at der er blomster endnu at frydes over men i dag har jeg ikke været i haven - det var simpelthen for koldt og væmmeligt ovenpå et tandlægebesøg ;-)
      Gad vide hvad det er for en rose jeg har der får hyben og ligner The Fairy så meget !? Ikke at det egentlig virkelig betyder så meget hvad den hedder for skøn er den ;)
      Bare det nu snart bliver bedre vejr igen, da jeg skal have sået en masse primula i potter.
      Også god aften til dig,
      knus Rose

      Slet
  9. You will soon have some beautiful Helleborus flowers. They don't bloom in my garden until early spring, after the cold winter. You have to appreciate their willingness to flower as the temperatures drop so low.

    Your geraniums and roses are still putting on a good display for you.

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank you for your kind comments :-) I am filled with joy when I see the Helleborus buds and may yours flower with a great many when the spring comes.
      Wish you great gardening :-)
      Rose

      Slet
  10. Dejlige billeder. Skønt at høre du er glad for The Fairy rose, jeg har nemlig for nyligt fået et rodskud fra min venindes The Fairy rose. Jeg håber jeg bliver lige så glad for min.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marlene :-) Roserne er bare skønne og om min er en Fairy eller ej, det ved jeg ikke helt men jeg nyder dem ;) Held og lykke med dine!
      Kh.
      Rose

      Slet
  11. Herlige farver du stadig har i haven - særligt dusksalven er da helt fantastisk, nærmest selvlysende.
    Kram Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er seje blomster, ja! Du må have nogle Dusksalvie til næste år :-)
      Kram Rose

      Slet
    2. Jeg har nogle frø af en violet dusksalvie - så vi kan bytte :o)

      Slet
    3. Sjovt, jeg stod lige i dag og tænkte på dig, da jeg samlede frø fra den blå pragtsnerle - vi var heldige, da der kun var tre frøkapsler med i alt 7 stk. frø og tænk hvis den havde nået at smide de få :-0 Jeg sender nogle de nærmeste dage.
      Jeg har violette duske, tak :), så hvis ellers det lykkedes at tage frø, er jeg forsynet!

      Slet
    4. Hej søde Rose,
      1000 tak for snerlefrøene, nu må det godt snart blive forår, så de kan komme i jorden :o) Min fesengule Tallerkensmækker var nærmest steril, det var nok derfor den blomstrede så smukt og længe, men jeg fik nogle få frø fra dem som jeg får sendt til dig en af dagene.
      Kram Helle

      Slet
  12. Kære Rose. Jeg har været til et rosenforedrag, hvor der var en hvid rose som blev kraftig anbefalet som utrolig hårdfør og smuk. Tror du da jeg kan huske hvad den hed. Det kunne faktisk godt være din Fairy rose. Den ligner. Smuk er den. Sikke da en masse du stadig har i blomst. Her er det næsten slut.

    Knus
    Lise Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Lise Lotte
      Meget spændende med et rosenforedrag. Pyt være med navnet ;) Der er nu begyndt at vise sig hyben på dem, dog er de grønne endnu.
      Knus
      Rose

      Slet
  13. Har du virkelig så mye flott som blomstrer ennå? Her er alt visnet ned. Vi har hatt frost, og snøen ligger hvit på markene nå! Mitt fokus nå er å planlegge hva jeg skal så i vinter, og jeg kikker stadig på nettsider som selger frø :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, det er fortsat mildt her, helt op til 10 C i eftermiddag men regnbygerne tar lidt hårdt på blomsterne.
      Jeg er også i gang med frøindkøb - gad vide om jeg får plads til alle potterne frøene skal spire i !? ;) Der er lige ankommet en del Primulafrø som jeg skal så nu men de skal heldigvis stå udenfor. Fire barrodsroser er på vej i posten til mig. Drivhuset skal også lige vaskes ned når de sidste vindruer er spist ;-)

      Slet
  14. Hej Rose
    Jeg kan se du har skrevet med Lisbeth Høneballe om Jas Roser. Jeg har også et indlæg undervejs, som jeg regner med at udgive i dag eller i morgen, af hængig af hvor meget fred jeg kan få til at fordybe mig med det. Han skriver på sin hjemmeside, at han godt kan sende barrodsroser, men at han foretrækker folk selv henter. Det hænger sammen med, at han også har et almindeligt job ved siden af, så derfor foretrækker han det sådan. Men hvis du ikke har mulighed for selv at køre til fyn, er jeg da ret sikker på han vil sende dem til dig. Han er flik og rar at snakke med, så prøv da bare at spørge ham ad.
    Venlig hilsen Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene
      Tusinde tak for din kommentar. Jeg glæder mig til at læse dit indlæg. Jeg har fået et dejligt positivt indtryk af Jas-manden og vil bestemt prøve at kontakte ham ang. levring når jeg har fået lavet min rosen-liste.
      Kh. Rose

      Slet
  15. Skønne blomsterbilleder. Hvor er du heldig at ha´ så mange smukke blomster på denne årstid. Her har jeg ingen.
    Tak for kigget.
    Ha´ en dejlig aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Ja, det er med stor forskel efteråret har gjort sit indtog i landets haver.
      God weekend.

      Slet
  16. Hej Rose
    Skønne billeder og meget af det du viser, er stadig i blomst hos dig, det er da helt fantastisk. Hvor har du mange fine roser, jeg kan godt forstå du ønsker dig endnu flere, for det er da virkelig livsbekræftende på denne årstid, med alle de fine rosenhoveder.
    God aften
    Have hilsen
    Anita

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anita
      Det er skønt at man her i midten af november stadig kan finde blomster der kan fryde øjet. I dag er de alle endnu i blomst og selv rosen Iceberg har foldet en blomst ud. En rosa Løvemund fandt jeg også tindrende i solen, bare så dejligt!
      Jeg har nu mest haft travlt indendørs de sidste mange dage med at male. Har en portion barrodsroser som skal i jorden sammen med nogle prydløg jeg fandt på tilbud men snart får jeg igen tid til at blogge :-)
      Kh Rose

      Slet
  17. Hej Rose
    Dejlige blomster du viser os der :)Har ikke glemt dig vedr. frø... Sender dig lige en mail, så du kan få dine frø af den hvide agapanthus. Eller hvordan den nu staves ;))

    KH Lena

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lena
      Tusinde tak, også for din emai :-) Jeg har sendt en retur til dig!
      Kh
      Rose

      Slet